Shabu Shabu in Rotterdam

De Japanse All you can eat restaurants vliegen de grond uit. Ooit begonnen in Rotterdam met Sumo (inmiddels alleen in Rotterdam al 3 vestigingen) en daarna uitgewaaierd naar de rest van het land.
Shabu Shabu vonden wij altijd net iets beter dan Sumo en omdat schoonzus nog nooit Japans had gegeten gingen we met zijn zessen naar de tweede shift op zaterdag bij  Shabu Shabu. Afgeladen vol was het er. Ja, wat wil je ook in Nederland als je net zoveel mag eten als je wilt voor 23.80 per persoon…..
Het concept is hetzelfde als in alle andere all-you-can-eat-dingen: per ronde een aantal items per persoon, eerst dat opeten en dan de volgende ronde bestellen. Dat wat je niet opeet, daar moet je voor betalen. Wat ik prima vind, op die manier bestellen de meeste mensen tenminste normale hoeveelheden.
Wij kregen een tafel voor 6 op een hoek, wat nog enige ruimte biedt, maar ook hier was de akoestiek bepaald slecht, ernstig vermoeiend voor een avondje uit. Maar je bent ook geen avondje uit bij dit soort restaurants, je wordt geacht te eten en te verdwijnen…

Na overleg besloten we de eerste ronde te bestellen. P1000768
Eerst een ronde sushi. (voor degenen die gexc3xafnteresseerd zijn in wat wat is, zie website, daarop staan ze allemaal). P1000770

Suzuki, ebi, saba, tako, kani, unagi, hokkigai, smoked salmon, hamachi, salmon cheese maki, sake maki, kappa maki, tekka maki, futo maki, california maki, spicy tuna maki en een tweetal salades, de tako sarada en de cucumber tsukemono. P1000771

Het zag er prachtig uit en ik was blij dat we vier grote mannen bij ons hadden, die wel trek hadden. Ikzelf heb me vooral bezig gehouden met de komkommer, de californian sushi, de futo maki (die grote met 4 of 5 vullingen) en de spicy tonijn. Erg lekker.  Ook de Salmon cheese maki vond ik erg lekker, die kende ik nog niet. P1000767

Eigenlijk was alles erg lekker, want in een mum van tijd waren alle borden leeg. In het schaaltje bij je bord goten we uiteraard de sojasaus, waarbij sommigen flink wat wasabi er door roerden en helaas was er hier geen ingelegde gember, dat was wel jammer.
P1000777

De tweede ronde werd voor een deel weer sushi, eigenlijk dezelfde die we ook de eerste ronde hadden, met uitzondering dan van de tobiko en de sake maki avocado en zoxe2x80x99n handroll, de ebi temaki. Ik ben daar niet zo kapot van, ik vind het altijd erg veel nori.  Verder bestelden we wat ebi tempura, ahirue, tori no kara-age, ebi chili en kaki furai. P1000778

Vooral de chiligarnalen vond ik bijzonder lekker, zo ook de gefrituurde oesters.
Ook deze ronde was weer zo verdwenen.
P1000780

De derde ronde waren voornamelijk warme hapjes, zo kozen we de potato cheese balls, de botaniku furai, harumaki, tori teriyaki, teba yaki, yaki mushrooms, chikuwa kushi, yaki tori, gyu yaki, ahirue nog een keer, de gyu niku, de tori no kara-age en weer de ebi chili. P1000790
Ook nog een noedelgerechtje, de yaki meshi en nog een purple leaf fyoza.
Wederom was alles erg lekker, met name de stukjes bief van de plaat, de rib-eye en de krokante varkenshaas. P1000782

Na afloop van deze derde ronde waren de buiken meer dan gevuld, we kregen nog een ijsje, waarbij je kon kiezen uit vanille, mango, zwarte thee of groene thee. Ik koos groene thee en vond het lekker, alle anderen genoten ook van hun gewoon lekkere bolletje ijs. P1000795

We sloten af met koffie en liepen de koelte en de stilte van de avond in.
Een avondje uit kun je het niet noemen, maar het eten is er wel goed. En de prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk uitzonderlijk. De volgende keer gaan we wel naar een rustiger restaurant, want het is natuurlijk veel leuker om ook nog wat te kunnen babbelen..

 

 

Voor meer foto's zie facebook

Advertenties

14 gedachtes over “Shabu Shabu in Rotterdam

  1. Zo heb ik het helemaal niet bekeken ‘bij Nederlanders eten’, ik zag het als een nieuw adres in Hoogstraten en de andere restaurants daar ken ik dus al. Mangerie als naam heeft ook niet direct mijn voorkeur.

  2. Zo! Ik merk wel dat alleen de betere restaurants hier besproken worden. Krijg er honger van …

    Als je ooit weer eens in Den Haag bent, moet je beslist eens bij mijn favoriete restaurant: Zouitdezee gaan eten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

  3. Ik wil niet pochen, maar in Cancale (net nog in Bretagne) kreeg ik 12 middelgrote oesters (#3) als voorafje.

    Ze waren zalig. Vanaf het terras van het restaurant kon je de oesterbanken zien liggen. Niet voor niets liet Louis XIV juist deze oesters naar Versailles brengen.

  4. john golsteijn

    Inderdaad veel, met een massa mensen.Weet niet of ik er voor zou kiezen? Maar volgens jou is de kwaliteit goed, dus het was een geslaagde avond.
    Dank voor je verhaal

  5. vincent

    Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op xe2x80x9cUw eigen blog toevoegenxe2x80x9d te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten
    Vincent

    http://nl.petitchef.com

  6. Hoe doen ze het voor die prijs. Mooie schalen zeg, belangrijker: wat erop ligt ziet er goed uit! Die kakofonie vermijden kan ook, afhalen. Maar wat ik ervan begrijp ben je dan een stuk duurder uit. (De Sumosushiset die ik kreeg was al meer voor minder dan je ter plekke kwijt zou zijn voor 2 pers.)

  7. Omdat wij vorig jaar op 31 december laat uit Parijs kwamen had ik sushi en sashimi besteld bij het SushiHouseWasabi in Rotterdam. Op het tijdstip dat ik het zou ophalen moesten ze nog beginnen met het klaarmaken ervan, want versheid gaat voor alles. En ik begrijp dat wel. Als het langer ligt is het een stuk minder lekker. Dus afhalen ga ik niet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s