De Markies in Woerden

Om de schok van een onverwachte nieuwe reeks te ondergane operaties enigszins te verzachten en omdat het gewoon al half twee was besloten we tot een lunch bij De Markies in Woerden. De vorige keer was dat ons goed bevallen. Parkeren op eigen terrein kan nog steeds en we wandelden langs het mooie pand in boerderijstijl naar binnen. Een eenzame mijnheer bediende de twee tafels die bezet waren op het leuke terras en wees ons een tafel aan. IMG_20150807_130311Fijne ronde tafels veelal, keurig gedekt. Een aperitief wilden we wel; echtgenoot een tomatensap, waarbij keurig het bekende garnituur kwam en voor mij een witte wijn, een Félines de Jourdan, een Chardonnay uit de Languedoc. Een aardige wijn. Op tafel al een fles olijfolie, peper en zout, later werd dat uitgebreid met twee soorten brood en wat licht gezouten boter. Een karaf ijswater is hier ook mogelijk à 2 euro, wat gedoneerd wordt aan KIKA, een zeer sympathieke actie wat mij betreft die ik graag bij veel meer restaurants zou willen zien. De kaart werd ons uitgereikt en we kregen een toelichting op het lunchmenu. Buiten à la carte kent men hier een 3 gangenlunchmenu voor 29.50, een 3 gangen dinermenu vanaf 40.50 en een weekendmenu 3 gangen verrassing voor 32.50. Verder zijn er nog verrassingsmenu’s: 3 gangen 42.50, 4 gangen 49.50 en 5 gangen 58.00. Wij besloten tot het lunchmenu, maar wilden in plaats van het voorgestelde vleeshoofdgerecht graag vis als hoofdgerecht en dat was geen enkel punt, wat prettig is. De wijnkaart is ook vriendelijk, werkelijk voor ieder wat wils en netjes van prijs. Omdat onze eerste keus niet meer voorradig was kwamen we uit op een Constantia, Buitenverwachting en die beviel goed.

20150807_134357Het eerste gerecht kwam op tafel en dat zag er kleurrijk en zomers uit. Gerookte zalm, dungesneden biet, schuim van biet, quinoasalade, zoetzuur van mosterdzaad. Precies dat troffen we aan op het bord. Op een cirkel van de inderdaad zeer dungesneden biet lagen toefjes goed gerookte zalm, quenelles salade van quinoa en rondjes schuim van biet en rondjes zoetzuur van mosterdzaad. Lekker fris vond ik het, prettig licht en de smaken pasten goed bij elkaar. En het zag er zeer kleurrijk uit, een streling voor het oog!

Het hoofdgerecht was Noordzeeschol. Noordzeeschol met een ragout met scheermes en riIMG_20150807_141542vierkreeft, een crème van zoete aardappel, een garnaal, wat zeekraal en bovenop gefrituurde prei. Laat ik beginnen met de prei: die vond ik heerlijk. Perfect gefrituurd, niet te krokant en goed nagezouten. De schol was goed van garing en goed gekruid. De ragout in en met het scheermes was ook erg lekker, de zeekraal natuurlijk heerlijk zilt en nog keurig beetgaar en de garnaal was ook flink hoog op smaak, wat ik lekker vind. De zoete aardappel voegde wat mij betreft weinig toe, maar gaf wel een leuk kleuraccent. Weer een goed gerecht dus.

Het dessert tenslotte was vanille-ijs op een kletskop met frambWP_20150807_009ozen. Erbij aardbeienbavarois, een kroepoek met koffie, gemaakt van meel en niet van garnalen en toefjes chocolademousse..Alle onderdelen van het dessert vond ik lekker, hoewel een beetje aan de zware kant. Ik miste een beetje het frisse van rood fruit. Maar het was smakelijk genoeg.

Bij de espresso en groene thee kwamen nog wat lekkernijen. In een glaasje een tiramisu, een wortelcakeje met erop wat chocoladebotercrème en een viertal erg lekkere bonbons.WP_20150807_012


 Zeer tevreden betaalden we de rekening en besloten ‘s avonds slechts wat kaas te eten bij een mooie witte wijn, want al met al was het een behoorlijk copieuze lunch geworden. Een leuk en fijn adres vind ik De Markies. Woerden is uitstekend bedeeld met leuke restaurants, daar mogen ze blij mee zijn!

© Carla van Schelven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s