Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord

DSC08775Mijn blik viel op een aankondiging van Ross Lovell: op 12 mei zou er een wijnspijsavond zijn met gerechten van Gerrit van den Berg (chefkok aldaar) en wijnen van Château d’Epiré, een domein wat ligt in de Anjou en waar ze ook de door mij zo geliefde Savennières maken. Aperitief, amuses, vier gangen, wijnen, water, koffie/thee voor 69.50. De reservering was snel gemaakt en op die donderdag arriveerden we keurig op tijd. Een aantal gasten was er al en we werden naar het prachtige terras genood. Daar werd een Vouvray, Vignoble Brisebarre, Brut, Val de Loire voor ons ingeschonken, een prettige bubbel. Langzamerhand kwamen we er achter dat veel van de gasten waren gekomen via Wijnkoperij Okhuysen uit Haarlem. Van hen waren ook wat mensen aanwezig om wat dingen toe te lichten. Wij waren geloof ik de enige gasten die via de kookkunsten van Gerrit kwamen….DSC08779

Tijdens het aperitief hadden we behalve een leuk zicht op het Waaltje ook een leuk gesprek met het echtpaar Bizard, de eigenaars van Château d’Epiré, die al een aantal restaurants samen met Okhuysen hadden bezocht. Gedurende de avond zou er de nodige toelichting op de wijnen die geschonken werden, worden gegeven en dat deed hij met verve! DSC08781Er verscheen een amuse op een lepel: een klassieke steak tartare met truffelmayonaise en een krokantje van de truffelaardappel. Lekker.DSC08783

In een glaasje kwam vervolgens een pompoensoepje met knoflookcroutons, ook lekker en eigenlijk wel flink de eetlust opwekkend, maar dat zal de bedoeling geweest zijn.DSC08787

We werden aan tafel genood op het prachtige terras en wij hadden een werkelijk schitterend uitzicht over het Waaltje en we hebben dan ook enorm genoten van een schitterende zonsondergang.DSC08789

De eerste wijn werd ingeschonken, een Savennières uit 2014. Aardig. Het gerecht erbij was tataki van tonijn met asperges. Op twee plakken komkommer met toefjes kerriemayonaise lag flink wat heerlijke aspergesalade. Op de salade de tataki van tonijn, die ook erg smakelijk was. Gamba’s met een krokantje van gefrituurde lotusbloem vervolmaakten het gerechtje, wat behalve mooi om te zien ook heerlijk om te eten was. Echt een goed gerecht.DSC08793

Bij het tweede gerecht kwam weer een Savennières, nu uit 2008. Erg leuk om het verschil te proeven en te horen toelichten. Het tweede gerecht was rode poon met bloemkool. Een nogal klein gerechtje eerlijk gezegd. Op wat bloemkoolcrème lag een klein stukje gebakken rode poon, omgeven door geschaafde amandelen en een lekkere kalfsjus. Het gerechtje was niet heel hoog op smaak, dat had beter gekund, maar de kalfsjus maakte veel goed.

Bij het hoofdgerecht kwam een rode wijn. Een Clos de la Cerisaie, Anjou Rouge en dat was een erg lekkere wijn. Licht gekoeld, heerlijk!DSC08798

Erbij kalf. Entrecote en wang van het kalf. Erbij diverse peulvruchten, haricots verts omwikkeld met spek en erwtjes, knolselderijpuree en een truffeljus. Goed klaargemaakt allemaal, maar eerlijk gezegd nogal gewoontjes. De wijn paste goed bij het kalfsvlees.DSC08803

Bij het dessert kregen we ook een Savennières, nu een Moelleux, uit 2014. Nooit eerder gedronken, dus leuk. En ook een smakelijke wijn met een licht zoetje. Het zomerse dessert bestond uit ijs van basilicum, room van yoghurt met munt, crumble van pistache, sesamkoekjes en mousse van witte chocolade en was lekker. Fris en ‘s zomers.DSC08807

De zeer vriendelijke jongeman van de bediening was zo aardig om de lege flessen bij ons op tafel te laten staan, zodat we aan het eind een keurig rijtje hadden voor de analen.DSC08808

We sloten af met espresso waarbij nog een bordje met lekkernijen kwam, we genoten nog even van de schitterende zonsondergang en verlieten Ross Lovell. Nog een woord van dank voor de zwarte brigade, die ons kundig en attent van alle gemakken heeft voorzien.IMG_0718

Toen we naar de auto liepen troffen we net Gerrit en Isabella die thuiskwamen van een welverdiende vakantie en opeens begreep ik waarom ik minder enthousiast was dan de vorige keer. Ik had de hand van de meester gemist. Wat helemaal niet uitmaakt, we gaan gewoon nog een keertje, want alles bij elkaar hebben we een genoeglijke avond gehad. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s