Avant Garde van Groeninge in Eindhoven

Avant Garde op 2 oktober. Omdat Maurits 18 was geworden.
Keurig op tijd arriveerden we, namen de lift naar boven en werden zoals altijd uiterst vriendelijk ontvangen. Een fijne ronde tafel met zicht op het stadion kregen we, ikzelf kon de open keuken in kijken.
Een glaasje champagne wilden we natuurlijk wel, Thienot nog steeds hier, evenals bruisend water en een karaf ijswater.
Een bombardement aan amuses verscheen. P1040789

Achtereenvolgens een oester met Bacardi razz en frambozenkrokantjes; P1040790
een bonbon gevuld met paprika, rose peper, aardbei en ivoire (wat dat ook moge zijn); een lepelhapje met komkommer, wat kruidjes en iets wat ik vergeten ben P1040791
; een plateautje met drie hapjes: een makaron van parmezaan omsloten door plakjes droge worst, bouillon van komkommer met koriander en watermeloenijs P1040795
en een surprise-ei, waar allerlei heerlijkheden in zaten. P1040793
Uitstekende amuses die direct de toon zetten, heerlijk!
Brood, boter, olijfolie en alles was in ruime mate voorhanden, dus ook dat was prima.

We bekeken de kaart en besloten eensgezind tot een zesgangenmenu.
De eerste wijn was een Albarixc3xb1o Peitan en die was prettig.
Ons eerste gerechtje was rauwe zeeduivel met twee bereidingen van wakamxc3xa9, chipje van tomaat en een vinaigrette van tomaat met een gelei van tomaat. P1040798
Een plaatje om te zien en erg lekker om te eten. Zowel de wakamxc3xa9-bereidingen als de tomaatbereidingen pasten uitstekend bij de prima zeeduivel.
We vervolgden met een bord waarin we eekhoorntjesbrood, ui op vier manieren en een straf bouillonnetje uit een reuzepipet, die was vastgeklemd aan het bord kregen. P1040799
Erop nog een plakje pecorino en het smaakpalet was compleet. Aards en herfstig en wederom erg lekker. P1040800

Het derde visgerecht van deze avond was zachtgegaarde tarbot met krokante venkel, schuim van venkel met erop een plakje merg en erbij wat kerriemayonaise. P1040805
De tarbot, die uiteraard perfect van cuisson was lag op heel klein gesneden, kort gegaarde bloemkool. Ernaast nog iets hartigs, donker van kleur, wat bij navraag aarde van bruin brood bleek te zijn. Een mooi gerecht.
We sloten de visgerechten af met een Bloody Mary met gin-tonic en schuim van bleekselderij. Verfrissend en verrassend. P1040806

De rode wijn deze avond werd een DOC Alto Adige Lagrein, Elena Walch en ook die beviel ons erg.
Een uitstekende begeleider bij het hoofdgerecht. Wilde eend, poeder van curry, banaan, gelei gevuld met het pootje van de eend, aubergine van de grill en de eigen jus van de eend. P1040807
Bovendien nog een rolletje kool.  Een mooi opgemaakt bord kregen we met uiteraard precies de genoemde ingredixc3xabnten, die mooi bij elkaar pasten. Een klein puntje van kritiek mijnerzijds: de wilde eend was zo wild dat hij ernstig naar lever smaakte en dat heeft beslist niet mijn voorkeur.

We waren toe aan de kaasgang. De prachtige kaaswagen werd voorgereden P1040814
en we maakten allevier onze keus. De jarige wilde graag een glaasje PX, evenals zijn broer en kreeg een erge mooie uit het geboortejaar van de sommelier P1040809
. Echtgenoot dronk de rode wijn door en ik kreeg een glas Sibling Art Series, Margaret River, die ik erg lekker vond.  P1040817
Bij de verschillende kaasjes nog een plateautje met een krakeling met een dip, een stengel en een bolletje wasabi met 2 plakjes radijs, wat ik heb doorgeschoven naar echtgenoot, want ik kan niet tegen wasabi. P1040816

Het dessert was kokos en ananas en schuim van espresso met kokos en daarover kan ik bijzonder kort zijn: goddelijk lekker, vooral het schuim van espresso met kokos. Om voor terug te keren. P1040819

Bij de koffie en de thee nog voor elk van ons drie van de heerlijke buitenformaat bonbons en dik tevreden verlieten we Avant Garde. P1040821
Het is dat het niet om de hoek ligt, anders waren we hier veel vaker te vinden.

Advertenties

15 gedachtes over “Avant Garde van Groeninge in Eindhoven

  1. Agnes

    Leuk!Ik vind het tweede gerecht net iets weg hebben van een schilderij van Miro, erg leuk gedaan.Volgens mij is Oisterwijk het helemaal als het om lekker eten gaat momenteel.

  2. ad wijgerde

    Hoi Carla,

    erg leuke recensie en mooie foto’s! Die rucola was in tapenade vorm gedruppeld tussen de groentes en dat groene sponsje was de spongecake. Tja, de lolly heb zelf niet gehad maar ziet er lekker uit.

  3. john golsteijn

    Nou Carla de jongens van Knoopje los hebben gelijk. Mooi menu ziet er prima uit. Ga het zelf over twee weken proberen.Jullie hebben tenminste genoeg uit de restaurantweek gehaald,super!
    Gr. John

  4. Wat een plaatjes! De plateau’s en het hoofdgerecht, dat inderdaad zo uit een schilderij van Miro gewandeld lijkt te zijn. Die lolly is leuk en knettersuiker (Jamin, met lolly) blijft grappig over elk dessertgerecht.

  5. john golsteijn

    Allereerst proficiat voor je zoon. Heerlijk als je ouders je op tijd leren om te genieten van uit eten gaan. Op niveau bedoel ik dan.
    Carla wederom een mooi staaltje van een pracht keuken. Mooie gerechten. Weer opnieuw speciaal.
    Dank voor je verhaal.
    Gr. John

  6. Van harte gefeliciteerd met Maurits!

    Dank vor de prachtige recensie, de prachtige foto’s en dank voor de tip … ik weet niet of het er van komt (het ligt wat uit de richting…) maar Avant Garde staat vanaf nu op het verlanglijstje!

  7. ad wijgerde

    mooi verhaal en foto’s weer Carla.
    Die wilde kooi-eend in inderdaad vol van smaak.
    Die oudere PX is wat minder zoet en past uitstekend bij de kaas.
    bedankt voor je verhaal, groetjes Ad

  8. Dag Carla, leuk verhaal. Graag nodig ik je uit je restaurantbelevingen zo nu en dan ook eens op restaurants.nl te delen in de vorm van een beoordeling. Onze bezoekers zouden je dankbaar zijn. Culinaire groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s