Amrath-hotel in Amsterdam

Er moest afscheid genomen worden van iemand en dat zou gebeuren in het Amrath hotel in Amsterdam. Nu dacht ik toch dat ik redelijk op de hoogte ben van allerlei (top)restaurants, ook van die, die in hotels gevestigd zijn, maar ik kende het hele hotel niet en het restaurant ervan – Seven Seas – nog minder. Lekker kent het ook niet, Iens wel. Michelin noemt het hotel en niet het restaurant.
Voor een beschrijving en een indruk van het hotel, het restaurant en de kaart verwijs ik naar de website.

Wij werden verwacht in xc3xa9xc3xa9n van de zalen beneden en daalden dus een vrij steile, volgens mij nog authentieke, trap af. Het stonk er naar zwembad en het verbaasde me dan ook niet dat de Welness-afdeling links was, terwijl wij naar rechts moesten. Een vrij ruime zaal, met zoxe2x80x99n jaren 70 verlaagd systeemplafond, waardoor er niets meer overblijft van de sfeer van een Scheepvaarthuis helaas.
Ontvangst met een glaasje Prosecco. Een niet meer dan redelijke Prosecco, maar ik ben eerlijk gezegd ook gewoon geen liefhebber van Prosecco, ik prefereer Cava of Champagne. Of gewoon een mooi glas witte wijn. P1030374
Erbij op een bordje een samosa met garnalen, pompoencrxc3xa8me en een chipje van pastinaak. Heel aardig, hoewel ik de garnalen niet echt heb ontdekt.
Na enige tijd werden we aan tafel genood, flessen water stonden al klaar, zo ook nogal petieterige rondjes boter en bakjes met wat olijfolie. Witte wijn werd ingeschonken. Een Albarixc3xb1o. Normaliter toch wel een wijn die ik kan apprecixc3xabren, maar deze miste body en kwam niet veel verder dan een slobbertje.
Na een welkomstwoordje verscheen het voorgerecht.
Huisgerookte wilde zalm met avocado, komkommer, citrusvruchten, mierikswortel en Hollandse garnalen.
P1030375Mooie stukken niet al te zeer gerookte zalm troffen we aan. Erbij hoog op smaak zijnde avocadomousse, die ik erg lekker vond, terwijl ik normaal gesproken geen fan ben van avocado omdat de structuur me niet bevalt. Ook nog een stengel van het een of het ander, die wat kruiden en/of zout zou hebben kunnen hebben. De citrusvruchten waren een partje sinaasappel wat ik persoonlijk vond detoneren, verder wat sla en wat garnalen en een flinke lik mierikswortelcrxc3xa8me. Deze laatste gaf bij mij de wasabireactie, dus echtgenoot was weer eens blij met me. Een aardig gerecht dit.
De wijn werd niet doorgeschonken, maar dat hoeft niet aan het hotel te liggen natuurlijk. Ik ken de afspraken verder niet die gemaakt zijn.
Na een tweetal toespraken werd de rode wijn, een Bourgogne, ingeschonken, ik hield het overigens bij de witte wijn deze avond, maar heb wel wat mogen proeven. Eerlijk gezegd een nogal suffe Bourgogne, nauwelijks body helaas. Beide wijnen staan op de wijnkaart van het restaurant, aldaar is dus na te gaan welke het waren.
P1030378Het hoofdgerecht was deze avond gebakken boerderijkip. Met linguine, wilde spinazie, bospaddestoelen en een jus van gevogelte. Precies dat troffen we ook aan. Twee flinke stukken mooie kip (maar kip blijft natuurlijk wel kip….), een borst en een stuk dij, op een bedje van linguine die niet meer al dente was met wat spinazie erdoor. Eromheen wat groentjes en de genoemde bospaddestoelen en wat jus. Helaas was ook dit een niet meer dan aardig gerecht. Exc3xa9n van de gasten aan onze tafel (het waren 4 tafels van 7 personen) had in plaats van de kip de dorade en was daar tevreden over.
Na een danktoespraak van degeen die afscheid nam, waren we toe aan het dessert. Een chocoladetaartje. Met mousse van bloedsinaasappel en sorbet van Campari. Erbij een glaasje rode dessertwijn, ik meen een Banyuls.
P1030379Het dessert was aardig, hoewel ik de Campari niet heb ontdekt in de sorbet, ik meende eigenlijk dat het aardbei was. Het chocoladetaart was chocolademousse, afgedekt met zoxe2x80x99n rubberachtig aandoend chocoladelaagje en ook de mousse van bloedsinaasappel heb ik niet helemaal kunnen ontdekken. Wel twee partjes sinaasappel..

Zoals wellicht te lezen is, was ik nogal teleurgesteld. Ik besef dat het om een redelijk grote groep ging, dat de menukeuze wel heel erg veilig was deze avond, maar ook aan de uitvoering mankeerde helaas het xc3xa9xc3xa9n en het ander.
We sloten overigens af met koffie. Gewoon koffie uit een koffiepot, espresso was niet mogelijk helaas. Op wat statafels stonden wat gewone bonbons.

Deze maaltijd nodigt mij niet uit om eens nader te gaan kennismaken met het restaurant van dit hotel. Ik ga wel een deur verderop….

Advertenties

12 gedachtes over “Amrath-hotel in Amsterdam

 1. Andrea

  Hij is fraai geworden hoor en helemaal naar waarheid. Ik meen overigens ergens gehoord of gelezen te hebben dat die zeewierkaviaar tot stand komt door een moleculaire techniek waarbij er bolletjes gevormd worden of zoiets.
  Moest hartelijk lachen om je foto van de kaasjes, onze foto liet een nog grotere bouwval zien. daarom heb ik hem niet geplaatst.

 2. Een bouwval van kaas dus 🙂 Ik vond het een zeer prettig restaurant (zowel sfeer als de kwaliteit van het eten) en kom zeker terug. Het ligt immer bijna bij mij om de hoek. Een heel fijne recensie, Carla!

 3. john golsteijn

  Nou Carla je hebt weer mooie foto’s gemaakt van deze lekkere en zeker gezellige lunch.
  Lijkt me een fijn restaurant. Onthouden dus!
  Dank voor je verhaal. Mooie wijn de Verlegen.
  Gr. john

 4. Agnes

  Jammer! Vind het wel heel knap van je dat je ondanks dat het gezelschap zo groot is, toch zo goed het eten kan analyseren. Ben dan zelf dan meestal zo druk met socializen dat echt goed proeven me ontgaat!
  Wat moet ik me voorstellen bij een wasabi-reactie? Ernstig tranen en snotteren of zo..?

 5. Haha, net als Agnes vroeg ik me al af of die wasabireactie een niesbui of iets dergelijks inhield. Zonde dat zo’n luxe locatie dan toch tegenvalt, vond het er op de site althans prachtig uitzien.

 6. @ Agnes
  Inderdaad, de tranen schieten me in de ogen en via mijn neus komt er als het ware een hele chloorlucht naar buiten, een buitengewoon onprettig gevoel. En ik heb een lichtelijk jeugdtrauma ook nog eens (;-)) van mierikswortel. Ik ben nl. rossig met sproeten en die sproeten zouden verdwijnen als ik ze zou insmeren met karnemelk met mierikswortel. Diep misselijk heb ik een uur met die rommel op mijn gezicht gezeten en het hielp niets. Inmiddels vind ik die sproetjes wel lollig 😉

 7. @ Yvon
  Ja, het hotel is mooi, het lijkt lichtelijk op Hotel New York, maar dan luxer en groter. Maar die krochten zijn echt niks. Maar goed, mijn vooroordeel tegen restaurants in hotels zijn weer eens bevestigd. Hoewel ik binnenkort met Tanja Vermeer weer eens bezoek en daar heb ik echt hoge verwachtingen van.

 8. Anoniem

  Hahahaha, ik zie je al zitten met mierikswortel op je gezicht… had je daar ook gewoon moeten doen met hetgeen je ‘over’ had. Dit klinkt inderdaad allemaal veilig, maar dan kun je er nog steeds iets van maken als kok. En dat heeft hij dus duidelijk niet gedaan. En dan nog een zaal naast een zwembad met verlaagd systeemplafond… hmpf.

 9. Rob Closmann

  Leuk geschreven en bovenal nuttige recensies. Graag raden wij u BINNEN Breda, gevestigd aan de Haven 21 a te Breda aan. Wij zijn nieuwsgiering naar uw reactie.

  Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s