JanZen in Woerden

Echtgenoot had een dinerafspraak op deze mooie donderdagavond en Ole werkt altijd in de weekenden, dus hij loopt toch wel regelmatig een fijne maaltijd mis. We besloten dan ook dat het wel weer eens tijd was om samen een hapje te gaan eten. Ik stelde JanZen in Woerden voor, nog maar 1 keer bezocht, maar goed bevallen, dus dan wil ik er altijd tenminste nog een keertje gaan kijken. Ole vond het prima, dus keurig tegen 19.00 arriveerden we bij JanZen. DSC03425De parkeerplaats was behoorlijk vol, zo ook het terras, maar we vonden toch een mooi tweetje lekker een beetje in de wind, zodat het niet te warm zou worden. Een prettig terras is het, een stukje van de weg af, waardoor er nauwelijks geluid van voorbijrijdende auto’s is. Het is dan ook midden in het Groene Hart en dus nog zeer prettig rustig. De ontvangst was allerhartelijkst en we begonnen met een Ice Tea voor Ole een glas huiswijn voor mij, een Gascogne. DSC03421
Brood kwam op tafel met boter in een botervlootje en in het midden een bord met wat hapjes. Aubergine gevuld met geitenkaas, kaaskussentjes, groentjes met een lekkere frisse dip, een tapenade en in een kannetje wat olie. Lekker allemaal. Het brood werd ook telkens keurig aangevuld.
Water wilden we ook wel, bruisend en plat en de flessen werden keurig in een koeler bewaard. We bekeken de menukaart, voor een impressie verwijs ik naar de website. We besloten tot een driegangenmenu, de porties van de vorige keer waren namelijk aan de zeer ruime kant, met graag tweemaal een voorgerecht en geen dessert. Dat is allemaal mogelijk hier.
DSC03423Voor mij nog een half flesje Bernardus, die me uiteraard bijzonder smaakte en een amuse verscheen.
Een soepje van pompoen met als garnituur erin krab. Het was een lekker soepje, wat verbazingwekkend genoeg smaakte naar brioche. Geinig!DSC03427
We begonnen met voor Ole een tonijntartaar met wakamé, in tempura gefrituurde pijlinktvis, een sesamkletskop en yuzu-mayonaise. De tartaar van tonijn was een rondje, omwikkeld met de wakamé en was lekker aangemaakt en duidelijk handgesneden. De pijlinktvis, waarvan ik ook een hapje mocht proeven was erg lekker, zo ook de mayonaise met yuzu. Ole was ook zeer te spreken over de vinaigrette over de salade en dus was hij tevreden met zijn gerecht.
DSC03430Ik kreeg à la minute gesneden kabeljauw, licht verwarmd, met kreeft, gemarineerde venkel in Skuumkoppebier en een sinaasappelyoghurtdressing. Op een langwerpig bord allereerst de licht gegaarde kabeljauw, heel zacht van smaak. Erop gemengde sla met een evenzo zachte dressing en de gemarineerde venkel. Daar bovenop dan weer diverse stukjes goed klaargemaakte kreeft en ik was tevreden. Over het gerechtje en over de omvang ervan. Prima zo.DSC03431
Ole ging verder met Filet Americain van kalfslende met gefrituurde kappers, gebakken kwartelei, rucola en een piccalilly mayonaise en wederom was hij zeer tevreden. Hij is een groot liefhebber van steak tartare, dus dit was een spekje naar zijn bekje. Lekkere filet americain, waarbij de gefrituurde kappertjes het zeer goed deden, het eitje was ook leuk en de piccalillymayonaise maakte het lekker fris.
DSC03434Ik kreeg zwezerik, krokant gebakken met kalfslever, compôte van Cevenne-ui en zoete aardappels met een rode port-saus waarin vleugje Bourbon vanille is verwerkt. Wederom op een langwerpig bord allereerst de saus, waarin duidelijk de vanille te proeven was. Erbij zoete aardappelen, geprakt volgens mij. Erop de compôte van de ui en de aardappel en daar dan weer op allereerst een plakje goed gebakken kalfslever en dan een stukje ook goed gebakken zwezerik. Lekker vond ik het allemaal, mooi op smaak en wederom een uitstekende portie qua omvang. DSC03436
Als hoofdgerecht had Ole gekozen voor de ribeye van de dikbil, gegrild met vergeten groenten, huisgemaakte frieten en truffelmayonaise. Precies dat trof hij ook aan op zijn bord, waarbij er op zijn ribeye ook nog erwtjes en cantharelletjes lagen. De vergeten groenten waren ook gefrituurd en zaten tussen de frieten in. De truffelmayonaise vond hij prima op smaak en wederom zat hij te genieten.
DSC03438Ik was benieuwd naar de paella van reuzengamba, kokkels, vongoles, pijlinktvis,  verse doperwten en tuinbonen met saffraan.
Ik kreeg een mooi bord met in het midden de paella met de genoemde ingrediënten, die allemaal goed klaargemaakt waren. Verder trof ik nog zeekraal aan, waar ik dol op ben en tomaat uiteraard. Ik moet zeggen dat ik het erg lekker vond, maar mijn oudste zoon maakt als we bij hem komen eten meestal paella en die is eerlijk gezegd wat hoger op smaak, maar dat komt ongetwijfeld omdat hij flink chorizo gebruikt. Verder had ik een vingerkommetje niet vervelend gevonden.DSC03441
We vonden het allemaal lekker en voldoende dus werd het tijd voor espresso. Voor Ole nog een Ice Tea en voor mij een espresso, die hier goed is. Erbij nog heerlijke snoepjes.
Een mascarponemousse met aardbei en kokos, boterkoek, kletskop, chocolade en een brownie. Verwennerij!
Het was een genoeglijke maaltijd, lekker, keurige porties, goed klaargemaakt, de zwarte brigade onder leiding van mevrouw Randeraat bijzonder vriendelijk en voorkomend en de kok, Yvette Jasperse, kookt zeer prettig. Een fijn adres!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s