Oh Miroir in Luik

Het was weer tijd voor een kunst/culinair weekend met vrienden, want dat was al weer veel te lang geleden. Deze keer viel de keus op Luik, vanwege de tentoonstelling over de Ontaarde kunst van Hitler in het Cité Miroir. Bovendien hadden de vrienden het station van Santiago Calatrava, LuDSC06143ik-Guillemins, nog niet gezien, dus dat moest ook bewonderd worden. Wij waren er al eens naar wezen kijken in 2010 met de zonen. We hadden afgesproken in de brasserie van het museum, Oh Miroir, en redelijk op tijd troffen we elkaar daar.

Een vrij kleine brasserie met wel een flinke zaal op de bovenverdieping en een klein terras buiten. Een zwart-witte inrichting, vriendelijke bediening, een brasseriekaart en een lunchmenu op een krijtbord. Zwart/witte placemats op tafel, papieren servetten en simpel glaswerk.

Water in flessen, wijn was al besteld en dat was een Roger Champault ‘le Clos de la Cure’, Menetou-Salon. Een prettige Menetou-Salon. We besloten tot een voor- en een hoofdgerecht en dessert zouden we nog wel zien. Ik beperk me tot een beschrijving van mijn gerechten, het zou te ver voeren om alle 8 gerechten te beschrijvDSC06144en deze keer. Ik noem ze eventjes en plaats er een foto bij.

De ene vriend nam – uiteraard zou ik bijna zeggen, want het is meer regel dan uitzondering – de garnalenkroketten als voorgerecht, te krijgen als klein of als groot (1 of 2 betekent dat) gerecht. Hij wilde er wel twee en het waren flinke kroketten, die hem uitstekend bevielen. Ook het kleine slaatje erbij was lekker.DSC06147

Echtgenoot en de andere vriend kozen voor de winterse salade met diverse onderdelen en bereidingen van eend. Ook zij waren zeer tevreden over hun lekker aangemaakte slasoorten met erop de plakken gerookte eendenborst en de terrine van eendenlever. In de salade nog de gekonfijte maagjes van de eend.DSC06146

Ikzelf wilde in eerste instantie de coquilles, maar die waren niet te krijgen deze middag. Daarna viel mijn keus op de wildterrine, maar helaas, ook die was niet voorradig, dus toen koos ik maar voor het voorgerecht van het lunchmenu, een salade van haring met aardappel. Een flinke hoeveelheid lekkere slasoorten kreeg ik met ertussen plakjes frisse haring en plakjes gekookte aardappel, allebei omwikkeld om zomaar te zeggen met een mayonaise-achtige vinaigrette waarin veel bieslook te vinden was. Lekker vond ik het. Fris en licht en erbij verder nog wat goede croutons voor een beetje bite. Ik was tevreden over mijn salade.DSC06154

DSC06155Echtgenoot en vriend namen als hoofdgerecht de entrecote met frites, salade en Béarnaisesaus en konden in tegenstelling tot wat op de menukaart vermeld staat, aangeven hoe zij de cuisson wilden. Dat varieerde van medium tot medium rare, waarbij medium rare niet helemaal lukte. Het vlees was op de cuisson na in orde, de frites, waarvan ik heb geproefd, waren bijzonder lekker.

DSC06157De andere vriend was huiverig voor de aangegeven cuisson van het vlees koos voor het buikspek met le Puy linzen en Arganolie. Hij kreeg een immense hoeveelheid goede linzen met erop goed klaargemaakt buikspek en ook daar overheerste de tevredenheid.DSC06152

Ikzelf had trek in de Bouchot mosseltjes met garnalen in een nage met groene curry en chorizo. Ik kreeg een heel kleurig bord met heerlijke mosseltjes en garnalen, flink wat groentjes, spekjes, chorizo en een zeer pittige nage, die ik helemaal heb opgelepeld. Zeer lekker vond ik het en voor Belgische begrippen zeer gekruid. Ik hou daarvan.

Bij de mosseltjes nam ik wat glazen 2012 Domaine de l’Hortus, Bergerie de l’Hortus Blanc, Classique die prettig was. Echtgenoot en vriend waren overgestapt op een fles rood, een Pinot Noir uit de Elzas, Domaine Bachert, Clos Feyel, 2011 en ook daarover waren ze tevreden.

We sloten af met goede espresso en bekeken daarna de licht tegenvallende tentoonstelling in het museum. Ik vind Oh Miroir een aanrader. Niet alleen vanwege het goede brasserie-eten en de geoefende bediening, maar ook vanwege de ligging in het centrum van Luik met in de directe omgeving allerlei interessante dingen om te bekijken en om te doen. Een leuke plek. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s