Chinees restaurant Paramount in Rotterdam

Al vroeg wilden we in Rotterdam zijn, er moesten onder andere oliebollen gekocht worden bij de tot achtmaal (of zoiets, ik weet het precieze aantal keren niet) toe beste oliebollenkraam van het land en ik had geen zin om in de rij te staan. Na een korte stop bij de Gall&Gall onderweg voor wat cadeautjes voor gastvrouw en -heer op Eerste Kerstdag waren we keurig op tijd bij de kraam en had ik mijn oliebollen voor Oudejaarsavond dus eindelijk (ik was al een keer geweest en toen waren de oliebollen op). Mijn vader bakt de appelflappen.
Hierna reden we richting centrum en parkeerden in de Bijenkorfgarage. Niet omdat ik nu zo kapot ben van De Bijenkorf – hoewel ik wel tegen een erg mooie kleurige zijden sjaal aanliep toevallig -, maar omdat er waar vroeger een wat onduidelijke Japanner in het NH-hotel Atlanta in die rare Aert van Nesstraat zat, een nieuw Chinees restaurant is gekomen. Ik kreeg die tip van Agnes onder mijn recensie van Asian Glories. Omdat we deze vrijdagavond al uitgebreid zouden gaan dineren leek me een dimsumlunchje wel lekker.
We moesten nog allerlei winkels af voor wat Kerstcadeaus, we slaagden wonderwel snel en iets voor 12.00 (veel te vroeg voor ons normaliter, maar met het avondmaal in gedachten wel okay voor deze keer) wandelden we binnen.

Via de hotelingang kwamen we in een mooie hoge ruimte met veel witte stoelen, mooie kroonluchters en niet al te Chinees qua inrichting verder.
We mochten een tafeltje bij het raam uitzoeken en kregen de kaarten. Dimsum kun je hier aankruisen op een papiertje, dat doen vrijwel alle Chinese restaurants in Rotterdam inmiddels. De menukaart is hier overzichtelijk en ik zag een aantal gerechten die ik zeker nog eens wil proeven. Voor een kleine indruk verwijs ik naar de website.
We kozen wat gestoomde dimsum, wat gefrituurde dimsum, wat gevulde flensjes en twee kleine gerechtjes. Eigenlijk toch weer teveel. Zoals zo vaak zijn onze ogen dan weer groter dan de buik, toch eens op letten eigenlijk.
Alles kwam zo ongeveer gelijk, zo gaat dat bij Chinezen. Het viel me op dat er veel andere gasten kwamen allemaal van Chinese afkomst/origine en dat is over het algemeen een goed teken. Hier dus ook vond ik. Opvallend dat men ook hier bij Chinese gasten direct aan komt lopen met een theepot, ik moet daar altijd wel om lachen. Als ik thee wil bij mijn eten moet ik er altijd om vragen…

We begonnen met de kleine gerechtjes. Nou ja, klein…..Ik had gekozen voor het geroosterde buikspek en kreeg een enorme hoeveelheid erg lekker gefrituurd, maar dat was keurig aangekondigd door de bediening, buikspek, op wat ijsbergsla met erbij een lekker pittig sausje. Het was echt veel te veel, ik heb het dus ook niet opgegeten.

Echtgenoot had liever de Cha Sieuw (mager gemarineerd en geroosterd varkensvlees) en kreeg een vergelijkbare portie. Wel erg lekker en heerlijk mager. Ook dit bordje ging niet helemaal leeg.
Allebei wilden we ook wel de rijstflensjes proeven, maar we wisten dus niet dat dit behoorlijk grote en machtige flensjes waren. Drie per persoon kregen.

Die van mij – we deelden natuurlijk alles – waren gevuld met garnalen, die van echtgenoot waren gevuld met garnalen, met biefstuk en met groenten. Ik vond ze allemaal heel erg lekker, hoewel het bijzonder lastig eten was met stokjes en het was gewoon te veel en te machtig.

We moeten voortaan beter bestellen dus. Het laatste garnalenflensje heb ik dus ook laten liggen, alleen de – uitstekende – garnaal heb ik eruit gegeten…
We hadden ook nog wat gestoomde dimsums gekozen, mijn favoriet toch altijd wel.

Ik had voor de altijd lekkere, maar eenvoudige Ha Kau (garnaal) gekozen en kreeg er in mijn stoommandje maar liefst 4! Wel heel erg lekker trouwens, vooral met een dip loeihete saus. Deze gingen wel helemaal op….

Echtgenoot had deze keer gekozen voor de gestoomde pikante inktvis en kreeg een enorme portie heerlijk malse, zeer pikante, gestoomde inktvis. Ondanks dat we het erg lekker vonden, ging ook dit bordje niet helemaal leeg.
We hadden namelijk ook nog een kleine keus gemaakt uit de gefrituurde dimsums (tja, een beetje dom, ik weet het inmiddels).

De bekende pangsit, hier genoemd garnalenpastei. Maar wat voor pangsit zeg. Je hebt pangsit en pangsit dus en deze is fantastisch. Een hele garnaal in heerlijk kruidig krokant deeg met het bekende rode sausje erbij. Ik weet zeker dat de zonen hiervan zouden smullen, pangsit is nl. één van hun favorieten.

Ook hadden we nog de wo-tip vleespastei. Drie gigantische pasteitjes, niet gefrituurd, maar gebakken, kregen we. Gevuld met heerlijk gekruid vlees en veel kruiden. Ik proefde in ieder geval iets van kerrie, maar ook wat munt. Het deed bijna Thais aan qua smaaksensatie, erg lekker dus. Maar wel veel, laat het een waarschuwing zijn, want we kregen ook nog de door ons bestelde inktvisbol.

Nu had ik iets heel anders verwacht dan de vier op kleine courgettekoekjes lijkende rondjes, maar ik moet zeggen dat ze verrassend lekker waren. Een duidelijke inktvissmaak met behoorlijk wat koriander erin. Om te onthouden dit hapje.
We waren compleet volzet inmiddels en we moesten nog langs 1 winkel op de terugreis, dus we namen geen koffie meer en na het betalen van de rekening gingen we de auto halen om dit winkelrondje af te sluiten. Rotterdam is wat mij betreft een leuke Chinees rijker.
Ik ga in ieder geval nog een keer terug om wat andere gerechten te proeven.
Even nog wat aantallen. Men kent hier 23 gestoomde dimsums, 17 gefrituurde, 17 zoete, 8 vegetarische. 8 soorten gevulde rijstflensjes en 18 kleine gerechtjes. En dat zijn dan nog alleen maar de zgn. lunch- en/of voorgerechtjes. Keus voor iedereen dus.

Advertenties

9 gedachtes over “Chinees restaurant Paramount in Rotterdam

  1. Een Dimsunlunchje schrijf / dacht je. De eerste 24 uur niets meer gegeten zeker, my god wat een porties. Ziet er wel allemaal lekker uit hoor, mooi adres voor Rotterdam. bedankt, groetjes Ben.

  2. Geweldige website. Je hebt een leuke manier van schrijven. Ik heb een verzamel website gemaakt voor alle Chinese restaurants in Zwolle. Tijdens wat “veldwerk” kwam ik op jouw website. Ik heb met het water in de mond, dit wat oudere artikel gelezen. Het heeft me ook weer op nieuwe ideeën gebracht voor mijn eigen website. Geweldig hoe jij met de foto’s je artikelen laat “leven”.
    Ik ga snel even wat recenter werk van je bekijken. Veel succes met je website en met het Bloggen. groeten uit Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s