l’Atelier in Périgueux

Tijdens onze logeerpartij in de Périgord lunchten we ook nog in Périgueux en wel bij restaurant l’Atelier, gelegen in het mooie oude centrum van de stad. Helaas liet het weer het niet toe om op het leuke terras te lunchen, maar binnen zaten we ook erg prettig aan de enige ronde tafel die het kleine restaurant rijk is. DSC07812Ik herinner me twee menu’s en natuurlijk a la carte en wij kozen met zijn vieren voor het menu Gourmet van 38 euro.

We begonnen met een fles Jaubertie Mirabelle, volgens mij de huiswijn van Bruneaux in Brussel. Een prettige wijn.DSC07814

Nadat we onze wensen over het menu kenbaar hadden gemaakt kwam er een amuse. In een glaasje een heerlijk luchtige mousse van wortel met komijn. De komijn gaf een leuke smaak aan de wat zoete mousse en we vonden het erg lekker.

DSC07816Mijn voorgerecht, een ‘taartje’ van krab en roze garnalen met verse kruiden en kaffir lime, kwam op een groot wit bord. Het was een behoorlijk flink ‘taartje’, boordevol met krab en gehakte garnalen en veel kruiden met een heerlijke vinaigrette. Er bovenop wat roze grapefruit, een grote garnaal en een takje kruiden, mooi om te zien en natuurlijk ook erg lekker. Eromheen allerlei dipjes van ratatouille, pesto en basilicum, die allemaal uitstekend van smaak waren. Last but not least ook nog een heerlijk gemarineerd en ontveld kerstomaatje. Ik was zeer tevreden met dit gerecht.

Bij mijn hoofdgerecht nam ik een glas Chateau Coucheroy 2012 Pessac-Léognan en ook die beviel me goed.DSC07818

Mijn hoofdgerecht was zwezerik in boter gebakken met gereduceerde kalfsjus. Op een cirkel van flinterdunne, erg lekkere, aardappelplakjes lag het grootste stuk zwezerik wat ik ooit heb gezien. De garing van dat grote stuk was werkelijk perfect, ik heb genoten van elke hap. De jus was ook uitstekend en de groenten erbij, te weten wortel, schorseneer en venkel, waren ook heel erg lekker. Een absoluut schot in de roos dit gerecht.

DSC07824Het dessert tenslotte, zeldzame chocoladelekkernijen uit Mexico, knapperige pistache en amandel, kersensorbet en Amarenen, was een plaatje om te zien. De flinke punt chocoladetaart met een korstje van pistache en amandelen was smeltend zacht en geweldig van smaak, wat een chocolade zeg! De sorbet van kersen was perfect van structuur en ook erg lekker. Verder nog krokantje van pistache, een coulis van keren en her en der wat Amarenen. Ook op dit bord allerlei dipjes, nu allemaal van kers. De combinatie chocolade – kers is toch wel geweldig lekker altijd.DSC07826

We sloten de lunch af met een goede espresso, waarbij een mini-bitterkoekje kwam en zeer tevreden verlieten we l’Atelier. Een zeer prettig en erg verzorgd restaurant. Een aanrader als je in Périgueux bent!

© Carla van Schelven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s