Les Florets in Gigondas

Op deze maandag van de voorjaarsvakantie vertrokken we in de loop van de ochtend van ons uiterst comfortabele vakantiehuis in Les Angles (Avignon) P1030733richting de Mont Ventoux. De rit zou ons in ieder geval langs Vacqueras en Gigondas leiden, de planning was een lunch bij een Bib iets buiten Gigondas.
Tegen enen kwamen we eraan, bewonderden nog even het uitzicht van het prachtige terras op les Dentelles de Montmirail en stapten binnen in het prettige restaurant.P1030746 Een fijne, typisch Franse ontvangst (wat een personeel toch altijd) en we mochten een tafeltje kiezen. Uiteraard zou ik bijna zeggen kozen we voor een fijne ronde tafel.  De jongens namen wat fris vooraf, echtgenoot een witte vacqueras, ik een witte Chateauneuf du Pape. Veel wijnen per glas hebben ze hier. Op de website is dit helaas niet te zien, dat is jammer.
Bij het aperitief wat toastjes met twee tapenades en lekkere zwarte olijfjes. P1030748En voor iedereen een hapje, wat bestond uit een blini met een kerstomaatje omwikkeld met verse ansjovis.P1030749 Erg lekker!
We kozen voor het lunchmenu, het menu Balade. Eventueel in te perken door of het voorgerecht of het dessert te laten vervallen, maar dat deden we natuurlijk niet.
De wijnkaart, die hier mooi en uitgebreid en zeer betaalbaar is, zoals zo vaak in de Bibs in Frankrijk bekeken we en we kozen een fijne witte Chateauneuf du Pape van het Domaine Cristia P1030777en die kan ik een ieder aanraden. Een karaf water voor Ole en mij, een fles Badoit voor echtgenoot en Maurits.
Brood verscheen, natuurlijk zonder boter, dat krijg je vrijwel nergens, behalve dan in toprestaurants zo af en toe en olijfolie van de streek. En een amuse. Een krabsoepje. P1030757Mooi op smaak met veel krabvlees erin. Ook het soepje viel zeer in de smaak.
Bij de eerste gang scheidden de wegen zich. Echtgenoot en Maurits hadden gekozen voor Gxc3xa2teau xc5″uf et saumon fumxc3xa9 en coque de courgettes, veloutxc3xa9 de panais au safran, coulis de crustacxc3xa9s enP1030758 zij troffen een mooi rond taartje aan, omwikkeld met plakjes courgette, erin ei en gerookte zalm, dat alles werd begeleid door een veloutxc3xa9 van pastinaak en saffraan waarin nog wat schelpdiertjes lagen. Diepe tevredenheid bij allebei, hoewel Maurits nooit zo te spreken is over courgette.
Ole en ik kozen voor de Asperges sur fxc3xa9ta et tomate, julienne de jambon, pesto basilic en ook wij waren dik tevreden. De enige opmerking die wellicht te maken is, is dat het gerecht aan de koude kant was. P1030760Links op het bord stond een schattig potje met een fijne dikke aspergesoep, die perfect op smaak was, ernaast op een bedje van een plak feta en tomaat een flinke rol groene en witte asperges in mooie ham. Dit alles omgeven door fijne pesto van alleen basilicum. Echt lekker was het. De combinatie met feta zou ik niet direct verzinnen, maar ik vond hem wel leuk.

Ook bij het hoofdgerecht waren we niet eensgezind. Echtgenoot koos Le filet de poisson suivant arrivage, tarte fine aux lxc3xa9gumes du moment, xc3xa9mulsion aux herbes et xc3xa9pices en P1030773trof twee mooie stukken dorade aan op een taartje van ratatouille-achtige groenten en dat was dan weer omgeven door een emulsie met  kruiden. Ook dit smaakte hem uitstekend. De beide jongens en ik kozen voor  Cuisse de cannette confite, petite brochette de gxc3xa9siers,
tartine tixc3xa8de de rillettes de canard
.P1030775
Het boutje en het borstje van een vrouwelijke gekonfijte eend kregen we die lagen op een lauwwarm taartje van aardappel, waarin flink wat eendenrillette verstopt was. Heerlijk! Erop nog een stokje met twee eendenmaagjes (pas achteraf tegen de jongens verteld) en eromheen een mooie diepe saus. Wederom grote tevredenheid.

Het dessert du jour bestond vandaag uit fruit rouge en croute, wat een hard pannenkoekje betekende gevuld met veel (rood) fruit in room en ernaast nog en glaasje gevuld met karamel en kruidkoek met erop nog een karamelfiguurtje en omgeven door wat coulis.P1030778 Gewoon lekker weer.
Maar liefst drie soorten espresso werden ons aangeboden, we kozen voor de Italixc3xa8nne, waarbij nog lekkere snoeperijtjes verschenen P1030780en tevreden vertrokken we richting Mont Ventoux, die was afgesloten zo rond de 1400 meter, omdat er nog sneeuw lag. Maar dat maakte niet uit na deze heerlijke lunch, tevreden waren we toch wel.

Advertenties

10 gedachtes over “Les Florets in Gigondas

 1. Wat een heerlijke foto’s (en gerechten). Mosselen in Ouzo… ben wel benieuwd hoe dat smaakt, mag van mij zelfs droppig smaken 😉 Dit stuk heb ik op de 1 of andere manier gemist, en Ivy ook waar ik nu naar aan het zoeken ben.

 2. Dik tevreden waren jullie..zo klinkt het!
  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik bijna ga twijfelen of we straks in juni nou wel naar Duitsland moeten gaan met vakantie!?
  Zulke mooie maaltijden als hier beschreven ga ik wel missen daar denk ik.
  Wat zijn die witte zuidelijke Rhonewijnen toch heerlijk hxc3xa8. Echte eetwijnen.

 3. @Myriam en Agnes
  Inderdaad dames, heerlijk eten lukt altijd prima in Frankrijk, dat mis ik toch wel in Italixc3xab, eerlijk gezegd. Ook lekker, maar toch minder wat mij betreft. Maar ja, de huizen zijn in Italie weer een heel stuk comfortabeler, met name de bedden en dat vind ik inmiddels ook een heel belangrijk punt. En die witte Rhonewijnen zijn inderdaad erg lekker altijd Agnes, hoewel ik me ook verheug op de Friuliwijnen in de hoop dat ze eindelijk eens wat diepgang hebben (de witte bedoel ik dan).
  De vierde recensie wordt pas die, waar jij zo op wacht Myriam. Maar hij is absoluut het wachten waard 😉

 4. Genietend zit ik achter m’n computer .. mooi beschreven Carla!
  Leuk restaurant, leuke gerechten, leuke wijnen en met Bib zullen ze ook een leuke prijs hebben berekend. Goed adres concludeer ik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s