HanTing Cuisine in Den Haag

Op deze dinsdagavond reden we kalmpjes richting Den Haag, we zouden gaan eten bij HanTing Cuisine. Een eerdere reservering had ik helaas moeten afzeggen wegens ziekte, maar nu, in het kader van de restaurantweek, zou het er dan toch van komen. Parkeren ging gemakkelijk in de Prinsestraat en het restaurant was zo gevonden. Een vriendelijke entree, een prettige ontvangst en we werden door de vriendelijke jongeman naar onze tafel geleid. Geen ronde tafel (daar vraag ik meestal om bij reservering), die was bezet, zo vertelde hij. Door een cameraploeg van TV West. En inderdaad liep er af en toe iemand met een grote lens voorbij.  Een geestige inrichting hier.  Wij zaten tegenover de bar aan een rechthoekig viertje, dus lekker ruim. Donkere wanden, grote zwarte spots, her en der knalrode details, lekker zittende gestoffeerde stoelen, tafel gedekt met kleden en linnen lopers, kortom prima in orde. Uiterst prettige bediening ook, met veel kennis van zaken.
We begonnen met een biertje. Ik had grote dorst namelijk en ik zag een Brand tap, lekker! Erbij wat knabbels.P1030499
Een cracker van het een of het ander met truffelmayonaise en Japanse worst, die heerlijk was. Niet te truffelig en in de worst zat het een of het andere kruid wat ik niet ken, maar wat een heerlijk smaakje had. Stengeltjes van iets, ook lekker en uitstekende kroepoek.
Het menu van deze avond werd ons uitgelegd, drie gangen, desgewenst uit te breiden met een vierde gang, wat we deden.

We begonnen met een amuse. Van onder naar boven op een rechthoekig bord gebakken courgette, gevuld met forel; pesto van basilicum en in een glaasje gerookte forel met garnaaltjes en yuzu crxc3xa8me. P1030501Nou, ik kan bijzonder kort zijn: heerlijk! Met name de pesto van alleen basilicum vond ik geweldig en de yuzu was weer eens een prachtige aanvulling op de smaken van de beide visjes. Ik hou toch veel van yuzu, vooral omdat de citroenerige toets als het ware vervliegt, leuk is dat.
Een uitstekend begin dus. IJswater overigens is hier geen enkel probleem en zo hoort het ook.

De eerste wijn was een Wanui Spring, Sauvignon Blanc, Chili, 2009 en die was vol van neus en van smaak. Grappig voor een Sauvignon! Hij paste uitstekend bij het eerste gerechtje.  Tartaar van tonijn met mango, zeebaars, ijs van koriander en mango, nori, gerookte paling met radijs en kruidjes. P1030502Een mooi rondje grof gehakte tonijn met mangoblokjes met erop de tartaar van de uiterst verse zeebaars troffen we aan. Erop nog een heerlijk ijsje van koriander en mango, waarin een blaadje snacknori  was gestoken. Ernaast de streepjes gerookte paling, wonderbaarlijk zacht van smaak en we zaten te genieten. Die snoepnori ga ik overigens direct kopen, heerlijk zeg!
Na een fijne pauze werd de tweede wijn, een Riesling Wxc3xbcrtz , 2005 Potate, Duitsland ingeschonken en die was door zijn leeftijd (aldus de vriendelijke jongeman, die ook sommelier bleek te zijn) uitstekend qua zuren bij het volgende gerecht. Mij beviel de wijn prima, op de een of andere manier miste hij de zoete ondertoon die ik toch nog wel vaak aantref bij Rieslings, dus erg prettig.P1030503
Inderdaad paste hij geweldig bij de tongschar op een bedje van boksoy met sinaasappel, gelegen in een sausje van piccalilly met flink wat mosterd erdoor en erbij gebakken gambaxe2x80x99s, waarbij het geheel was afgemaakt met een Thaise saus en wat krokante flintertjes. Wederom geweldig lekker! Alles was even lekker, paste uitstekend bij elkaar, was ook apart heerlijk, kortom: we zaten te smullen. Wat een fijne gerechten hier.

Het extra gerecht was alweer ongelofelijk lekker. Zachtgegaarde coquilles met beurre blanc en zwarte bonen, schuim van szechuanpeper en een kwarteleitje en erbij nog een visballetje, gevuld met vlees. Her en der wat sojaboontjes en op de coquilles ontdekten we nog wat plakjes van de een of andere groente.P1030504 Dit was wel zo geweldig lekker dat ik er wel 10 porties van had gewild, het werd hier steeds maar beter en beter. De coquilles waren werkelijk perfect en de combinatie met de beurre blanc met de zwarte bonen was top! Het schuim van de szechuanpeper was niet alleen leuk, maar voegde ook absoluut iets toe en het visballetje was heel bijzonder, heel apart. Wat een mooi gerecht. Erbij een Gerard Bertrand , Corbixc3xa8res 2008 en die vond ik geweldig! Hij deed me denken aan mijn geliefde Manon, Clos Marie, ook zoxe2x80x99n hele fijne, volle wijn.

Het hoofdgerecht, maar dat is een foute aanduiding, want men werkt hier niet met voor- en hoofdgerechten, maar gewoon met gerechten en dat bevalt me uitstekend, dus ik moet schrijven: het volgende gerecht was blesbok met roze peper, Chinese groenten en erbij halve dadels gevuld met eendenlever. Ook een bakje rijst met kerrie en garnalen. P1030506Op het vlees een krokant koekje van het een of het ander en onder en over het vlees een heerlijke volle saus. Eronder diverse groenten, waaronder veel enoki en ook een verse peper, die een flink pittige, maar ook gemberachtige toets in de mond gaf, heerlijk. Het vlees was botermals, maar dat had de heer Han al verteld. De dadels waren zeer apart en uiteraard, ja het wordt saai, erg lekker.P1030507 De rijst was ook lekker, ik hou van kerrierijst met verse garnaaltjes. Alweer diep tevreden waren we.
Erbij een glas Las Perdices, Malbec , 2006, Argentinixc3xab en dat paste uitstekend. Niet al te zwaar, maar wel zwaar genoeg voor de bok.

Diep en diep tevreden waren we en de gerechten waren dusdanig lekker dat we best nog wel verder wilden eten, maar eigenlijk waren we ook heel prettig voldaan, dus we besloten tot een espresso. P1030508Nu moet ik zeggen dat zelfs de espresso hier top is. Het is lang geleden dat ik in een restaurant in de noordelijke landen zoxe2x80x99n uitstekende espresso heb gekregen. Men was ook van blend veranderd zo vertelde de gastvrouw en dus blijkbaar naar tevredenheid. Erbij nog wat koffieboontjes en een heerlijke bonbon. Er ontstonden diverse gesprekken met gastheer, gastvrouw en sommelier en wat bleek, men
had het moeilijk gehad deze avond. De cameraploeg was eigenlijk veel te lang gebleven, wat hen zorgen baarde over een rommelige sfeer in het restaurant, maar erger nog: de computer was uitgevallen, dus de communicatie met de keuken was erg moeizaam geweest. De rekeningen moesten nu met de hand geschreven worden (vanwege de tijd die dat zou kosten kregen we nog zoxe2x80x99n heerlijke espresso), dus iemand uit de bediening was daarvoor ingeschakeld, waardoor het andere personeel een tandje harder moest. Wij riepen direct dat we er helemaal niets van hadden gemerkt en vertelden hoe vreselijk we genoten hadden van de gerechten. De heer Tan vroeg waar we vandaan kwamen en toen bleek dat we een stukje hadden moeten rijden vond hij dat zo fijn dat we een heerlijk glaasje dessertwijn van hem kregen. Een gekoelde rode Oupa, echt bijzonder lekker.

We waren zelfs zo tevreden over dit restaurant dat we direct een reservering maakten voor de ronde tafel in juni om de verjaardag van echtgenoot hier te vieren met het gezin. Op de terugweg mijmerden we over een groot feest en het afhuren van Han Ting, we zullen het eens bespreken in juni.
Nu, het moge duidelijk zijn dat we geweldig genoten hebben hier. Wat een mooie gerechten, een vriendelijk en kundig personeel en een prettig restaurant. Absoluut een aanrader.

Advertenties

6 gedachtes over “HanTing Cuisine in Den Haag

 1. john golsteijn

  Zoals altijd Carla lekker en goed. Ben het met je eens over de presentatie van enkele voorgerechten. Beetje rommelig. Deze ervaring hadden we ook de laatste keer. Maar altijd weer een feest om hier te eten en zeker op het terras.
  Dank voor je verhaal.
  John

 2. Kwam jullie weblog met recensies bij toeval tegen. Jullie zijn, net als wij, echte lekkerbekken en vooral de beschrijvingen met foto’s spreken mij aan.
  Wel komen jullie opvallend vaak bij dezelfde restaurants terug, maar dat is in het geval van De Bokkedoorns (of Oud Sluis) natuurlijk wel weer te begrijpen.

  Deze week weer restaurantweek, dus wij gaan er weer een paar uitproberen. Jullie ook nog restaurantweek-tenten in de planning?

 3. Dit werkt aanstekelijk, krijg onmiddellijk zin om weer naar Han Ting te gaan! Leuk vooruitzicht om in juni ega’s verjaardag hier te vieren. Vertelde A. waarom de rijst op het laatst wordt geserveerd (wisten we niet) want leuk vond hij dat niet, maar begrijpt het nu. Attent dat ze een glaasje dessertwijn schonken. Over die dadels met foie gras breek ik even mijn hoofd, nog maar eens proberen, want zo zwart op wit is het een goede combinatie, dus waarom we het niet lekker vonden?

 4. Anne

  Kan me indenken dat jullie hebben genoten, dat was gewoon een feestje daar in het Haagse bij de familie Han. Je weet het altijd weer zo neer te zetten dat me het water in de mond loopt.
  Staat in mijn boekje, voor als we eens in Den Haag komen.
  Dank en groet, Anne.

 5. john golsteijn

  Hier had ik bij willen zijn! Mooie gerechten en bijzondere smaken.Je hebt me mee laten proeven. En de fam. Han zal ik onthouden.
  Gr. john

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s