Parkheuvel in Rotterdam

Het was alweer veel te lang geleden dat we elkaar gezien hadden en ook was er wat uitstel geweest om allerlei redenen om elkaar bij Parkheuvel te treffen. Uiteindelijk was het op 21 november dan zo ver, wel met dien verstande dat een van de tafelgenoten helaas niet kon komen in verband met dringende werkzaamheden. Wat er dus in resulteerde dat we samen zouden zijn. Zo zijn we ooit ook begonnen….DSC05151Ik was ietsjes eerder bij Parkheuvel en liep de trap op, waar me een warm welkom door de vrouw des huizes ten deel viel, altijd fijn. We kregen een mooi tweetje in het nieuwe verbouwde deel van het restaurant, waar je goed zicht hebt op de rest van het restaurant en – belangrijker – op de koks die hier onder andere de amuses en de friandises bereiden. De gastvrouw liet me nog allerlei snufjes zien van deze wel zeer multifunctionele ruimte, slim! De attente zwarte brigade kwam even gedag zeggen, zo ook de chef zelf. Altijd leuk! De gelouwerde sommelier Ruben Kwakman bood me heel vriendelijk wat ijswater aan, heerlijk koel. Tafelgenoot arriveerde en samen genoten we van een gin en tonic. Bobby’s Gin, inmiddels na de vorige keer hier een van mijn favoriete gins met Fever Tree tonic en erin wat sinaasappel met kruidnagelen om de frisse kruidigheid te versterken. Ook kreeg ik nog een tassenhanger voor mijn tas en het feestje kon beginnen. DSC05155Direct kwamen er allerlei hapjes op tafel. Op een plankje allereerst het bekende rolletje van sesam met piccalilly, lekker als altijd en ernaast rode kool met spek en spongecake, ook lekker. In een schaaltje hoorntjes van filodeeg met iets erg lekkers met bloemkool, verder in een bakje wat kroepoek met diverse smaken, waaronder in ieder geval wasabi en tot slot nog wontons met pistache. Allemaal erg lekker. Omdat de allereerste afspraak was gemaakt in het kader van de restaurantweek vroeg men ons hoeveel gangen we deze avond wilden en we besloten dat we vijf gangen wel prettig zouden vinden. Met graag een wijnarrangement voor mij en een BOB-arrangement voor tafelgenoot erbij. Mijn jongste zoon was zo vriendelijk mij deze avond te rijden.DSC05160

Een amuse kwam. Een bitterbal gevuld met snert met schuim van rookworst en roggebrood. Op de rand van het bord een streepje mosterd. Erg lekker, vooral het schuim van rookwDSC05164orst was immens diep van smaak, heerlijk! Bij het eerste gerecht kwam een geestige wijn, een Gewürztraminer trocken, Schäfer-Fröhlich 2013, een behoorlijk droge Gewürztraminer, waar ik eigenlijk iets meer van had verwacht. Hij paste wel goed bij het eerste gerecht.  Eend. Rillette van eend, bonbons van eendenlever, zoetzure kool, witlof, wortel en rode biet. Her en der wat kruiden en wat krokantjes om het geheel compleet te maken. Lekker vonden we het.

Vervolgens kwam een bekende in het glas, eentje van Petra Unger. EDSC05167en Riesling Steinterrassen 2010, Kremstal en die beviel me prima. Meestal wel, haar wijnen. De wijn ging goed samen met het aardappelcrèmesoepje met truffel en prei en ernaast nog een huisgemaakte Parkheuvel Pringle. Heerlijk soep natuurlijk, deze oude bekende en ook de Pringle was heerlijk krokant erbij. Ruben ging over op rood, licht rood. Een Morgon Javernières, Louis Claude Desvignes. Ook een prettige wijn. DSC05174Erbij tarbot met kalfswang. Op het bord allereerst een heerlijke jus van de kalfswang met kaneel en citroengras erin, erop mousseline van knolselderij. Daarop een perfect gegaard stukje tarbot, een laagje lardo en daarop de zeer malse kalfswang. Erbij wat bleekselderij en poeder van bleekselderij. Een afgewogen en goed in balans zijnd gerecht. Zowel in combinatie als apart waren alle onderdelen bijzonder smakelijk.

DSC05178Bij het hoofdgerecht kwam een Mas Bruguiere l’Arbouse 2012 Pic Saint-Loup, Coteaux du Languedoc in het glas. Erbij Hollands hert. Hert van de Veluwe. Erbij boleten, crosnes, pompoen, diverse groenten en jus van het hert waarin groene Chartreuse is verwerkt. De groenten waren prettig beetgaar, de jus was bijzonder lekker, het hert was naar mijn smaak net iets te ver, maar nog steeds smakelijk. Wederom een fijn gerecht.DSC05179

Bij de mooie kaaswagen die werd voorgereden kregen we een erg prettige witte wijn, een  Catena Alta, Historic Rows, Chardonnay. we maakten onze keus van de wagen en genoten van de perfect op smaak zijnde kaasjes. DSC05181Erbij nog noten- en vruchtenbrood, die vooral tafelgenoot erg lekker vond en de bekende peer met nootjes, balsamico en olijfolie, ook erg lekker.

Hierna vonden we het geweldig mooi geweest en sloten we af met espresso en thee,DSC05188 waarbij diverse heerlijke snoepjes kwamen en ook nog het blad met al die heerlijke truffels, waaruit we ook een keus maakten en daarna waren we compleet en volledig tevreden.DSC05192 Die tevredenheid werd nog groter toen we de meer dan schappelijke rekening zagen en nadat we afscheid hadden genomen van alles en iedereen liepen we gelukzalig de trappen af. Een zeer genoeglijke avond, uiteraard dankzij het gezelschap, maar zeker ook dankzij de voortreffelijke maaltijd. Verwennerij!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s