Restaurant Robert in Hilversum

Op zaterdag 9 februari gingen we alweer op pad. Ditmaal was ons doel Hilversum. We zouden overnachten in hotel Villa Trompenberg en vandaar met een taxi naar restaurant Robert gaan, waar een vriend van ons zijn zestigste verjaardag zou vieren.
Dat ging allemaal prima, hoewel er een enorm pak sneeuw viel in de middag, waardoor heel Hilversum er bijzonder kerstkaartachtig uitzag.
Het hotel was gerieflijk, de taxi kwam op tijd en we waren dus op een vriendelijk moment in het restaurant. P1050540Mooi gelegen in de bossen dit restaurant Robert, een vriendelijke ontvangst met direct een glaasje wijn. Uiteraard vele felicitaties voor de bijna-jarige en het feest kon beginnen. Uiteindelijk waren we met een behoorlijk groot gezelschap, ik meen rond de 60 personen en werd het bijzonder gezellig.
De zwarte brigade vervulde hun taak met verve en letten erg goed op dat iedereen een gevuld glas had en de maaltijd kwam in de vorm van een soort walking-diner. Fijne kleine hapjes dus.
Allereerst liepen ze rond met bladen met drie verschillende amuses, waarvan ik me er eentje nog erg goed herinner. P1050541Dat was namelijk een glaasje met eendenlevermousse, rauwe ham en framboos en de smaken pasten prima bij elkaar. Ook de andere twee glaasje, eentje gevuld met ik meen een garnalensalade met wat haringeitjes en de andere met een frisse selderijsalade waren erg lekker.
Het eerste voorgerechtje kwam na enige tijd. Een zalmbonbon, gevuld met forel. Gerookte forel wel te verstaan.P1050545 Een flinke bonbon ook nog eens, dus eigenlijk dacht ik dat we het bij één voorgerecht zouden houden, maar dat was niet het geval. Erbij nog wat echt erg lekkere kerstomaatjes in partjes met een basilicumdressing en ik was er erg tevreden over. Hoe blij kun je worden van een prima kerstomaatje midden in de winter tussen de sneeuw.
Het tweede voorgerechtje was een carpaccio van gerookte eendenborst, geserveerd met frambozensaus.  P1050546Nu is de frambozensaus me wat ontgaan, hoewel ik het wel een fijne frisse dressing vond, maar de plakjes gerookte eendenborst waren erg lekker. Ook het garnituur van onder andere veldsla, biet, komkommer, gemengde sla en een krokantje van het een of het ander vond ik erg lekker. Puntjes voor restaurant Robert dus.
We gingen door met een soepje. Een mosterdsoepje, geserveerd in een koffiekopje, dus een perfecte hoeveelheid. P1050547Ook dit soepje kon me bekoren en dat terwijl ik eigenlijk geen liefhebber van mosterd ben. Maar dit was een mooi fluwelig soepje met een lichte mosterdsmaak.
Na de nodige speeches met veel grappen en grollen waren we toe aan de hoofdgerechten.
Het eerste bordje wat verscheen bevatte zeebaarsfilet, geserveerd met een saus van witte wijn. P1050548Prima gebakken zeebaarsfilet met een fijn krokant velletje kregen we, erop flink wat kruiden en cressjes en eronder de witte wijnsaus. Ook een lekker gerechtje.
Na enige tijd – het lijkt misschien allemaal wat veel, maar het was een lange, maar bijzonder gezellige avond – verscheen er nog een bordje.P1050549 Hierop ossenhaas, geserveerd met roergebakken groente. Perfecte ossenhaas, mooi medium – knap voor zo’n grote groep – met een rode wijnsaus erbij. Wat groentjes en erop een krokantje van ik meen rauwe ham. Ook gewoon lekker. En allemaal soepel rondgebracht, het was duidelijk dat het restaurant met dit soort grote gezelschappen geen moeite heeft.
We sloten het menu af met een petit Grand Dessert. P1050551 Framboosjes, bramen, vanille-ijs, chocoladesorbet en iets met framboos nog op een rechthoekig bord en ook hier was ik tevreden over. Lekker fris en niet te zwaar.
We sloten af met een goede espresso waarbij nog een leistenen plaatje met snoepjes kwam en iedereen was volgens mij tevreden over deze fijne maaltijd.
P1050552Het was een bijzonder prettige avond en het restaurant heeft daar zeker aan bijgedragen.

8 gedachtes over “Restaurant Robert in Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s