Izkaya in Rotterdam

En weer viel er een kortingsactie mijn mailbox in, Korting van de Kaart. Tegen mijn gewoonte in nam ik de restaurants snel door en mijn oog viel op Izkaya.xc2 30% korting op het eten. Proberen dus dan maar. De reservering was snel gemaakt, helaas was Maurits op de avond zelf verhinderd, dus met zijn drietjes reden we richting Lijnbaan in Rotterdam. Parkeren kan tegenover het Hilton, even de hoek en we waren er. P1020022
Een trendy lichtgrijze inrichting, links een ijzeren wenteltrap naar boven waar ook tafels staan, rechts een lange bar en daarachter een zestal tafels met erboven de beamers, waarmee de tafels uiteindelijk bediend worden.
We kregen een uitleg over het gebruik van de tafels van het vriendelijke personeel en gingen aan de slag met het bestellen. P1020019

Eerst wat water en wijn. Geen karaffen water hier, maar Chaudfontaine voor maar liefst 6.50 per fles….Minpunt. De wijnkaart is klein, maar wel voor ieder wat wils, wij kozen voor een Yalumba Viognier en die beviel ons, een allemansvriendje en dat is prettig in een Oosters restaurants. P1020026

We begonnen met wat kroepoekjes, die erg lekker waren. Er zat een kruidje over wat ook echt wat toevoegde. (het verschil in kleur op de foto’s komt omdat je de achtergrond op je tafel ook kunt veranderen….)
Daarna voor ons alledrie wat sushi – nigiri en maki, die op zich uitstekend waren, maar wel erg groot. En dus erg zwaar. P1020023
Erbij wat sojasaus, ingelegde gember en wasabi, dus iedereen tevreden.
Hierna schakelden we over op wat small dishes. Niet dat het iets uitmaakt of je small of medium bestelt, het is de bedoeling dat je de gerechtjes deelt en als je ermee klaar bent, weer opnieuw bestelt. P1020031

Ole koos voor de Tuna Tanaki en kreeg werkelijk prachtig aangeschroeide tonijnplakjes met sesam, die heerlijk waren. De tonijn was gemarineerd in zoete sake en erbij lag nog wat ingelegde gember.
Echtgenoot en ik kozen voor de gamba tempura, die werd geserveerd in een houdertje op een stokje en ook erg lekker waren. P1020025
Heerlijk licht de tempura en niet zoxefxbfxbdn gigantische hoeveelheid beslag eromheen, prettig. De gambaxefxbfxbds zijn hier gemarineerd in knoflook, limoen, gember en rode peper.
Daarna de five spice pork ballxefxbfxbds. P1020024
Heerlijk krokant varkensvlees kregen we, gemarineerd in vijf kruiden met lente-ui. Ook al erg lekker, ook de groenten erbij trouwens.

We vervolgden met de chicken kara-age, kip gemarineerd in gember, sake en sojasaus met nori en Kewpie mayonaise. P1020028
Ook dit vonden we al weer erg lekker. De gerechtjes hier hebben een duidelijke verfijning, die de all you can eatrestaurants toch eigenlijk wel ontberen. Niets ten nadele verder van die restaurants hoor, want de prijs-kwaliteitsverhouding daar is verder uitstekend.

Na enige rusttijd besloten we tot smoked fillet of duck. P1020033
Gerookte filet van eend, met een salade van peer, komkommer, munt en dadel. Tot mijn verrassing was het gerecht geheel koud, wat ik niet had verwacht. Wat niet wegneemt dat het werkelijk heerlijk was. De plakjes eend waren boterzacht en de rooksmaak was duidelijk aanwezig.
Hierna moesten we natuurlijk ook nog de grilled coquilles proeven. P1020032
De coquilles zijn hier dus gegrild en erbij krijg je dan soba noedels, mizunapesto, wasabi en rucola. De coquilles waren prima, maar zagen er wel wat bleekjes uit jammer genoeg. De salade en de pesto waren erg lekker.
Wat me ook intrigeerde was de Thai pandan chicken, dus ook die wilden we graag proeven. P1020027
Het gaat hier dan om in pandanbladeren gefrituurde kip met citroengras, knoflook, sjalot en honing. Je wikkelt de bladeren eraf en daarna kun je gewoon de kip opeten. Ook alweer bijzonder lekker.
De buikjes begonnen vol te raken, maar toch moesten er nog twee gerechtjes geproefd worden.
Allereerst de crxefxbfxbdpes with preserved duck. P1020035
De bekende gekonfijte eendenflinters met hoisinsaus, pannenkoekjes en fijngesneden rauwe groenten. Ook alweer erg lekker.
En tot slot de hotstone beef tenderloin. Ossenhaas gemarineerd in zwarte bonensaus met aubergine in een vintage-azijn. P1020034
Het leuke van dit gerecht is dat het vlees wordt geserveerd op een hete (bloedhete) steen, zodat je de gaarheid van het vlees helemaal zelf kunt bepalen. En het vlees was uitstekend. Ook alweer erg naar tevredenheid.
We veegden onze handen af aan de doekjes, die al in het begin van de maaltijd zonder enige toelichting waren neergezet. Een wel erg goedkope uitvoering hanteren ze hier. Het gaat om witte rolletjes, die je in het liefst warme water moet leggen (in de meeste restaurants wordt dat met enige show overgoten met bloedheet water uit een mooi theepotje), waardoor ze opzwellen en je ze kunt uitrollen zodat je je handen kunt schoonmaken. P1020029
Hier dus een heel licht plastic doosje met aan twee kanten zo’n rolletje en in het midden wat water, wat nauwelijks genoeg is voor xefxbfxbdxefxbfxbdn doekje, dus dat behoeft enige verbetering. Ook is een toelichting niet vervelend volgens mij, want niet iedereen kent die rolletjes tenslotte.

Nog even over de tafels. Op zich is het leuk dat je interactief kunt dineren, hoewel het best veel ruimte inneemt op je tafel. Bovendien is het restaurant niet flexibel qua inrichting, want je bent natuurlijk afhankelijk van de beamers die boven je tafel moeten hangen. P1020030
Wij werden het redelijk snel zat om iedere keer met de ronde muis die in de tafel is verwerkt en waarop je toch wel aardig hard moet drukken te moeten werken, vooral ook omdat er vreemd genoeg regelmatig iets op de bestellijst – die je ook kunt oproepen per plek op de tafel, waarbij je dan je eigen bestelling en bedrag kunt zien en de bestelling, incl. bedrag van de hele tafel – kwam te staan wat we absoluut niet hadden aangeklikt. Dan helpt het wenken van de bediening overigens wel, zij kunnen het weer voor je weghalen.
De kwaliteit van het eten is uitstekend. Wat ook wel mag, want de rekening is hier gepeperd. Natuurlijk hebben we flink geproefd, maar zonder de 30% korting zouden we 236 euro kwijt zijn geweest. Dat is uiteraard incl. een frisdrank, flessen water, flessen wijn en koffie, maar als ik dat afzet tegen de kwalitatief dan wel iets mindere all you can eatrestaurants ga ik toch wel even twijfelen.
Maar de ervaring was leuk!

Advertenties

7 gedachtes over “Izkaya in Rotterdam

  1. Dat is zeker een heel bedrag. Vooral omdat het m.i toch iets is voor een ’snelle hap’ en geen avondvullend diner. Maar hoe dan ook, de kwaliteit was prima. Ik ga het ook eens proberen binnenkort.

  2. Het lijkt me allemaal heerlijk! Wel wat aan de prijs, maar ja, dat is nu eenmaal zo met echte Japanners. Toch? Ik neem tenminste aan dat het ook topkwaliteit was allemaal.

    (Bedankt voor de linkjes! Leuk! 🙂

  3. @ Robin
    You’re welcome, ik kwam je telkens tegen en dan is het wel zo leuk. Als weblog weer normaal werkt zal ik je linken aan de linkerkant, maar momenteel kan ik niet zoveel. Topkwaliteit vond ik het niet, maar het is wel twee slagen beter dan de all you can eatdingen. De vis op de sushi bv. was wel goed, maar ik heb wel beter gegeten en ook het snijwerk heb ik weleens beter gezien. Maar het smaakte allemaal prima hoor.

  4. John Golsteijn

    Aardige gerechtjes Carla. Maar voor mij te veel gedoe. Wel weer een bijzondere ervaring. Aan de prijs zeker. Weet niet of het mijn ding is. Maar met de kortingsbon zeker het proberen waard.
    Dank voor je verhaal.
    Gr. John.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s