Parkheuvel in Rotterdam

Parkheuvel. Tijdens mijn rondkijken op de site van Diningwiththestars zag ik zomaar tot mijn grote verbazing dat op zaterdagavond een tafeltje voor 4 bij Parkheuvel mogelijk was. Tja, dan is voor mij de keus snel gemaakt. Het eerder gereserveerde restaurant snel afgezegd en de reservering was gemaakt.

Keurig op tijd bestegen we de trappen, vooral de jongens vonden het allemaal erg leuk, want Parkheuvel, ja dat vinden ze toch wel heel bijzonder. Vooral Ole wil er eigenlijk al jaren naar toe en vanavond ging dat dus gebeuren.
De ontvangst was allervriendelijkst en tot mijn grote verbazing, waarbij tegelijk ook het kwartje bij me viel, werden we niet de lounge in genood, maar liepen we links de gang in, waar normaliter het zaaltje is voor privxc3xa9-diners. De deuren waren opengeschoven en een flink aantal tafeltjes waren er neergezet. De airco draaide op volle toeren, het zaaltje is flink lager dan de restaurantruimte; na enige tijd kwam een echtpaar binnen die direct vroeg of de airco lager mocht, waardoor het op den duur wat benauwd werd daar in het hoekje. Wel kregen we een ronde tafel, zoals ik had gevraagd, maar we zaten flink in het loopje. Ik begreep dus direct waar de extra stoelen vandaan kwamen….

Tijdens de maaltijd heb ik aan de vriendelijke sommelier gevraagd ons de gegevens van deze avond te mailen, maar ondanks het achterlaten van het emailadres en het tot tweemaal toe per email nog eens navragen heb ik helaas niets mogen ontvangen, dus de wijnen worden in deze recensie niet beschreven. Mocht ik ooit nog iets ontvangen, dan zal het worden aangevuld. Inmiddels heb ik met excuses de gerechten en de wijnen ontvangen. De knabbels, amuse en de Cava ontbreken, maar dat is dan maar zo.

We begonnen met een glaasje Cava, die goed was. Opvallend was dat na onze bestelling de na ons binnenkomende gasten direct champagne werd aangeboden, blijkbaar moest er flink verdiend worden deze avond.
Erbij wat knabbels. P1040063
Een hoorntje met avocado; een maracon met wasabi; een stengeltje met het een of het ander; wat kroepoekjes en de bekende cannelloni met piccalilly, sesam en zeezout.  Aardige knabbels.
Het menu voor de avond werd ons uitgelegd en we kozen voor het wijnarrangement.
Bruisend water voor twee mannen, ijswater voor Ole en mij, brood en aanverwante zaken en we konden beginnen.
Een amuse verscheen. P1040064
Een stukje haring gelegen op heel fijn gehakte ui met appel, erop een koekje en schuim van korenwijn. Een lekker hapje.

De eerste wijn werd ingeschonken. Columela 2009, Verdejo Rueda, Spanje. In zijn algemeenheid: alle deze avond geschonken wijnen waren prima. Niet opzienbarend, maar goed genoeg voor een avond als deze. Bovendien schonk de sommelier prettig door, wat gezien de lange, lange wachttijden tussen de gerechten hielp ons humeur op peil te houden, complimenten dus voor de sommelier. Nog een opmerkelijk feitje: de bediening draagt hier bij het uitserveren handschoenen. Zwarte/donkerbruine handschoenen. Ik persoonlijk vind dat erg eng om te zien, ik krijg direct griezelfilmassociaties….

Het eerste gerecht was Gemarineerde Hollandse asperges met een tartaar van Big xe2x80″ Eye tonijn, thousand Island dressing en Italiaanse Perle Imperial kaviaar.

P1040067

Twee quenelles mooie rauwe gemarineerde tonijn met drie halve asperges met een vinaigrette van ei en viseitjes troffen we aan en we vonden het lekker. Het zag er ook mooi uit. De Verdejo, toch wel een allemansvriend, ging goed bij zowel de tonijn als bij de asperges.

Het tweede gerecht, kreeft Thermidor, Europese kreeft xe2x80x9cThermidorxe2x80x9d ,maar dan anders is de officixc3xable benaming van het restaurant, hier niet in de schaal, maar als klein torentje opgediend, was aardig.
P1040070
Niet geheel warm (meer) en door de gratin die vrij dik was  aan de zware kant wat mij betreft. En ik vond de kreeft erg fijn gesneden, van mij mogen de stukken kreeft wat groter zijn, maar dat is persoonlijk. Erbij een glas Cote de Provence, Domaine de la Sauveuse, UGM Blanc/Rolle, Cuvee Carolle 2007, die ik erg lekker vond.
Het derde visgerecht was een bekende voor mij. In 2008 at ik het met zeebaars, vanavond was het met een stukje tarbot. P1040072
Gegrilde Tarbot filet, hierbij een stoof van Opperdoes ronde, doperwten en flinters Maas, Rijn en IJssel sukade.

Tarbot dus van de plancha op een bedje van stoof van allerlei groentjes, opperdoes en blokjes rundvlees. Net als de vorige keer was ik niet zwaar onder de indruk. Ik vond het best lekker, maar kreeg nu niet echt een wow-gevoel. Erbij een glas Tenuta Sant Antonio, Monte Serians, Trebiano/Garganega/Chardonnay, 2008. Ik ga de garganegadruif steeds meer waarderen, ik merk dat ik ‘m steeds vaker kies namelijk, dus ook dit vond ik een goede keus van de sommelier.

Het vleesgerecht van deze avond was Gepocheerde Black Angus runderhaas met een ravioli van Puy linzen, Quinoa en morieljes en een morielje crxc3xa8me saus.
P1040074
Prima, prachtig mals vlees en ook alle bijgerechtjes waren lekker. Een mooi klassiek gerecht, goed uitgevoerd. Het glas Domaine de Cassan, Beaume de Venise, Granache/Syrah/Mouverdre, 2007, paste er uitstekend bij. Een erg leuke wijn dit overigens, ik kreeg op slag spijt dat we niet geluncht hebben in de kelders van het domein Beaume de Venise, maar dat gaat dus op het lijstje.

Vier kraakverse madeleines werden op tafel gezet, ter inleiding van het dessert wat later verscheen. P1040076
De madeleines waren in orde.
Het dessert van deze avond was een bekende van me, althans een vriend van me kreeg het in 2008, toen ik voor de kaas opteerde.
Een dessert in driexc3xabn. De aardbei xe2x80x9candersxe2x80x9d met een granitxc3xa9 van droge gin en verse dragon, hierbij een cocktail Romanov.

P1040077

Rood fruit is altijd een prima afsluiter vind ik en dat vond ik deze avond weer. Erbij een glaasje Bugey Cerdon, Alain Renardat, Savoie, Gamay, wat een heerlijke frisse dessertwijn met een fijn bubbeltje is.

We sloten af met drie espresso en een thee, waarbij we van een plateau nog wat bonbons mochten kiezen en later verscheen er nog een plateautje met wat zoetigheden. P1040080 P1040084 Na het betalen van de rekening verlieten we zonder uitgeleide, het personeel was even onzichtbaar, Parkheuvel. Ondanks de aardige gerechten en de redelijke wijnen zal het enige tijd duren voor ik hier weer naar toe zal gaan. Voor de tweede keer deze week was ik lichtelijk teleurgesteld en dat is geen goede zaak.

Advertenties

20 gedachtes over “Parkheuvel in Rotterdam

  1. Het viel me echt erg tegen, ik had ruimte en rust verwacht. Ergerlijk dat Nederland er dus gewoon weer een zootje van maakt, want daar komt het op neer. Ik zie me niet eerst naar Brussel rijden om op de Thalys te stappen, voortaan vlieg ik wel of we pakken de auto gewoon weer. Handig voor de terugreis qua boodschappen ;-).

  2. Piet Jansma

    Misschien een handige tip voor als je weer in parijs bent is dat je bij de fnac kaarten kan halen voor de verschillende musea in parijs. Hierdoor vermijd je de rijen en ben je bijv. binnen een minuut in het louvre, hetzelfde geld voor musee dxb4orsay.

  3. Heerlijk om te zien, Bofinger hebben wij destijds bezocht mede door de eerdere recensie van jou .. en ook wij hebben staan smullen voor de ramen (en binnen) van de delicatessen zaken achter de Madeleine!
    Wil zo wel weer terug, ff op het lijstje zetten 😉

  4. Ha, wat een heerlijk verslag van Parijs. Ik heb in de zomer soortgelijke foto’s van de ‘snoep’etalages gemaakt. Wat een pracht, praal en heerlijkheid. Voortaan gewoon weer met de auto, dan kun je inderdaad volgeladen terug 🙂

  5. john golsteijn

    Parijs altijd weer leuk om te bezoeken. Bofinger, helemaal in de Parijse sfeer. Jammer van de reis. maar jullie hebben genoten. Ik van je verslag.
    Gr. john

  6. Mooie foto’s! Had de eerste keren een bloedhekel aan die stad, is wel goed gekomen dus krijg bijna heimwee als ik dit zie en lees. Als Ole zo gefascineerd is door treinen kan hij zo mee met Arno, die er driekwart van de week tussen instaat op alle tijden. Maar niets te maken heeft met vertragingen en tijden 😉

  7. Yvon

    Nouja, hoe kom ik hier nu weer te staan als Arno :-S Geloof dat er hier wat dingen verkeerd gemixt worden.
    Benieuwd naar het volgende verslag over het luxe hotel/restaurant in A’dam.

  8. Raymond

    Heerlijk beschreven… en dat jij geen mens voor het OV bent… ik sta niet verbaasd. 😉 Menu bij Bofinger ziet er goed uit… wel een machtig-ogende toet op de foto. Of viel dat mee?

  9. Ingrid

    Ook ik ga over 5 weekjes met vrienden ik ga zeker ook bij Bofinger eten ziet er goed uit allemaal, maar die nieuwe Bib Goourmand in de buurt van de Bastille (wij slapen hier in de buurt )wil je daar de naam van verklappen.

  10. Oh, Carla bij jou dus ook geen mail ondanks je vraag. Had ik ook, alleen ben ik niet zoxe2x80x99n doorzetter als jij:-)).
    Je klinkt niet overmatig enthousiast, net als ik de laatste keer overigens.
    Wel leuk dat je een rode Beaume de Venise kreeg, toevallig is gisteren hier de laatste fles van de vakantievoorraad er doorheen gegaan. Verukkelijke fluwelige wijn.
    Ja en dan die Bugey Cerdon, als ik daar al aan denk word ik al vrolijk.

  11. Slordig vind ik dat: wel iets toezeggen en het dan niet doen. Ik heb dus uiteindelijk wel de gerechten en de wijnen gekregen, maar dat ik er drie keer om moet vragen stoort me enorm. Die wijnen die je noemt vond ik ook de toppers, erg leuk om eens te proeven. Ik was sowieso een stuk meer te spreken over de wijnen dan over de gerechten. En nee, ik was bepaald niet enthousiast. Ze kunnen stukken beter, maar dan moeten ze het wel doen.

  12. adwijgerde

    Hoi Carla,
    Wel jammer dat ze proberen munt te slaan uit de actie. Hierdoor verzieken ze het een beetje voor zichzelf. Verder prima verhaal, bedankt weer.
    groetjes Ad

  13. @ Myriam en Ad
    Ik vermoed dat het slechter gaat dan ik wel denk in de horeca, maar dit is zeker niet de manier om klanten te winnen. Parkheuvel is wat mij betreft ernstig gezakt in mijn lijstje helaas, want ik voelde altijd veel sympathie voor het restaurant. Ik betreur met name ook de teleurstelling van Ole, hij had zich enorm verheugd op eindelijk Parkheuvel (omdat ik altijd zo positief was) en ook hij vond het een enorme tegenvaller. En niet omdat het niet goed was, maar het liep niet. En het waren ‘oude’ gerechten en dat verwacht ik niet op **niveau. En er dan niet over schrijven vind ik geen optie.

  14. Ik ga me ook ernstig beraden over mijn deelname aan al die ‘acties’. Er zaten geweldige ervaringen bij (Mijn Keuken, De Leest, Avant Garde en zo nog een paar), maar ook een paar ernstige tegenvallers. Ik vermoed dat ik dan liever ‘gewoon’ bij ze ga eten, dan is mijn verwachtingspatroon wellicht ook van normale proporties. Hoewel ik mezelf altijd behoorlijk terughoudend vind in mijn beoordelingen, want je zou me eens moeten horen op sommige terugreizen. Ik verwacht nu eenmaal iets van ** en ***restaurants en ik vind ook dat ik dat ‘recht’ inmiddels bij elkaar heb gesprokkeld. Ik baseer het ergens op namelijk en spui het niet zomaar.

  15. adwijgerde

    De acties zorgen voor een drukke week maar dit brengt niet erg veel geld in de lade, het is wel weer een goede promotie mits normaal uitgevoerd. Zo niet dan gaat het ten koste van de reputatie, en daar worden we allemaal ongelukkig van.
    Ik heb gelukkig nog weinig pech gehad met de keuzes, en blijf er zeker nog gebruik van maken.
    groetjes Ad

  16. Ik vond eigenlijk alleen het vleesgerecht erg groot (het stuk vlees dan), de overige gerechten vond ik redelijk normaal, maar misschien zijn ze wel groot? Ik vond dus van niet, die haring bv. was hooguit 2 cm.

  17. Verwachtingen overtreffen. Daar gaat het feitelijk om. Als een restaurant met tweesterren en een daarbijbehorend verwachtingenpatroon nxc3xb3g weet te verrassen, i.e. de verwachtingen overtreffen, dan scoor je xc3xbcbertevreden klanten.

    xc3’f je moet je verwachtingen naar beneden bijstellen … of … restaurants als deze moeten niet meer mee doen als Restaurantweek toestanden.

    Als ik je foto’s zie en je recensies lees (technisch) denk ik .. shit, ik wil naar Parkheuvel. Maar dan buiten de RW (al met al ben je niet eens zoveel geodkoper uit vaak tijdens de RW). Dan buiten de RW en echt top genieten. Onze laatste ervaring bij de LIndenhof, Giethoorn was goed hoor, maar haalde het niet bij een keer buiten de RW. Daar was de wow-factor enorm … tijdens de RW was het goed, maar zonder WOW (maar dat was een beetje conform de verwachtingen)

    Jaartal

  18. Geert

    Ik herken bovenstaand verhaal helemaal. Parkheuvel heeft ‘slim’ gebruik gemaakt van de Dining with the stars actie. Wij hebben gereserveerd via de site en kregen al vrij snel een mail dat het restaurant helaas op die datum vol zal. Op een later moment mochten wij onder dezelfde voorwaarden wel komen dineren. Uiteindelijk kwam dit ons zelfs beter uit, dus we zijn ongeveer een maand na DWTS gaan eten bij Parkheuvel. Complimenten trouwens voor het telefoontje om te checken of wij zouden komen die avond: ‘Wij gaan er een fantastische avond van maken vanavond.’ Originele manier om de reservering te controleren en bovendien zeer persoonlijk en stemming verhogend.

    Ook wij hadden hoge verwachtingen waar niet geheel aan werd voldaan en die zeker niet werden overtroffen. Het menu wat wij kregen voorgeschoteld kwam in grote lijnen overeen met bovenstaande recensie. Zeker niet slecht, maar nergens verrassend. De inrichting van het restaurant is netjes, maar saai en past eigenlijk niet bij de zeer fraaie locatie en het mooie uitzicht. De bediening was zeer vriendelijk en voelde de gasten goed aan. Wel duurde het soms erg lang voordat er aan een verzoek gehoor werd gegeven. De kaart inzien, fles water, etc.

    Mijn criterium bij sterrenrestaurants is vaak: ‘Zou ik dit zelf kunnen maken/koken?’ En met aardig wat oefening heb ik het idee dat nagenoeg alles wat wij voorgeschoteld kregen door de betere thuiskok ook te realiseren is. Niet voor zo’n grote groep en met hetzelfde constante niveau, maar toch…

    Bij restaurants zoals de Librije en Beluga, maar ook bij bijvoorbeeld Cordial (1 ster) heb ik me keer op keer afgevraagd hoe een gerecht tot stand gekomen was. Bij Parkheuvel heb ik dit gevoel bij geen enkel gerecht gekregen. Jammer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s