De Engel in Rotterdam

De Engel. Ik wilde er nooit heen en vraag me niet waarom niet. Ik kwam het restaurant eigenlijk gewoon tegen toen ik ging boeken voor de restaurantweek en dacht toen xe2x80x98waarom nietxe2x80x99.

Op deze redelijk zonnige woensdagmiddag reden we er praktisch probleemloos heen. Dat wil nog weleens anders zijn in Centrum Rotterdam, maar nu was alleen het Westblaaktunneltje afgesloten. Dat ik dat tunneltje twee keer moest hebben omdat Ole zo slim was geweest om mijn creditkaart thuis te laten liggen bij het bestellen van een spelletje, laat ik dan maar buiten beschouwing.

Het parkeren in de Witte de Withstraat ging zoals altijd opvallend soepel, wat een parkeerruimte is daar toch en volgens mij (ik onthoud het eerlijk gezegd nooit) zeer betaalbaar ook. We liepen dus de hoek om, de Eendrachtstraat op en zo de trap van het statige pand op. Ik herinner me hier van heel, heel vroeger De Castellane, een heel prettig restaurant.

Een marmeren trap, glazen deuren, halletje, trap naar boven en de entree. Een beetje een norse ontvangst, maar daar trekken Ole en ik ons gewoon niets van aan en ons werd een tafeltje gewezen.

Hout met servetten erop en erbij. Normaal bestek en normale glazen. Houten stoelen met een kussentje, die vreselijk zitten. Behoorlijk wat tafeltjes trouwens, waarvan er niet veel gevuld waren deze middag. In het midden van het voorzaaltje een afscheiding met flessen drank en flessen water (Evian en Badoit). In het midden van beide zaaltjes een soort receptie waar ook het brood gesneden wordt en in het achterzaaltje een grote bar.

De bedienende dame deze middag was van het doortastende type. Ik hou daar wel van, Ole moest er even aan wennen. Of we iets wilden drinken. Ja, dat wilden we wel. P1020850 Ole Fanta, ik witte wijn. Of we water wilden. Ja, dat wilden we ook wel, een karaf wilden we. Hebben ze niet, wel een fles water. Later op de rekening zag ik dat die fles, Evian ook nog eens, wat ik dus helemaal niet lekker vind, 6.25 kost. Dat vind ik buitenproportioneel. Brood kwam op tafel. Met een erg lekkere tapenade en voor ons allebei een bakje met wat olijfolie. Lekker.

De witte wijn was overigens een Gascogne, Garras Ugni Blanc, Colombard. Gewoon best lekker. Ik dronk hem door bij de gerechten.

Ons voorgerecht was een bombe van tonijn gevuld met antiboise en een stukje scholfilet gegrild op een bedje van couscous. P1020853 Een fijn gerechtje. De bombe was erg lekker. De antiboise was fris, de tonijn goed te proeven en eronder lag nog wat mayonaise met balsamico. Nu heb ik de pest aan balsamico die tegenwoordig te pas, maar vooral te onpas overal wordt gebruikt, maar in deze mayonaise vond ik hem zowaar erg lekker, wat heel wat wil zeggen. De schol en de couscous waren perfect, erop nog wat rucola en een sesamkoekje. Gewoon prima allemaal.

Het hoofdgerecht een cxc3xb4te de boeuf. Uiteraard van het MRIJ (Maas, Rijn, IJssel)-rund. P1020854 Erbij auberginecompxc3xb4te en gepofte sjalot. Voor ons beiden nog een ieniemieniebakje grove frieten en homemade mayonaise, waar De Engel om bekend schijnt te staan. Over het vlees en bijgerechtjes kan ik kort zijn: perfect! Over de frieten ook: idem. En qua hoeveelheden voor een lunch eigenlijk gewoon goed.

Het dessert bestond uit drie gerechtjes. P1020858 Een bavarois van zwarte peper en aardbeien; gepocheerde vijf met gemarineerde aardbeien en een sorbet van watermeloen.

Koffie wilde ik niet, ik voelde me nog steeds geen 100% en probeerde liever eerst thuis de espresso, dus na het voldoen van de rekening (59.75, zeer schappelijk dus, op het water na dan) verlieten we tevreden De Engel.

Of ik er terugkeer betwijfel ik. Niet vanwege de kwaliteit van het eten niet, die is in orde, maar die stoelenxe2x80xa6xe2x80xa6.en dat waterxe2x80xa6..

Ik plaats geen link naar de website. Je komt dan op de Engel-groep uit en leest er niets over ambiance of menukaart. Even googelen kan tenslotte ook.

Advertenties

11 gedachtes over “De Engel in Rotterdam

  1. john golsteijn

    Niet mijn favoriete adres. Maar oesters eten hier, prima. Klinkt goed. Ben er een paar maal op maandag geweest . Of dat de reden is dat het niet lekker en gezellig was?
    Maar dit klinkt goed, oesters en een pasta.
    Ook de sardientjes, Jullie hadden een snelle lekkere hap dat was wat jullie wilden.
    Carla genieten, liefst je hele leven.

  2. Blijf dus onveranderd populair. Heerlijk oesters, wilde je bijna Bistro de la Place aanraden (waar ik pas lunchte met o.a. oesters) maar ook al geen lunch op zaterdag. Die pasta is zeker ook een favoriet hier, mét parmezaan of andere kaas, of het nu hoort of niet.
    Mat krokobandje, mooi juist 🙂

  3. Wauw, leuke site zeg!! Ik ga zelf geregeld op restaurant en vind het dan ook super dat je ook recensies van Belgische restaurants doet.(hoewel ik ook wel van plan ben eens wat bezoekjes te doen in Nederland)

    Groeten, Ronny

  4. Raymond

    Ha Car. Het blijft inderdaad HNY, maar als je dat op de koop toe neemt dan blijkt het dus best ok te zijn. Je mening over de bediening deel ik overigens geheel… veel mensen, weinig actie! Klinkt verder gewoon goed dus! Ennuh… een krokobandje… trend of niet… tikje ordi! Hahaha.

  5. Bert Willems

    Haha, wie heeft Smulweb nog nodig, met jouw onvergelijkbare stijl hier, de afstandelijkere van Tanja daar en frivole van Matisse? Paar keer per week de tabs langslopen en Bert is weer helemaal bij. Gaat het goed met jullie? Hoop dat het niet aan mij ligt dat je er zaterdag niet was;-)

  6. Frivool lees ik nergens??? Tikje ordi, tja, dat is de mening van Raymond. Natuurlijk is het geen tikje ordi. Het is of gouden schoentjes of normaal decent natuurlijk. En Bert: nee natuurlijk lag het niet aan jou, ik had je graag weer-gezien. Ik had griep helaas, erg jammer, ik was er graag bij geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s