Savarin in Gent

Nadat we het vriendelijke hotel Focus hadden verlaten na een klein ontbijt wat beter was dan de vorige keer reden we richting de kust. Ons doel was het Paul Delvauxmuseum. Dat staat eigenlijk al jaren op het lijstje, maar vanuit onze woonst is het best een lange rit. P1000344
Vreemd genoeg, althans ik had het niet verwacht gezien de website, ligt het museum in een soort bungalowwijkje. Parkeren kan tegenover het gebouw, wat volgens ons vroeger een restaurant was. P1000343
De collectie is absoluut het bekijken waard, dus als iemand in de buurt is: zeker gaan!
De Panne ligt hier om de hoek, dus dat wilde ik even zien. Ik was vergeten hoe troosteloos kustplaatsen kunnen zijn als de zon niet schijnt en De Panne was hierop geen uitzondering. Ik hou eigenlijk helemaal niet van kustplaatsen, toeristisch, druk en ik heb er verder niets te zoeken, dus we reden er snel weer uit.
Opeens was het rondom half 2 en we kregen wel weer wat trek. Gent in dus. We kwamen uit op de Vrijdagmarkt, daar zit een grote parking onder en ik kende dit stukje Gent nog niet. We kozen gewoon op goed geluk xc3xa9xc3xa9n van de vele eetgelegenheden en het werd Savarin.
En dat viel ons helemaal niet tegen.
Een leuke, typisch Belgische kaart, precies wat we wilden deze middag. P1000347

Een flesje wijn natuurlijk, een Touraine, gewoon, simpel, licht en lekker.
Voor echtgenoot het konijn op grootmoeders wijze waarbij een bakje heerlijke aardappelkroketjes kwam. Zijn konijn was uitstekend, een flinke portie ook trouwens, erbij homemade appelmoes, die nog warm was (of weer warm gemaakt, maakt niet uit), mayonaise voor de kroketjes en wat sla. Gewoon goed. P1000345

Voor mij de Gentse waterzooi met vis en die was heerlijk. Boordevol heerlijke vissoorten, groentjes, wat aardappeltjes en alles perfect van gaarte. Erbij broodjes met boter, maar die at echtgenoot op bij zijn saus. Ik at wat van zijn kroketjes, niet veel, want ook mijn bord lag een flinke portie. P1000346

Koffie ter afsluiting en daarna reden we met gezwinde spoed naar huis, waar de zonen enkele uren later ook weer aankwamen.
Zeker een aanrader dit Savarin. Niet bijzonder, maar gewoon goed. Voor een fijne prijs ook nog eens, terwijl je toch op een toeristisch plekje zit. Fijne terrassen ook voor als het mooi weer is!

Advertenties

9 gedachtes over “Savarin in Gent

 1. Och jeetje .. wat een afknapper. Je betaalt de absolute hoofdprijs en krijgt een mager menuutje … Ben ook wel wat aan prijzen gewend, maar voor dit geld moet het meer dan top zijn. Dat was het niet!

 2. john golsteijn

  Inderdaad magertjes Carla. En zeker als je er naar uit hebt gekeken. Maar een ervaring rijker en je kunt afvinken! Hoop volgende keer beter.
  leuke foto van de familie.
  Gr. John.

 3. adwijgerde

  tja weer eens zo’n restaurant waar niemand meer naar uitkijkt. Toch fijn dat wij zo wordt gewaarschuwd maar wel vervelend om het zo op te moeten schrijven Carla. Van die prijzen krijg je echt pijn in je portemonnee en zeker als het gebodene zo onder de maat is.
  groetjes Ad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s