De Met in Mechelen

Op de terugreis van een bezoek aan vrienden bij hun schitterende huis in de heuvels van de zuidelijke Bourgogne kregen we trek en reden we even Mechelen in.

Het was schitterend weer, dus de terrassen op het mooie met bloemen versierde plein waren afgeladen. Ik wilde wel graag een plekje in de schaduw en gelukkig was er nog een tafeltje vrij bij De Met, waar we toevallig al eerder hadden geluncht met weer andere vrienden, toen we een weekendje Mechelen/Rumst deden.

Water en wijn wilden we graag eerst. Een lekkere Chateau les Clauzots, een Graves, ontdekte ik op de kaart en die werd het. Een prima lunchwijntje vond ik.

Echtgenoot wilde graag vooraf een garnalenkroket en die kreeg hij dus ook. Een prima kroket, nog mooi lopend van binnen en flink gevuld met garnaaltjes. Erbij een nogal obligaat garnituur van wel mooie frisse ingrediënten.

Ikzelf wilde graag de maatjes met hun garnituur en kreeg maar liefst drie uitstekende haringen, bedekt met gewone witte ui (jammer, ik had moeten zeggen dat ik dat niet wilde, dom van mij dus), rode ui en een kleine salade van boontjes. Erbij verder nog een vrij grote salade met een lekkere dressing en na het wegschuiven van de witte ui was ik erg tevreden over de boterzachte haringen.

Als hoofdgerecht had echtgenoot de gegrilde wilde zalm met Béarnaise, frietjes en een gegrilde tomaat en hij was op het verbrande velletje van de zalm na bijzonder tevreden. De Béarnaise was – natuurlijk, want ze koken hier gewoon lekker klassiek Vlaams – prima, prettig lauw en de frieten waren mooi droog en krokant. De zalm was precies goed van garing.

Ikzelf had eigenlijk de makreelfilets met groentjes gewild, maar die waren op, dus toen koos ik voor de Salade ‘Folle’ en ik kreeg een gigantisch bord met wat sla met vinaigrette, rauwe ham, gerookte zalm, garnaaltjes, witlofblaadjes, carpaccio, tomaat, komkommer, krabpoten, zwezerik, radijsjes en een ravigottesaus en ook ik was dik tevreden. Mooie ingrediënten en een heerlijk maaltje. De sla was wat veel, zeker na de berg sla bij de haringen, dus dat heb ik niet helemaal opgegeten.

We sloten af met een prima espresso, waarbij een glaasje advocaat met wat slagroom kwam, aten ook het lekkere koekje nog op en tevreden verlieten we De Met om onze reis naar huis te vervolgen. Een fijn adres!

Advertenties

3 gedachtes over “De Met in Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s