Lucas Rive in Hoorn

Op deze donderdag spoedde ik mij naar Hoorn, waar ik in het restaurant van Lucas Rive, wat me de vorige keer zo bijzonder bevallen was, twee lieve vrienden, die ik veel te weinig zie zou ontmoeten.
Parkeren aan het pittoreske haventje ging makkelijk en ik liep het restaurant vast in. De ontvangst door mevrouw Rive was vriendelijk en we kregen een fijne tafel bij het raam.
In afwachting van de vrienden wilde ik graag alvast wat water. Na korte tijd arriveerden ook zij, zodat de dames een glaasje witte wijn namen, een Et Voila, le Sauvignon 2012, een prettige, frisse wijn en de heer in het gezelschap een glaasje fris. DSC00794
Op een leistenen plaatje verscheen een hapje, een blokje compote van peer met mosterd en Amsterdamse ui. Fijne smaken bij elkaar, mooi aanvullend en prettig fris.
Hierna kregen we de kaart uitgereikt met daarin ook het menu. Ik kan dat on line nooit vinden. We besloten tot het driegangenmenu, waarbij we het voorgestelde tussengerecht graag wilden ruilen voor een ander genoemd tussengerecht en dat was geen enkel punt. Na het hoofdgerecht zouden we dan beslissen of we kaas of dessert wilden.
De wijnkaart, die hier nog steeds vriendelijk is bekeken we ook en we kwamen uit op een 2012 Silverlake, Marlborough Sauvignon Blanc, die volledig aan de verwachtingen voldeed. DSC00800
Water wilden we ook, brood verscheen en een amuse. In een mooi zwart schaaltje pompoenbereidingen met gember en kerrie en dit vond ik bijzonder smakelijk allemaal. Zowel de pompoen apart als de combinaties met gember, kerrie en gember en kerrie konden me allemaal bekoren. Fijntjes, terughoudend en duidelijk weer met de hand van de meester. En daarvoor waren we hier ook. De krokant geroosterde pompoenpitten maakten het gerechtje wat mij betreft helemaal af. DSC00802
Waarmee we aan het voorgerecht toe waren. Grof gehakte tartaar van Ierse zalm, crème van gefermenteerde knoflook met krokante spek en eidooier in een rond glazen schaaltje en ernaast op een klein zwart bordje salade van gepocheerde sliptong met avocado, komkommer en venkelvinaigrette. DSC00805
Bij de tong verder nog wat radijs, biet en nootjes en een krokantje van brood en alledrie vonden we het bijzonder smakelijk. Uitstekende combinaties, goede cuisson en een plaatje om te zien.
DSC00809Het tweede gerecht kwam in het inmiddels zeer bekende zwarte doffe schaaltje, waarbij dan een onderdeel van het gerecht in het schaaltje zit en het andere onderdeel op het deksel.
Erin met limoen-yoghurt bereidde pasta van inktvis, olie van soja, rijstazijn en hoi-sin en op het deksel gemarineerde sojaboontjes, bundelzwammen en kroepoek van inktvis. Aldus de beschrijving.
In het bakje de linten van inktvis met erbij sojabonen, bundelzwammetjes en een mooi sausje waarin ik in ieder geval hoisin proefde, maar blijkbaar zat er ook wat soja-olie en rijstazijn door. In ieder geval viel het wederom bijzonder in de smaak met name omdat het weer zo mooi afgewogen was in smaken.DSC00811
Op het deksel een krokante cannelloni gevuld met pandan, een tentakel van de inktvis, perfect van bereiding en een kroepoek van inktvis. De cannelloni was mooi vol van smaak, de tentakel heerlijk zacht en de kroepoek maakte het geheel af.
Het hoofdgerecht was wilde eendenborst met een crème van knolselderij en karnemelk, suikermais en couscous met walnoot en jus van eend.
Als extraatje kregen we nog drie heerlijke plakjes DSC00814eendenlever.
Op het bord mooie stukken erg malse wilde eend, erop de eendenlever en de couscous met walnoot. Erom heen de jus van de eend en heerlijke streepjes crème met ansjovis. Verder de groenten: suikermais, knolselderij, wat paddestoelen en aardpeer en wederom waren we bijzonder tevreden. Wat kan die man toch koken!
Bij het dessert splitsten onze wegen. De man in ons gezelschap wilde het zoete dessert, beide dames wilden graag de kaas.
De ene dame wilde graag een glaasje rode wijn bij haar kaas en kreeg een glas Dão Cabriz 2010, waarover ze te spreken was en ikzelf wilde graag een glas Wairau River, Pinot Gris 2011, Marlborough Nieuw Zeeland, een heerlijke volle witte wijn.DSC00819
Onze kaasjes kwamen en die waren prima. Een stukje geit, wat Maroilles, Comté en Shopshireblue. Mooie kaasjes Erbij wat Kletzenbrood en wat rondje rozijnenbrood en meer hoefde het niet te zijn.
DSC00824Het dessert bestond uit met kruidenbitter geïmpregneerde pruimen, crème van cream cheese, sorbet van appel en cannelloni van Elstar appel gevuld met kaneelroom. Het zag er mooi uit en de heer was tenminste 10 minuten stil en derhalve erg in zijn sas met dit dessert. Wat fijn is. DSC00826
We sloten af met wat espresso, waarbij nog heerlijke friandises kwamen en diep tevreden verlieten we Lucas Rive. Zoals ik de vorige al schreef: om heel vaak te bezoeken, hier wordt heerlijk gekookt en de bediening is ook bijzonder prettig

Advertenties

2 gedachtes over “Lucas Rive in Hoorn

  1. Pingback: Lucas Rive in Hoorn | restaurantrecensiesvancarla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s