Au Concordia in Luik

Op deze laatste dag van de herfstvakantie ondernamen we zoals we meestal doen een familie-uitstapje. Ons doel was het nieuwe station in Luik.P1030100

Luik-Guillemins. P1030111
Ontworpen door Santiago Calatrava. Ontwerpen van diverse Spaanse architecten spreken ons vaak aan, zo bezochten we rondom Parijs en Montpellier ook de bouwwerken van Bofill.
Niet al te vroeg vertrokken we in de regen, maar gaandeweg de reis knapte het weer op. Het werd uiteindelijk zelfs heel mooi weer, zulk mooi weer zelfs dat we in Hasselt nog een pintje op een terras konden drinken.
Maar eerst bezochten we natuurlijk het station. P1030116
Mooi vonden we het. Het is een klein station en wellicht wat tochtig toch, maar beslist een aanwinst voor de stad.
Het was eigenlijk de bedoeling op de terugweg te eten bij De Beiaard, het restaurant bij de Abdij van Postel, die zo mooi in de bossen ligt, maar na veel gezoek, gebel en gefax kwam ik erachter dat ze op verlof waren. Bovendien had Ole die avond nog een feestje wat hij graag wilde bezoeken. We gooiden de plannen dus om en besloten in Luik gewoon simpel te lunchen en dan toch de route langs Hasselt-Mol-Postel te rijden om bij de abdijwinkel wat kaasjes te kopen.
Na het uitgebreide bezoek dus aan het station wandelden we het wijkje wat erbij ligt in en in xc3xa9xc3xa9n van de zijstraten ontdekten we een brasserie, restaurant le Concordia, met de typische gerechten die we zochten. Een tafel voor 4 was er nog en we bestelden wat te drinken.
Vreemd was dat ze hier maar 1 soort bier hadden, Jupiler, dus de jongens bestelden allebei wat fris. Voor ons een pichet witte wijn en wat flessen water. Aan karaffen doen ze hier niet.
Brood kwam en de kaart.
We waren er snel uit. Beide zonen wilde de slakkenP1030118
wij wilden allebei de oesters.
De slakken waren erg lekker was het oordeel en ook wij waren tevreden met de oesters.P1030119
Niks geen vinaigrette erbij, wel wat dunne sneetjes bruin brood met wat boter en een halve citroen. Peper stond op tafel. Goeie oesters.
Als hoofdgerecht had Ole gekozen voor de rumpsteak met een champignon-roomsaus en hij was meer dan tevreden, hij zat werkelijk te smullen.P1030122
Maurits koos de halve kip. Warm. Je kon kiezen uit warm en koud, dat vond ik dan wel weer geestig, eerlijk gezegd heb ik dat in Nederland nooit gezien. Maar zijn kip was geweldig, want geheel ontbeend met nog een lekker jus-tje erbij. Tevredenheid alom dus bij de heren.P1030120
Wij kozen ondanks het zonnetje eensgezind voor de choucroute. Het was al eeuwen geleden eigenlijk dat we dat gegeten hadden en we werden niet teleurgesteld.P1030121
Heerlijke zuurkool, geweldig vlees (casselerib, diverse soorten heerlijk spek en worst) en lekkere aardappelpuree. Gewoon goed eten dus.

Ruimte voor dessert hadden we niet meer, dus na wat espresso verlieten we deze vriendelijke brasserie. Eten in Belgixc3xab is toch eigenlijk gewoon altijd goed, waarom we in Nederland toch zoveel ondermaatse toestanden hebben blijft me een raadsel.
Op de terugreis nog een stop gemaakt in Hasselt, zoxe2x80x99n heerlijke winkelstad vind ik dat. Een Corsendonkje gedronken op de Markt en uiteindelijk kwamen we terecht bij de Abdij van Postel, waar we in de abdijwinkel wat kaasjes en biertjes hebben gekocht. Een uiterst onvriendelijke dame daar trouwens, niet leuk. Aan de overkant was een uitspanning die wel open was, dus een Posteltje moest geproefd worden.
Aansluitend zijn we rustig naar huis getuft, waar Ole naar zijn feestje ging en wij wat later op de avond de kaasjes hebben gegeten.
Een genoeglijke dag was het.

N.B. Op de rekening (een website hebben ze niet) stond geen naam, op de creditcardslip wel. Le Concordia staat er, maar al surfend op internet kom ik toch vaker Au Concordia tegen. Klinkt ook beter vind ik, dus niet meer Le, maar Au.

Advertenties

21 gedachtes over “Au Concordia in Luik

 1. Volkomen stijlloos van het restaurant. Dat op het moment zelf door de drukte en door eigen gxeane over de situatie niet adequaat wordt gereageerd, zou ergens nog begrijpelijk kunnen zijn, hoewel je dat op dit niveau zeker niet verwacht. Dat ze zich er echter ook achteraf in een brief zo goedkoop vanaf maken, kan absoluut niet door de beugel.

  Mijn mening? Ik zou die kopie aan de Michelin beslist alsnog sturen, mét een kopie van dit onbeschofte antwoord. Wat je ermee opschiet? Ik zou zeggen: net zo veel of weinig als met het schrijven van een vernietigende recensie. 😉 Doen dus!

 2. Zoiets moet absoluut niet kunnen !

  Ik zou bij vertrek mijn visitekaartje hebben afgegeven met de mededeling, ik ben Carla van S., webmaster van internetsite ‘Restaurantresenties’ en ik neem aan dat u nu wel zult kunnen vermoeden, wat voor artikel u kunt verwachten op mijn site.

  Ed

 3. sanne

  Het er niet kunnen eten, na reservering, is laakbaar;

  Het niet bedenken van een aardige oplossing ter plekke getuigt van weinig profesionaliteit en idem gebrek aan creativiteit zowel als gastheer-/vrouwschap;

  Het slappe, formele excuus als reactie op je mail en na zulk correct gedrag jullie-zijds, zonder enige poging om alsnog een galante oplossing aan te bieden,slaat alles!!

  Wij hadden een reservering voor over een aantal weken.
  Ik heb ‘m afgezegd.
  Wil niet het risico lopen ook op deze manier behandeld te worden.
  Misschien dat we het dan later ooit nog proberen, om zelf eens te kijken, maar met weinig tijd om samen te eten gaan we ’t Brouwerskolkje voorlopig even niet riskeren. Parkheuvel is ook prima.

  Kwaliteit van eten staat voorop, maar de (te verwachten)passende behandeling/gastvrijheid speelt daarbij ook een grote rol.
  Daar hebben ze in Overveen kennelijk geen enkel gevoel voor, noch kennis van…
  Zelfs mijn Chinees-om-de-hoek lijkt hierin een sterrenresturant verre te overtreffen….welk een treurnis..

  In sommige situaties is het niet goed kersen eten of zo….

  (Ja, stuur toch op naar Michelin. Dat maakt je verziekte avond niet goed -evenmin als ’t Brouwerskolkje dat wenst te pogen- maar lijkt me toch belangrijk)

  sanne

 4. Annelie

  Wat een klasse-houding om zo te reageren van jouw kant! Ik zou absoluut zeggen, stuur deze “recensie” en reactie op naar Michelin, het is een **restaurant onwaardig! Onbegrijpelijk! Ze moeten zich diep schamen.

  Wij hebben op 31 januari gegeten bij De Lindenhof in Giethoorn. Daar hadden wij een heel andere ervaring.Wij arriveerden daar per taxi, omdat we logeerden in Kaatje’s Residence in Blokzijl.(De Lindenhof heeft ook twee suites voor overnachting, maar dat vonden we toch erg kostbaar worden).Na heerlijk gegeten te hebben ( Menu : Martin’s ziel en zaligheid) met een voortreffelijk wijnarrangement en een uitstekende bediening: een ** restaurant waardig, vroegen wij om een taxi.Wat schetst onze verbazing toen even later men ons kwam vertellen dat Martin Kruithof, de chef zelf, met de auto voorstond om ons naar Blokzijl te brengen!
  Dat noem ik nog eens service en dat maakt een avond helemaal tot een topavond!

 5. willem

  Hoe ver wilt U dat het restaurant door het stof gaat? Ze maken hun excuses in de brief. Nergens lees ik dat het restaurant de schuld op U afschuift.
  En wat is er nu werkelijk gebeurt? Er is iets mis gegaan met een reservering. Vervelend ja, maar om daar nu zo’n drama van te maken. En al helemaal kinderachtig om daarom een brief naar Michelin te willen sturen. Het komt op mij ontzettend verwend over.

 6. Jonathan

  Ik sluit mij aan bij de reactie hierboven. De eigenaren hebben hun excuses gemaakt, want er is een fout gemaakt, dus zand erover. Of doorzaniken en nooit weten of het Brouwerskolkje de twee sterren waardig is.

 7. Patrick

  Wederom een leuke recensie! Het lijkt er op dat het eten echt op de borden gekwakt is aan de foto’s te zien ;)Helaas ook in Belgie heb je echt wel mindere restaurants, spreekt hij uit ervaring 😦

 8. Beetje kwakkerig ziet het er wel uit ja, de ergste kwak is die van Ole natuurlijk, maar zijn saus is wel apart geserveerd hoor, hij heeft het er helemaal zelf zo smerig mogelijk overheen gekieperd.

 9. Oh ja, ik herinner me het station van dat leuke dansfilmpje vroeg in de ochtend. Inderdaad mooi en weer heel anders qua stijl. Nu hebben we niet een excuus nodig om in Antwerpen iets te eten hoor 😉

 10. In dat dansfilmpje laten ze maar een heel klein stukje zien. Het echte station waar de treinen binnenkomen is helemaal gerenoveerd en enorm uitgebreid (met verschillende niveau’s tot 20m ondergronds), omringd door een atrium met winkeltjes. Echt heel bijzonder. Vooral de combinatie tussen heel oud en nieuw dan.

 11. Patrick

  Hahaha ik dacht de ober het bord scheef had gehouden tijdens het serveren, maar nu lees ik in jou reactie dat Ole zelf de saus er zo kunstig heeft op gedrappeerd.( ben nu bang om het woord kwakken te gebruiken) 😉 Hoe dan ook het maakt eigenlijk niet uit hoe het op het bord ligt als het maar smaakt en aan je recensie te lezen heeft het inderdaad gesmaakt!

 12. Raymond

  Kwak of geen kwak… als het maar smaakt. Overigens is Kwak ook een Belgisch bier… om het verhaal nog maar eens aan te vullen. Hahaha. De Abdij zijn wij ook regelmatig geweest. Naast de kaasjes hebben ze ook fantastisch brood. 😉 En ze hebben een geweldige kruidentuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s