De Burgemeester in Linschoten

Na toch weer een te lange tijd was het dringend noodzakelijk om onder het genot van een fijne maaltijd elkaar bij te praten.
Dat gingen we doen bij De Burgemeester in Linschoten. Altijd al een favorietje van me. Helaas was ik nog niet in de gelegenheid om er te eten sinds ze hun ster hebben gekregen bij de laatste sterrenronde, maar op deze vrijdagavond was het dan toch zo ver.
Rond half 8 arriveerde ik en ik was de eerste van ons gezelschapje. Beide mannen kwamen iets later in het al geheel gevulde restaurant. Wat overigens qua akoestiek niet briljant is, maar dat kan ook komen omdat er een nogal groot gezelschap pal naast ons zat die op den duur nogal schreeuwend met elkaar converseerden. Storend, zeker toen ook de kok nog een duit in het zakje kwam doen aan die tafel.

Op tafel al boter, olie, peper en zout en we begonnen met een Prosecco xe2x80x98Altheaxe2x80x99. De wijnkaart hier is nogal Italiaans getint, dus Cava is niet voorhanden. Een gewone prosecco vond ik het, maar zoals bekend ben ik niet erg kapot van prosecco.
Erbij wat knabbeltjes. Olijfjes, een bitterbal van gruyxc3xa8re, plakjes salami van Iberico en geroosterde amandeltjes. Lekkere knabbeltjes. Helaas vergeten een foto te maken….
We kregen de kaarten en een uitleg over de menuxe2x80x99s. Voor een impressie verwijs ik naar de  website.
De menuxe2x80x99s spraken ons eigenlijk niet echt aan en ook gezien de prijsstelling vonden we dat we best xc3 la carte konden eten.

Op tafel stond een kaartje met een aantal wijnen die xe2x80x98getaptxe2x80x99 worden uit een ingenieuze wijnkast die tegen de wand in het restaurant staat. Vrij dure wijnen vond ik eerlijk gezegd, zo stond een glas Virxc3xa9-Clessxc3xa9 geprijsd voor 11.50, terwijl een fles 55.00 kost. We vroegen of het mogelijk was een wijnarrangement te krijgen bij onze bestellingen en dat was wel mogelijk, hoewel ze meestal alleen arrangementen bij menuxe2x80x99s schenken. Ons werd gevraagd of we het dan goed vonden dat er ook wijnen van het kaartje, dus uit de wijnkast geschonken zouden worden. Daarmee hadden we geen problemen. Het leverde overigens wel een wat rare rekening op, die ik nog steeds niet goed begrijp. Zo hebben we 4 glazen wijn uit het wijnarrangement gedronken (30.00), 1 xe2x80x98bobxe2x80x99- wijnarrangement (4.00), 1 glas Virxc3xa9-Clessxc3xa9 (11.50), 1 wijn per glas (9.50) en 1 glas Cannonau Tonnaghe (7.50). Ook na wat gepuzzel ben ik er niet helemaal uit, maar dat kan nog komen….
P1000746

Een amuse verscheen.
Een glaasje met van onder naar boven crxc3xa8me van gerookte ham, gelei van ossenhaas, schuim van Hollandaise saus met erin een eitje.
Mooi om te zien en het schuim van de Hollandaise met het eitje erin was heerlijk. Zo ook het plakje gelei van ossenhaas, terwijl de gerookte ham ons minder kon bekoren. P1000754

De gerechten verschenen. Voor de heer rechts van me een plateau met drie bereidingen van yellowfin tonijn; een rouleaux van tonijn in sojagelei op komkommer; tartaar van tonijn met sorbet van wasabi en in groene kruiden dichtgeschroeide tonijn met mangochutney.
Hij was er zeer over te spreken, vooral de sorbet van wasabi, die prachtig zacht van smaak was viel hem op.
Erbij een glaasje 2009, Friulano, Visentini maakte het gerecht compleet. P1000755

De heer aan mijn linkerzijde had gekozen voor de rundercarpaccio met huisgemaakte Filet Americain, croutons en verse xe2x80x98Norciaxe2x80x99truffel.
Een mooi bord uitstekende carpaccio kreeg hij, aan tafel nog flink wat parmezaan erover geraspt. De quenelles filet americain vond hij geweldig lekker en ook de truffel waar kwistig mee was omgesprongen, kwam fijn uit de verf. P1000757
Ook hier maakt het glas 2008 Vernaccia di San Gimignano Riserva xe2x80x98Cassandraxe2x80x99, Zeta Project-M Barzaghi het gerecht compleet. Tevredenheid alom bij de heren.
Ikzelf had gekozen voor de aardappel-truffelsalade met een rouleaux van ganzenlever en in champagnevinaigrette gemarineerde coquilles met xe2x80x98Norciaxe2x80x99truffel. Voornamelijk omdat dit gerecht me deed denken aan dat heerlijke gerecht van Bruneau wat ik thuis ook nog steeds klaarmaak voor gasten. P1000756

Een prachtig opgemaakt bord kreeg ik, met onderop een rondje van zeer fijn gesneden brunoise van aardappeltjes met behoorlijk wat truffelolie erdoor, erop een rondje van zeer dungesneden foie gras en daarop een rondje van in plakjes gesneden gemarineerde coquilles.
Erop nog wat kruidjes en plakjes truffel.
Nu is het mijn gewoonte om van alle gerechten eerst een hap van alle ingredixc3xabnten te nemen en daarna een hapje van alle losse onderdelen. Het gerecht was loeizout! En ik ben een zoute eter, ik zout eigenlijk altijd bij, dus als ik zeg dat het loeizout is, dan is het ook zo. Ik weet ook hoe het kwam. Alledrie de laagjes waren nog eens gezouten met grof zeezout. Een paar korreltjes bovenop was wel genoeg geweest. Heel erg jammer, want de zeer verfijnde smaakjes vielen nu helemaal weg.
Erbij een glaasje 2006,, Soave Classico xe2x80x98Casette Foscarinxe2x80x99, Monte Tondo (Garganega, Trebbiano, Chardonnay).
P1000760

De heer links van me vervolgde zijn menu met de gebakken ganzenlever met gekarameliseerde appel, calvados-jus, getoaste brioche en caramel-popcorn en was hier zeer over te spreken. De gebakken ganzenlever was perfect en zo ook alle bijgerechtjes. Vooral de popcorn vond hij erg leuk.
Erbij een glaasje 2008, Gewxc3xbcrztraminer xe2x80x98Lunarexe2x80x99 Cantina Terlano uit ik meen Trentino Aldige en ook die wijn paste uitstekend bij de ganzenlever. P1000761

Ikzelf wilde graag de raviolo van gestoofde kalfswang met Ibxc3xa9rico ham, rouleaux van ganzenlever en schuim van zwarte truffel proeven.
Een mooi opgemaakt bord kreeg ik met onderop allerlei groentjes, erop de ravioli met de vulling van gestoofde kalfswang die erg lekker was, erop een beetje veel koude ham en daarop een nogal minuscuul rondje
ganzenlever waarop een cresse lag, die bijzonder zuur was. Het schuim van truffel lag er aan beide kanten naast. Ook hier was kwistig met zout omgesprongen, terwijl de ham en zeker gezien de ruime hoeveelheid voldoende zout met zich meebracht.
Wederom niet echt wat ik ervan verwachtte. De ravioli met de kalfswang was erg lekker, de rest combineerde niet.
Erbij een glaasje 2008, Langhe Nebbiolo xe2x80x98Roccardoxe2x80x99 Roche Costamagna. Een prima wijn.

P1000764

De heer rechts van me had als hoofdgerecht gekozen voor de Schotse runderentrecote met gebraiseerde ossenstaart, Bxc3xa9arnaise en kalfsjus en kreeg een nogal rommelig bord met overigens uitstekende entrecote en heerlijke ossenstaart. Ook de bxc3xa9arnaisesaus kon hem bekoren net zoals de paddestoelen en de jus maakte het volgens hem xc3 f. Erbij een glaasje 2003, Colli di Rimini xe2x80x98Montepiroloxe2x80x99, San Patrignano wat prima paste bij het gerecht.

Even een opmerking over de sommelier. Hij deed zijn werk uitstekend, had een fijne toelichting bij elke wijn en gaf me aan het eind van de avond een getypt vel papier met alle gerechten en wijnen erop. Erg prettig dus.
Het overige personeel, op enkele heren na, was aan de jonge kant en had soms de neiging om te rennen en dat kan natuurlijk niet in een sterrenrestaurant, enige begeleiding moet dus nog plaatshebben. Ook was de uitleg die de dames gaven vaak onvolledig, soms werd er maar 1 gerecht toegelicht, soms helemaal niets en dat is toch niet fijn.
P1000762

De heer links van me had als hoofdgerecht de wilde zeebaars met tartaar van gerookte IJsselmeerpaling, risotto van spinazie en een gepocheerd ei.
Mooie stukje zeebaars met erop de tartaar van de gerookte paling kreeg hij, de combinatie vond hij uitstekend, een gepocheerd eitje wat hem erg kon bekoren en zo ook alle andere zaken die hij op het bord aantrof.
Erbij een glas Virxc3xa9-Clessxc3xa9 xe2x80x98Vieilles Vignes sur le Chxc3xaanexe2x80x99 2007, Domaine Michel, Bourgogne. Een prima wijn natuurlijk die het goed deed bij zowel de zeebaars als de paling.

Ikzelf had gekozen voor de krokant gebakken kalfszwezerik met gekonfijt buikspek en citroenboontjes. De sommelier had me nog gevraagd of het niet teveel kalf en ganzenlever zou zijn, heel attent van hem, maar dat vind ik nu juist het prettige van af en toe xc3 la carte eten, dan kun je lekker kiezen waar je op dat moment trek in hebt. P1000763

Een groot stuk uitstekende zwezerik trof ik aan, werkelijk heerlijk. Eronder een mooi stukje buikspek wat mooi gekonfijt was maar waar teveel peper op lag helaas. De aardappeltjes die erbij lagen waren heerlijk, zo ook de kalfsjus. De groene asperge met de Hollandaisesaus was ook lekker. Een fijn gerecht dit.
Erbij een glas 2007 Cannonau di Sardegna xe2x80x98Tonaghexe2x80x99, Contini en ook deze wijn paste goed bij de zwezerik en de hollandaise saus.

De heer rechts van me wilde graag een dessertje en kreeg een xe2x80x98lasagnexe2x80x99 van merengue met gekarameliseerde ananas, chocoladeroomijs en Zwitserse room. P1000765

Een mooi opgemaakt bord met een soort tompouce met alle genoemde onderdelen. Hij vond het erg lekker.
We sloten af met koffie, waarbij nog wat koekjes kwamen en zo tegen middernacht verlieten we De Burgemeester. P1000766

Niet helemaal tevreden was ik, ik vermoed dat we een minder goede avond troffen hier.
Maar gezellig was het wel en dat kwam door het gezelschap natuurlijk!

Advertenties

9 gedachtes over “De Burgemeester in Linschoten

 1. Mooi verslag! Wel wisselvallig eten. Jammer dat Venetië tegenviel, associeer het met de film Pane e Tulipane maar dat is dus wat vertekenend. Heerlijke verblijfplaats met dat zwembad – al was het water te warm (toch beter dan steenkoud waarvan je het bijna aan je hart krijgt).

 2. Mooi verslag. Leuk dat je ook in Kolabrid geweest bent, alhoewel het niet bepaald heuglijk en verder vernoemenswaardig was volgens mij:-))
  Kan me voorstellen dat je met die soms trieste leegte Venetie wat illuster vond. In tegenstelling tot Yvon, moet ik direkt aan “Don’t look now” denken.

 3. Gezellig was het zeker. Op zich best goed gegeten, maar gevoelsmatig at ik er beter voordat ze een ster hadden. En dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn. Helemaal als ik dan kijk naar de, voor mijn gevoel fors gestegen, prijzen per gerecht.

 4. Patrick

  Het was wederom een geslaagde en gezellige avond.
  Over de burgemeester ben ik niet helemaal tevreden. Ik vond de prijzen te fors voor de kwaliteit die ze boden. De bediening liet zeker veel steekjes vallen. Neemt niet weg dat we een zeer gezellige avond hebben gehad, je recensie heeft die perfect omschreven. Wanneer gaan we weer gezellig eten? 😉

 5. @ Karin
  Dank! (bloossmiley)
  @ Pat
  Wat mij betreft lekker snel, in ieder geval ga ik van je taart genieten met Pasen, maar binnenkort kunnen we in ieder geval een nieuwe datum prikken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s