De Gieser Wildeman in Noordeloos

Op deze dinsdagavond reden we met gezwinde spoed, via de pont bij Schoonhoven, naar Noordeloos. Ons doel was de Gieser Wildeman. Wij waren deze avond uitgenodigd voor een dinertje met zijn vieren. Voor echtgenoot was het de eerste keer dat hij er zou eten, ik was er al eens geweest voor een lunch.
Na het parkeren op eigen terrein merkte echtgenoot op dat helemaal niets hem meer deed denken aan De Boterhoeve, die hier vroeger zat. P1030929Nu was dat ook wel heel lang geleden natuurlijk. De entree is ruim, de ontvangst was vriendelijk en we werden naar onze tafelgenoten, die al aanwezig waren, gebracht. Een vriendelijke kennismaking, een fijne klik en we begonnen met een glaasje champagne, wel zo feestelijk tenslotte.
De inrichting is nog zoals hij was: leisteen, grijs, bruin, sansevieriaxe2x80x99s in grote potten en een deel met een verlaagd plafond, waar ik niet veel van begrijp, maar waar vast een reden achterzit. Het personeel is kundig en lichtjes eigenwijs, soms wat mij betreft iets te eigenwijs, we zijn tenslotte wel de gasten.

Boter, zout en peper stond al op tafel en bij het voorgerecht kwamen er ook broodjes. Maar zover waren we nog niet, we dronken eerst op ons gemak de champagne, een Raoul Collet xe2x80x98Grand Rxc3xa9serve, uit. Erbij wat kaaskoekjes met een pipetje waarin een mandarijnenmousse zat. P1030930Een leuke combinatie, het zeer hartige kaaskoekje met de zoetigheid van de mandarijntjes.
De kaart werd ons overhandigd. Ik was erg nieuwsgierig naar de kaart, want die staat helaas niet on line, dus van enige voorpret was niet veel sprake geweest. 6 Voorgerechten kent men hier, 7 hoofdgerechten en 5 desserts en dan nog een grand Gieser Wildeman dessert. Ook menuxe2x80x99s natuurlijk.  Driegangen voor 49,50, 4 voor 63.50 en 5 voor 75.00. Wijnarrangementen zijn ook mogelijk xc3 8.50 per glas.
Het viergangenmenu van deze avond werd ons uitgelegd en dat klonk zo aanlokkelijk dat we dat allevier graag wilden.
Onze gastheer wilde geen wijnarrangement, wat ik heel verstandig vind als je nog moet rijden en bekeek het uitgebreide wijnboek. Ik heb er zelf ook even een blik in geworpen en vond de wijnen, die uiteraard mooi waren, helaas flink aan de prijs, dat kan vriendelijker.
Nadat we onze keus hadden gemaakt, verscheen er een amuse. Een veloutxc3xa9 met Noorse konings krab & Boeuf sachxc3xa9 (spelling restaurant, zoals altijd). P1030936Een mooi romig soepje met flink wat koningskrab en een mooie krul gedroogd vlees (wellicht het zo lekkere Zwitserse Viande des Grisons). Verder nog wat kruidjes en wat frisxc3xa9esla en we vonden het een mooi begin.

De eerste wijn was een Italiaanse, een Sauvignon Blanc, St. Michael Eppan ‘Sankt Valentin’ , 2007 en die was lekker. Een mooie diepe, stuivende geur steeg op uit het glas en hij was een perfecte begeleider bij het voorgerecht, gerookte zalm met witte asperges, komkommer en kaviaardressing. Dit voorgerecht zag er prachtig uit. P1030937Vier in hoogte wisselende torentjes van perfect gegaarde asperge, omwikkeld met boterzachte gerookte zalm en gegarneerd met allerlei soorten viseitjes, waaronder ook wat kaviaar troffen we aan. Ook nog een romig sausje ertussen en erop, wat groene kruidenolie en iets van een groentje en het plaatje is compleet. Een mooi, verfijnd gerecht, perfect uitgevoerd.

Het tweede gerecht liet onze gastheer begeleiden door een Bourgogne Aligotxc3xa9, J.M. Boillot, 2004 en dat was een echt fijne Bourgogne. Mooi diep, mooie reuk en een fijne diepe afdronk. Hij paste perfect bij het tussengerecht, op de huidgebakken zeebaars met inktvis, Hollandse kokkel, paksoi en crxc3xa8me van spitskool. P1030938 Precies dat troffen we ook op het bord aan. Een uitstekend (wel wat klein) stukje zeebaars met erop een Hollandse kokkel (de mijne was lichttaai helaas), ernaast links de crxc3xa8me van spitskool en rechts de paksoi en een torentje van inktvis. Wederom een verfijnd gerechtje.

De rode wijn, een Gigondas, Domaine les Pallixc3xa8res, 2000, was bijzonder mooi vond ik. Prachtig van reuk en mooi vol van smaak en dus een perfecte begeleiding bij het hoofdgerecht, MRIJ ossenhaas met krokante kalfssukade, sjalottensaus en seizoengroenten. P1030939 Twee uitstekende stukken ossenhaas troffen we aan, omgeven door een mooie diepe saus, waarin de sjalotten duidelijk aanwezig waren. Het vlees werd omgeven door fijne seizoensgroentjes en links lag nog een stukje mooi krokante sukade van het kalf. Heerlijk was het. En wederom mooi uitgevoerd.

Ons werd kaas aangeboden en dat sloegen we natuurlijk niet af. De gastvrouw is geen kaasliefhebster en tot haar verrassing – en de onze – kreeg zij een heel leuk dessertje op het moment dat wij onze kaasbordjes kregen. P1030940Ik ben vergeten wat het precies was, in ieder geval iets met aardbeien en ijs, maar ze was in ieder geval diep tevreden. Wij ook. P1030942Vier mooie stukjes kaas kregen we: Pont lxe2x80x99xc3x89vxc3xaaque, Mxc3xbcnster, Bleu dxe2x80x99Auvergne en Roquefort. Leuke bijgerechtjes ook, gedroogde abrikoosjes, nootjes en wat brood. P1030941Wederom tevredenheid aan tafel.

Het dessert van deze avond was een plaatje! Frambozen, gecombineerd met rode (gepofte) paprika, mokka en vanilleparfait. P1030943De vanilleparfait, die al geweldig was, was gelardeerd met puntjes mousse van frambozen en gepofte paprika, wat ontzettend lekker was. Erop mokkarondjes en een koekje. Ernaast een vanillemousse met erop een gelei van framboos en paprika en een stukje witte chocolade en daarnaast een soort rolletje van frambozengelei en paprika, gevuld met framboosjes. Op het bord nog een veeg chocolade, die je niet kon eten natuurlijk. Niet lang geleden zag ik een jurylid van Masterchef opmerken dat je nooit een veeg chocolade op het bord moet doen, omdat er
niets zo frustrerend is als chocolade zien, maar niet kunnen eten, dus ik moest er om grinniken. Maar zonder grappen: dit was een erg mooi dessert. Heerlijk fris natuurlijk ook met de framboosjes. Een fijne afsluiter.
Erbij overigens nog een glaasje Coteaux de Layon (Saint Aubin), Domaine Philippe Dellasvaux, 2008. Nu kende ik de wijn wel en hij beviel me ook uitstekend. Niet te zoet en hij kon de zuurtjes van de frambozen uitstekend hebben.
We sloten de maaltijd af met wat espresso en koffie, waarbij we wat snoeperijtjes en een kopje met een cappuccinomousse kregen.P1030944
Veel later dan verwacht namen we afscheid en we kijken terug op een zeer genoeglijke avond in fijn gezelschap. De keuken is hier degelijk en dus in orde.

9 gedachtes over “De Gieser Wildeman in Noordeloos

  1. Andrea

    Het wordt me niet helemaal duidelijk waardoor je humeur in de loop van de avond steeds verder zakte…alleen vanwege het saaie verhaal? dat zou toch jammer zijn gezien de rest want ondanks sommige want ” gewone en niet hemelbestormende gerechtjes” ben je toch wel tevreden dacht ik.

  2. Patrick

    Hi Carla,

    leuke recensie van een restaurant waarvan ik niet ech fan ben zoals je misschien wel weet. Gek he meestal zijn we het wel eens, tijdens onze gezellige etentjes, over het restaurant waar we eten. Ik vrees dat we het over dit retaurant nooit eens zullen worden 😉 Ik vind wel dat het thema niet echt in het menu terug komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s