't Baarsje/Dennis van der Werf in Waddinxveen

Na het geweld van het Gala van Het Rotterdams Philharmonisch Orkest op de zaterdagavond, moesten we ons nog haasten om op de laatste zondag van deze restaurantweek op tijd bij xe2x80x98t Baarsje/Dennis van der Werf te zijn. Een halfuurtje later zouden we arriveren, zo meldde ik de vriendelijke bedienende meneer. Geen enkel probleem!
Op de hoek gelegen met een fijn terras, zie website, zagen we al van verre het hele kleine restaurant.
Een kleine hal met een garderobe en de toiletten en dan sta je opeens in het restaurant. Links de keuken die volgens mij bemand wordt door slechts xc3xa9xc3xa9n persoon, te weten Dennis van der Werf en rechts het restaurant, waar ook door xc3xa9xc3xa9n persoon bediend wordt. Uitstekend bediend overigens, dat moet even gezegd worden. Met kennis van zaken, vriendelijk en een fijn flair. P1000858

Zes tafels beneden en hooguit 3 boven op de kleine vide, waar ik de vorige keer zat.  OudHollands ingericht met comfortabele stoelen. P1000859

We kregen – zoals gevraagd – een fijne ronde tafel en wilden wel een aperitief. Voor echtgenoot een Prosecco, voor mij een witte huiswijn, een Gascogne die in orde was en voor de jongens een cola.
Erbij wat puntjes focaccia, lekker en een schijfje boter (wat we niet gebruikt hebben, want verder verscheen er geen brood bij de maaltijd). Bruiswater (Spa) voor twee van ons en ijswater was niet mogelijk – ik kom hier nog op terug -, dus een fles plat water (Spa) voor de andere twee. P1000861

We kregen een minieme toelichting op het verrassingsmenu, anders is het tenslotte geen verrassing meer, mochten kiezen of we drie of vier gangen wilden. Vier wilden we er wel en we konden aangeven wat we niet wilden eten. Een wijnarrangement was mogelijk, dus dat wilden we graag allevier. P1000862

Een amuse verscheen. In driexc3xabn. Een garnalenkroketje, een klassiek mosterdsoepje en ratatouille met buffelmozzarella. Hierover kan ik kort zijn: erg lekker alledrie. Mooi klaargemaakt en leuke hoeveelheden.

De eerste wijn werd ingeschonken, een Pouilly-Fuissxc3xa9, en die vond ik – ik zou bijna zeggen uiteraard – erg lekker. Hij paste prima bij het voorgerecht. Coquillesalade met kingkrab. P1000863

Twee mooie coquilles (goed gekruid en prima van cuisson) troffen we aan. In het midden een bolletje salade van kingkrab en 2 bolletjes meloen, afgedekt met een koekje, rechts ernaast een zachtzurig kerstomaatje en links nog een bolletje kingkrabsalade. Een groene en een witte asperge vervolmaakten het plaatje. Want een plaatje was het, maar het was geen gerecht, zo concludeerden Ole en ik. Alle ingredixc3xabnten apart – behalve dan het bloemetje, dat vond ik vies – waren erg lekker en uitstekend klaargemaakt, maar ze vormden geen geheel.

De tweede wijn, een Riesling, begeleidde het tussengerecht. Gegrilde griet met duxelles. Erbij truffelolie, pesto en jus van pesto. P1000865
Onder een mooi rondje erg dunne aardappelschijfjes troffen we de duxelles aan, die lekker was. Daaronder weer lag het stukje griet, wat helaas net iets te gaar was, maar wel prima gekruid. De truffelolie en de pesto pasten er goed bij wat ons betreft, zo ook de mooie Riesling.

Het hoofdgerecht, runderribeye, kreeg als begeleiding een glas wijn van het Gardameer, een Cabernet Sauvignon en die had iets prikkelends wat ons aan Lambrusco deed denken…. P1000866

De runderribeye was prima gebakken, een klein beetje aan de dunne kant naar onze smaak en werd begeleidt met jus de veau met witte truffel. Het vlees lag op een bedje van spinazie en paddestoelen en bovenop het vlees een klassiek rolletje boontjes met spek. Veel truffel overigens op het vlees en in de jus. Echtgenoot was er blij mee. 
Voordat het dessert verscheen kregen we nog een dessertamuse. P1000867
Een bolletje champagne-ijs, waarin de wat bloemige champagne duidelijk te proeven was, leuk dus.
Het dessert kreeg als begeleiding geen PX zoals aan de andere twee tafels werd geschonken, hij zal op geweest zijn, wij kregen een glaasje Elysium, ook niet verkeerd.
Het dessert zelf was een lauwwarm lopend chocoladetaartje met chocolademousse en wat rood fruit en was ontzettend lekker. Zowel de mousse als het lopende taartje was hemels.  Wel machtig, dus we besloten maar geen koffie met lekkernijen meer te nemen. Genoeg is genoeg tenslotte. P1000868

In totaal waren drie tafels bezet deze middag, wat ook de kok ruimte bood om enkele gerechten aan tafel te serveren en dat is altijd een vriendelijke geste vind ik. Een andere tafel kreeg een karaf water geserveerd en toen ik daar een opmerking over maakte bleek dat er een misverstand was ontstaan omdat ik had gevraagd om ijswater en ijsblokjes zijn niet voorhanden hier. De bedienende meneer was zo vriendelijk om de fles Spa (de platte) van de rekening te halen en dat vond ik bijzonder attent.
Samenvattend: we hebben hier lekker gegeten en vooral in de zomer is het een plek om heerlijk lang te lunchen of te dineren. De keuken maakt gebruik van mooie ingredixc3xabnten, de bediening is attent en de samenwerking met de keuken is uitstekend. Wat wil een mens nog meer….?
Het menu van deze middag was per persoon 34.00, het wijnarrangement 22.50. Bij het verlaten van het pand kregen we nog 4 kortingsbonnen xc3 15% op alle verrassingsmenuxe2x80x99s, geldig tot augustus 2011, dus ik zie ons nog weleens voor die tijd op het terras genieten.

Advertenties

13 gedachtes over “'t Baarsje/Dennis van der Werf in Waddinxveen

  1. Dit lijkt me nou echt een leuke maaltijd. Niet superverfijnd, maar wel anders dan anders.
    Weet je wat me nou zo ontroerd? Die zelfgehaakte kleedjes onder sommige gerechten. Oma misschien?

    En die wijnen zou ik ook weleens willen proeven.

  2. Nou, dat vond ik dus ook Agnes, zo schattig. En allemaal verschillend, maar spierwit en duidelijk met liefde gemaakt. Ik vermoed ook Oma. De wijnen waren uitzonderlijk, maar ik kan wat overreacten vanwege de geweldige gastvrijheid en fijne sfeer hoor.

  3. ad wijgerde

    Carla toch, waar is je zelfbeheersing. Er is wel eens een hap weg maar een leeg bord heb ik nog niet o de foto zien staan. Het zijn mooie eerlijke gerechten en een goed adres. De wijntjes zien er ook prima uit, mooi verhaal weer, groetjes Ad

  4. Er is wederom met passie gegeten (en gedronken, wink wink), er is met passie geschreven (en gefotografeerd) en je hebt een prachtig adres laten zien waar met liefde is gekookt (en gepresenteerd).
    Kijk daarom hou ik zo van dit weblog (en de schrijfster)

  5. john golsteijn

    Carla ik lig achter met lezen! Maar deze vind ik wel speciaal. Bijzondere wijnen en ook de keuken zeker niet alledaags.Fijn om zo samen te genieten op vakantie.
    Gr. John

  6. Patrick

    Klinkt goed en de gerechten zien er prima uit!
    Ik kan me niet meer herrinneren wat wij daar toen met zijn drietjes gegeten hebben, alleen dat er vanuit de keuken heel hard: WAT 6 GANGEN?????? geroepen werd tijdens onze lunch! 😉

  7. giel van schaaijk

    De prijs is prima, maar in het menu zit 2x truffel, en de rib eye loopt helemaal leeg.
    Verder is alles goed beschreven, en ondankt al jullie culinaire ervaringen reeel gebleven in het waarderen van prijs/kwaliteit verhoudingen…super

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s