De Fuik in Aalst

Met beide zonen uit eten is altijd een genot en dat was op deze Pinksterzondag niet anders. Onze keus was gevallen op De Fuik. Zij hadden een leuke aanbieding: een zevengangenamusemenu voor slechts 39.50. We houden van veel kleine hapjes, want dan valt er veel te proeven. DSC08833Helaas was het weer niet geschikt om op het prachtige terras te eten, maar ook binnen is het bepaald geen straf. We kregen een fijne ronde tafel en begonnen met een aperitief. Ik nam weer de gin/tonic Fuik Style en die beviel me weer goed. Ook de oudste zoon nam er eentje en ook hij vond hem lekker. Fuik Style is een Dutch Courage 88 gin met citrus, kruidnagel en steranijs en een Fever Tree tonic, de favoriet van de chef. Beide andere mannen kozen champagne, Pommery hier sinds ze lid zijn van de JRE. DSC08830Een schaaltje met steentjes kwam. Op en in de steentjes hapjes. Allereerst een hoorntje gevuld met baba ganoush, vervolgens een cakeje met rode biet en mierikswortel en tot slot een makaron met pizzakruiden en een mascarpone/tomaatvulling. Alledrie lekker. DSC08832Per twee personen op een steen kregen we vervolgens een cheesecake met tom kha gai smaak en haringeitjes. Ook lekker, hoewel de Thaise smaak er niet uitknalde. We bekeken het grote wijnboek, de wijnsuggesties die op tafel werden gezet en het zgn. blauwe boekje met kelderrestanten. We kozen maar alvast twee wijnen, te weten een Rijk’s Cellar “Touch of Oak”, Chenin Blanc, Tulbach, Zuid-Afrika en een Dupont-Fahn, Pays d’Oc, Chardonnay 2015. Allebei bijzonder prettige wijnen!DSC08838

We kregen een amuse. In een schaaltje gravad lax met erop een compote van rettich en rode biet, schuim van bouillon van bouillabaisse en wat Hollandse garnaaltjes. Erg lekker, heerlijke gravad lax, natuurlijk huisgemaakt, heerlijke garnaaltjes, een lekkere compote en een licht flauw schuim van de bouillon van bouillabaisse. Een leuk begin.DSC08842

Het eerste gerecht kwam. Bavarois van Livar ham met diverse bereidingen van asperge. Een mooie bol (gemaakt van cacao, zoals wel vaker) was gevuld met een behoorlijk stevige bavarois van de ham van het Livar-varken. Erg lekker vond ik, wel een behoorlijk grote portie. Diverse bereidingen van asperge erbij en een krokantje van aardappel. Verder een perfect gepocheerd kwarteleitje. Mooie zachte en herkenbare smaken in een fijn gerecht.DSC08844

Het volgende gerechtje was coquille met bouillon. Een perfect gebakken coquille kregen we met erbij prei van de barbecue. Aan tafel werd er bouillon van knolselderij en koffiebonen bij geschonken. Op de coquille lag nog een krokantje van rijst. Een erg lekker en apart gerechtje vond ik dit. De bouillon had behalve de koffiebonen ook nog een lekker pepertje.DSC08846

Het volgende gerecht was vegetarisch. In het bord lag gestoofde fregola met een bouillon van tandoori, maïs en gekonfijte paprika. Aan tafel werd er nog wat Pecorino overheen geraspt. Een zeer verrassend, zeer uitgebalanceerd gerechtje; de smaken klopten prima met elkaar en het was net pittig genoeg. Erg leuk! Een werkelijk heerlijk gerecht dit. De wachttijden tussen de gerechten liepen wat op helaas. Het is niet zo dat we haast hebben als we uit eten gaan, maar zo’n 20, 25 minuten tussen de gerechten, zeker als het kleinere gerechtjes zijn vinden we een prettig tempo. Dat was hier vanmiddag wat langer.DSC08849

We gingen verder met grietfilet. Grietfilet met crème van knolselderij, poeder van beurre noisette, gekaramelliseerde witlof, jus van gevogelte en aan tafel er overheen geraspte truffel. Ook dit vond ik een heerlijk gerecht. Prima smaken bij elkaar en alles goed in balans. En natuurlijk alles perfect van garing.DSC08852

Het volgende gerechtje was kalfswang. Kalfswang, eerst gestoofd, daarna verpakt in kroepoek en toen gefrituurd. Erbij een salade van aubergine met chorizo en een saus op basis van kalfsjus. Een werkelijk heerlijk gerecht. De kalfswang was geweldig lekker, heerlijk krokant en mooi zacht binnenin, de salade paste er perfect bij en de jus was heerlijk. Echt zo’n gerecht waarvan je meer wilt.DSC08858

Bij het volgende gerecht wilden we wel een glas rood en dat werd een Casa Silva, Petit Verdot 2013, Chili, een prettige wijn. Het gerecht erbij was Pekinggans. Gans klaargemaakt op de manier zoals je Pekingeend bereidt. Bij de gans gebakken asperges, erwtjes, jus van Szechuanpeper en zoete aardappelpuree. Ook dit was erg lekker en bijzonder. Heerlijke gans, heerlijke groenten en erg lekkere jus.DSC08861

Waarmee we aan het dessert toe waren gekomen.  Het dessert bestond uit diverse bereidingen van ananas, eetbare roos en een parfait van framboos. Heerlijk fris!DSC08864

Bij de goede espresso en koffie kwam die geweldige snoepwagen weer voorbij, zo ontzettend verleidelijk altijd. DSC08865We maakten onze keuze, peuzelden alles heerlijk op, kregen nog een tweede ronde koffie en erg tevreden namen we afscheid van Rosita en Martin en tot mijn verrassing kregen we nog een leuk zakje met een eigen kruidenmengsel ras el hanout gemaakt door Martin cadeau. We hebben een heerlijke middag gehad!

Advertenties

4 gedachtes over “De Fuik in Aalst

  1. Robert

    Dat ziet er heerlijk uit! Wij hebben afgelopen woensdagmiddag genoten bij de Fuik van een 7 gangen amuse menu, met in elk gerecht asperges die op verschillende manieren waren bereid, heerlijk icm de diverse wijnen. Topgerechten! En wat is Rosita een geweldige gastdame!

  2. Ik zou willen dat elk restaurant een amusemenu had. Vaak zijn de porties te royaal voor mij, waardoor ik nooit meer echt kan genieten van al het lekkers als we aan het dessert toe zijn. Terwijl ik toch altijd zo veel mogelijk van alles wil proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s