Huson in Rotterdam

In het kader van Heerlijk 10 daagse had ik onder andere gereserveerd bij Huson. Ik wilde daar nog eens een keertje eten, het was jaren geleden dat ik er geweest was. 20130509_201144_1Samen met oudste zoon en echtgenoot kwamen we tegen 20.00 aan, parkeren ging gemakkelijk in een zijstraat en we wandelden binnen. Jongste zoon kon niet mee, hij moest hard studeren voor zijn eindexamens.
Zoals gevraagd kregen we een prettige ronde tafel in het nogal donker aandoende restaurant, wat eigenlijk uit t20130509_201706wee gedeelten lijkt te bestaan. Op zich niet zo gek, ook de kaart bestaat uit twee delen, een Frans en een Japans deel. Omdat we de hele dag al op stap waren geweest had ik geen fototoestel bij me, dus de foto’s zijn deze keer mobiel genomen.
Prettige stoelen heeft men hier, draaistoelen die comfortabel zitten. Geen linnen op tafel, wel stoffen servetten gelukkig. Als aperitiefje wilden we wel een glaasje Cava, die prettig was. Water wilden we wel, brood kwam en een amuse verscheen. 20130509_202402Een sushi met zeebaars, gelei van soja en een snufje wasabi. Redelijk smakeloos eerlijk gezegd. Vriendelijke bediening hier wel overigens, altijd leuk.
We hadden gekozen voor twee keer een wijnarrangement en de eerste wijn was een witte wijn waarvan ik vergeten ben een foto te maken, maar die best aardig was. 20130509_202854_9Het voorgerecht bestond uit tartaar van zalm met een getoast laagje brioche met erop gepocheerd ei, zoetzure groenten en Hollandaise saus. Een heel aardig gerecht. Leuke combinaties, alles goed uitgevoerd en de zalm was mooi vers.
De tweede wijn was een rosé, een le Chardoisie, Val de Loire. Al googelend vind ik niets over deze wijn, wat me niet heel erg verwonderd.20130509_204844 Het gerecht erbij, een extra gerechtje, was vissoep. Bouillabaise met griet, kabeljauw en gamba en verder gestoofde kool en grijze garnaaltjes. Lekker vond ik het. Een mooie bouillon, die men hier dus bouillabaise noemt en een heel aardige vulling op deze manier.
De rode wijn, een Mamete Prevostini “Botonero” , een heel aardige wijn, begeleidde het hoofdgerecht. 20130509_211029Gegrilde maiskip, truffelrisotto, snijboontjes en eigen jus. Verder erbij nog wat asperges. De kip was prima, de groentjes ook en ook de jus vond ik prettig. De risotto stond echter stijf van de truffelolie en dat blief ik niet, dus die portie heb ik doorgeschoven. De risotto was overigens wel goed van structuur.
Bij het dessert kwam nog een glaasje Doña Dolça Moscatel, Valencia, een simpel dessertwijntje, op zich goed passend bij het dessert. Broodpudding met kruidnagelijs. 20130509_213440De broodpudding was behoorlijk smakeloos, het ijs was lekker. Erin ontdekten we rozijntjes, een krokantje en wat appel, maar echt bekoren kon het ons niet.
Bij de goede espresso kwamen nog drie mooie warme madeleines met veel boter en na het betalen van de rekening verlieten we Huson. 20130509_214858Helemaal niets mis mee, maar ook niet om juichend van te worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s