Restaurant David Selen in Bissegem/Kortrijk

Na een voorspoedige rit bereikten we zo rond het middaguur Kortrijk, waar een prettig zonnetje scheen. Ik had gereserveerd bij het restaurant van David Selen, 14 punten GM en zijn menuxe2x80x99s, zie website, hadden mijn nieuwsgierigheid opgeroepen. P1000828

De ontvangst in het mooie restaurant met verschillende zalen was vriendelijk. We kregen een fijne tafel met zicht op de mooie tuin, waar in de zomer ook buiten gegeten kan worden.
P1000796
We bekeken nog even de diverse menuxe2x80x99s, maar besloten toch tot het Menu met de ontdekkingen van wereldse smaken. Om twee redenen: het was te behappen, want xe2x80x98s avonds zouden we nog een keer gaan eten en er zaten hopscheuten bij een van de gerechten en die had ik nog nooit gegeten. We namen de all in versie, dus 90 euro per persoon. Ik zie op de website dat het menu al weer veranderd is en dat vind ik prettig. Verandering van spijs doet eten tenslotte!
Ook water is dan inclusief en dat vind ik netjes. Ook hier die mooie karafflessen van Bavik,  Eaumega en xe2x80x98s avonds ontdekten we dat ook de kaarsjes dezelfde zijn als die bij Table dxe2x80x99Amis.
Maar dit was David Selen en dus een heel ander restaurant en daar gaat deze recensie ook over.
We zaten dus prima in de mooi ingerichte serre-aandoendachtige ruimte naast de tuin. P1000797
Fijne ruime stoelen, mooi linnen, alles keurig in zwart-antraciet-beige. Prettige bediening met kennis van zaken en ook de kok zelf kwam nog even gedag zeggen.

We begonnen met een Cava voor echtgenoot en voor mij het huisaperitief, diezelfde Cava maar dan met wat gembersiroop, een stukje gember en een stengel citroengras. Lekker! P1000799

Amuses verschenen. In vieren hier. Op het eerste bord een rolletje Gandaham gevuld met biet en balsamico; een mousse van krab met een crumble van pistache, allebei erg smakelijk. In een schaaltje een mousse van Comtxc3xa9 met een soldaatje, ook erg lekker en tot slot een glaasje met een soepje van prei en bloemkool en dat was prima op smaak, dus ook erg lekker. Een fijn begin. P1000800

Brood, boter, olijfolie en diverse soorten zout stonden al op tafel en het brood werd regelmatig bijgevuld. Leuk detail vond ik de uitsparing in het broodbordje voor de olie. P1000801

De eerste wijn was een Graves, Chateau Margxc3xa8s, 2009 en die paste uitstekend bij het voorgerecht. P1000802

Salade van Belgische Blanc Bleu/langoustine/tandoori/warme mayonaise met clementine.
Op een leistenen plaatje troffen we alle genoemde ingredixc3xabnten aan. Mooi vlees! P1000803
Een uitstekende langoustine, rucola, poeder van tandoori, diverse soorten rijst afgedekt met kerriecrxc3xa8me en ernaast nog hoog op smaak zijnde mayonaise met clementine. Prachtig hoe alle smaken apart mooi waren, maar ook samen erg mooi combineerden. Een mooi gerecht vonden we.
De tweede wijn, een Tokaj, Patricius, Furmint, 2009 vond ik bijzonder lekker, ik moet nog even opzoeken of deze nu uit Friuli komt. Daar deed hij me nl. aan denken. P1000804
Niet dus, het is een Hongaarse wijn, maar ik begrijp wel waarom hij me aan Friuli doet denken.
Hij begeleidde het tweede gerecht.
Tonijn/gepocheerd ei/hopscheuten/mousseline/Yuzu.
P1000806
Op een bedje van flink wat hopscheuten, die me in de verte deden denken aan uit zijn krachten  gegroeide taugxc3xa9, maar dan qua smaak meer neigend naar hele jonge asperges, lag een prachtig gepocheerd ei met daarop de mousseline, waarin de yuzu heerlijk fris duidelijk proefbaar was. Een pracht van een combinatie vonden we. Ook de mooie tonijnblokjes die ernaast lagen aten we met smaak op. Alweer een fijn gerecht.

De derde wijn was een Chileense wijn. P1000808
Een Santa Ema, sauvignon blanc, D.O. Maipo Valley, 2010. Ik ben niet heel weg van Chileense wijnen, maar ik maak een uitzondering voor de wijnen die hooggelegen zijn en koud rijpen. Dit is er zo eentje en ik vond hem bijzonder smakelijk en uitstekend passen bij het derde gerecht. P1000809

Europese kreeft/gerookte paling/blanke botersaus geparfumeerd met Mexicaanse vanille.
Een soort van open raviolo verscheen voor ons. Een mooi plakje pasta dekte het gerechtje af namelijk. Eronder een mooie combinatie van stukjes kreeft en stukjes paling, prachtig in balans, soms onderbroken door kleine croutons en samengebracht door de mooie botersaus.
Op de rand van het bord een hoopje blank poeder, wat poeder van kreeft bleek te zijn. Leuk! En duidelijk te proeven ook, ik blijf dat toch geweldig knap vinden.
Maar dus alweer een erg mooi gerechtje.

De volgende wijn was een Chateau Moulin Pey-Labrie, 2006, Bxc3xa9nxc3xa9dictine et Grxc3xa9goire Hubau en deze wijn paste alweer erg goed bij het hoofdgerecht. P1000811

Melklamszadel uit de Pyreneexc3xabn. P1000812

Mooie stukje lamsvlees troffen we aan, met lekkere pompoenpuree, nog wat andere groentjes, paddestoelen en heerlijke jus.  Alles uitstekend klaargemaakt en dus lekker. Alweer.

Bij het dessert liepen onze wegen uiteen. Echtgenoot ging voor het dessert van het menu.
Hij kreeg daarbij een gekoeld glaasje Rivesaltes, Domaine Cazes, Grenat 2005. P1000815

Het dessert bestond uit caramel/banaan/koffie-ijs/pailletxc3xa9 feuilletine.
Het zag er prachtig uit en volgens hem was alles ook even lekker. Mooi van smaak en prachtige hoeveelheden. P1000819

Ikzelf opteerde voor de kaas deze middag en kreeg – ongevraagd, een geweldige sommelier dus wat mij betreft – een glaasje witte wijn!
Een Lirac, Chateau dxe2x80x99Aqueria 2010 en die beviel me. P1000814

De vier mooie stukjes kaas liet ik me goed smaken, P1000817
ze waren uitstekend op smaak en ook de dingetjes erbij (gedroogde vijgen, heerlijke aardbeienjam en gedroogde abrikozen) vond ik erg lekker. P1000818
Echtgenoot at het heerlijke brood nog op.
Een heerlijke maaltijd, zo vonden we allebei.

Een brownie verscheen, in een diep bord met wat anglaise erbij en ook die was heerlijk. P1000820
Mooi zacht en met stukjes chocolade, heerlijk.
Voordat de koffie verscheen kwam de kok langs met een ouderwets snuifdoosje en een apparaatje om het hoog in de neus te laten komen. P1000822
Even schrikken, want het was zeer fijngemalen snuiftabak met munt erdoor, wat een heerlijk fris holtegevoel gaf. Dus ook de mond wordt op deze manier verfrist. Erg origineel en leuk om mee te maken.
Bij de koffie verscheen nog een hele rijdende wagen met allerhande snoepjes, waaruit je je keus kunt maken. De wagen maakt overigens gewoon onderdeel uit van het meubilair; ook in een andere ruimte van het restaurant zag ik er een staan. P1000823

Ik was ernstig voldaan inmiddels dus proefde slechts zoxe2x80x99n lekkere cuberdon en een lolly van chocolade, echtgenoot koos nog wat frisse zachte snoepjes erbij. P1000824

Een fijn gastvrij, vriendelijk en kundig restaurant vonden we het en we keren er zeker terug.

Advertenties

10 gedachtes over “Restaurant David Selen in Bissegem/Kortrijk

  1. Jeetje Carla, weer zo’n leuk eetverhaal in een bijzondere ambiance. Alles lijkt me juist door die eenvoud zo ontzettend lekker. En die wijnen maken mij steeds nieuwsgieriger.( Verus furmint bij Grapedistrict moet je ook eens proberen hoor)
    Tja, en landschappelijk vond ik Slovenie ook een pareltje. Bijna geen industrie en bijna overal mooi en lieflijk.

  2. ad wijgerde

    Geweldig Carla, en dat in Slovenië, mooi verhaal en heerlijke foto’s.
    Ikzelf had het arrangement doorgezet, wie weet wat je nu gemist hebt.
    Bedankt weer, groetjes Ad

  3. Raymond

    Wat een fantastische ervaring! Alsof ik bij je aan tafel zit. En ik schrok ook van het fruit in het eten (ben er namelijk ook geen liefhebber van), maar knap dat het niet zo overheersend aanwezig was. Mooie maaltijd en wat een geweldige omgeving ook!

  4. john golsteijn

    Carla, hier had ik wel bij willen zijn. Heerlijk zoals je het beschrijft. En dan de wijnen!!!
    Mooie ambiance, bijna sprookjesachtig met het mooie meer.
    Gr. John.

  5. Klas

    Mooie recensie van een mooie lunch, Carla.
    Die snuiftabak herinnerde me aan een voorval tijdens een vakantie in Zweden. We zagen in de winkel doosjes tabak liggen. Snxc3xbcss stond erop dus wij dachten : snuiftabak. Maar al bij de eerste flinke snuif liepen de tranen over onze wangen,verschrikkelijk! Het bleek pruimtabak te zijn, daar moet je een dotje van onder je lip steken…

  6. Wat een vrolijkmakend menu Carla. Alles ziet er prachtig uit en ook de geschonken wijnen vind ik mooi.
    Ik word de laatste tijd steeds vaker verrast door Hongaarse wijnen. Vind ze vaak bijzonder goed, vooral de witte.

  7. john golsteijn

    Mooie lunch Carla en dito wijnen. Prima smaakcombinaties en presentatie. Heb van dit restaturant nog niet gehoord. Dank voor je verhaal.
    Gr. John.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s