De Roode Leeuw in Capelle a/d IJssel

Op deze 15e april waren we allereerst wat wezen borrelen bij onze oudste zoon. Hij was in februari teruggekomen uit Innsbruck, maar ook toen kon ik niet bij hem op bezoek vanwege die vermaledijde rolstoel. Daar ben ik sinds 6 april van af, dus vrouwmoedig beklom ik de trappen om eindelijk weer eens in zijn appartement te zijn. Heel genoeglijk allemaal. Nu was ik wel zo dom geweest om niet vooraf voor te stellen om met zijn drietjes ergens iets te gaan eten, dus zoonlief had al een afspraak. Echtgenoot en ik moesten even diep nadenken waar we zouden gaan eten en daar rolde zomaar De Roode Leeuw in Capelle uit, eigenlijk voornamelijk omdat je er voor de deur kunt parkeren. Lopen met krukken gaat best aardig, maar nog geen kilometers. Voor een historisch overzicht van het mooie pand verwijs ik naar de website. 

Zo gezegd, zo gedaan. Een telefoontje leerde me dat er nog wel een tafeltje twee beneden beschikbaar was en rondom kwart over zeven liepen we naar binnen. Het restaurant, wat helemaal niet veranderd is gelukkig, was al aardig gevuld. Er zaten wat mensen aan de bar te borrelen, er waren wat tafels met gezinnen met jonge kinderen en er waren wat tweetjes. IMG_0627Wij kregen een tweetje bij het grote wijnrek en we wilden wel een aperitief. Voor echtgenoot werd dat een Hendrick’s gin met erin bollen ijs met citroen, komkommer en koriander. Voor mij mijn geliefde Bobby’s met geleibolletjes gemaakt van sinaasappel en kruidnagel, met erbij een lepel om gaandeweg het drankje de bollen te eten. Erg lekkere bollen!IMG_0626

Twee schaaltjes kwamen op tafel, eentje met  brood en de ander met olijfolie met wat druppels aceto, boter en zout met gambapoeder.

Na een flink lange tijd kregen we de kaart uitgereikt met een toelichting op het drie- en viergangenmenu (38 en 45 euro). De vijfgangenproeverij voor 32 euro is beschikbaar van maandag t/m donderdag. Wij besloten van de kaart te kiezen en bij de gerechten een glas wijn te nemen.IMG_0632

Een amuse verscheen. Op een wit bordje gelei van tomaat, rillette van makreel en mozzarella. Uiteraard was de makreel nogal overheersend, hij was gerookt, maar dat vond ik geen probleem, ik hou wel van makreel. De tomaat was mooi zacht van smaak en de andere smaakten pasten goed bij elkaar. Een trekoproepend hapje.IMG_0635

Bij het voorgerecht kreeg ik een glas The Stump Jump, Riesling, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne en dat was een aardige wijn. Mijn voorgerecht, lauwwarme salade met Cevenne-ui, slakken en krokante kalfszwezerik, was verrassend lekker. Heerlijke gemengde sla met een fijne vinaigrette en een klein beetje bakvet van de zwezerik, perfect gebakken slakjes, werkelijk heerlijk krokante zwezerik, precies goed van garing en de zachtgegaarde ringen van ui, die ook nog lauw waren vulden het geheel prima aan.IMG_0634

Echtgenoot kreeg een glas Valpolicella  Superiore, Zenato 2013 bij zijn ravioli gevuld met gestoofde kalfswang en een schuim van eendenlever. Ook hij was zeer te spreken over zijn gerecht.IMG_0644

Bij het hoofdgerecht kwam voor mij een glas Domaine de Vedilhan, Viognier, Serica en die beviel me een stuk beter. Het duurde erg lang voordat de hoofdgerechten kwamen, anderhalf uur na binnenkomst was er nog niets. De wijn werd nog eens bijgeschonken en de hoofdgerechten kwamen.IMG_0642

Voor mij de zeeduivel omwikkeld met spek, rode bieten couscous en schuim van piccalilly. Op het bord maar liefst drie flinke stukken goed gegaarde zeeduivel, omwikkeld met krokant spek. Erbij allerlei groenten, waaronder sjalotjes, romanesco, tuinbonen, courgette. De couscous was veranderd in parelgort met rode biet, smakelijk, maar wat veel en het schuim van piccalilly was veranderd in een sausje en wat mij betreft had dat sausje veel meer naar piccalilly mogen smaken. Wat niet wegneemt dat het een smakelijk gerecht was. Qua hoeveelheid aan de zeer ruime kant, dus mijn bord is niet helemaal leeg gegaan. Erbij nog heerlijke frieten met rozemarijn en een citroenmayonaise, waar moeilijk van af te blijven was helaas.IMG_0641

Echtgenoot kreeg een glas Carnivor, California 2012, Cabernet Sauvignon bij zijn hoofdgerecht, tournedos met bearnaisesaus en dikke frites. Hij was erg tevreden over zijn tournedos, over de bearnaisesaus (die kwam in een flink schaaltje) en over de frieten. Ook de wijn kon hem bekoren.IMG_0645

Gezien de omvang van de gerechten zagen we af van een dessert en sloten we af met goede espresso, waarbij een lekker stukje boterkoek kwam.

Na het betalen van de vriendelijke rekening verlieten we De Roode Leeuw, een gastvrij en vriendelijk restaurant, lekkere gerechten, attente bediening en in de zomer zit je er heerlijk op het terras.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s