Artusi in Delft

Een vriend van ons werd 60 en vierde dat uitgebreid in Delft. We wisten niet precies wat de avond ons zou brengen en besloten vooraf maar wat te gaan eten voor de zekerheid. Nu stond Artusi (ik heb de link naar Iens er maar ingezet, de website zelf krijg ik niet te pakken, mocht dat later lukken, dan pas ik het aan) al een tijdje op mijn lijstje, dus daar gereserveerd. Vrij vroeg, want we wilden niet te laat op het feest komen.

Dat resulteerde erin dat wij vreemd genoeg een plaatsje in het restaurant kregen (een redelijke pijpenla met nogal wisselend zittende stoelen xe2x80″ in de ene zak je erg diep weg, op de andere zit je gewoon niet echt lekker) en het overige publiek hun aperitief kon drinken in de binnentuin. Nu had ik natuurlijk gewoon assertiever moeten zijn, maar de vraag xe2x80x98waaromxe2x80x99 houdt me altijd erg bezig dan.

Van de inrichting moet je verder houden, er is niet zoveel mis mee verder. De bediening is jong en re-de-lijk kundig, zou beter kunnen wat mij betreft.

We bekeken de kaart en waren zeer eensgezind in onze keuze.

Geen amuse hier, wel heerlijk brood en ook ijswater.P1020515  Een mooie witte wijn uit Umbrixc3xab begeleidde onze maaltijd verder.

Het eerste gerecht waren Sint Jakobsmosselen op een bedje van spinazie en tomaat en was in orde.P1020517  Het had wat hoger op smaak gemogen van mij. De saus erbij, lichtelijk mayonaise achtig, kon me niet bekoren en ik weet niet precies wat hij toevoegde helaas.

Het tussengerecht was ravioli van zeevruchten met gambaxe2x80x99s en wat zeekraal. P1020518 Het zag er mooi uit, maar ook hier: lichtelijk flauw van smaak, dat heb ik toch weleens beter meegemaakt.

Het tweede tussengerecht waren doradefilets op aardappelblokjes met wat puree erbij en eronder nog wat polenta.P1020519  Op zich een goed gerecht.

Het hoofdgerecht was tournedos rossini en ook dat was in orde, alleen jammer dat de eendenlever een bloc was.P1020520. Maar goed, wellicht een kniesoor. De saus was heerlijk overigens.

Koffie en dessert skipten we, we moesten tenslotte naar het feest.

Nu klink ik bepaald niet diepenthousiast, ik weet het. Maar ik kan er helaas niet meer van maken. Ik heb hele goede berichten gehoord over Artusi, maar die werden deze avond voor mij zeker niet waargemaakt. Veel verder dan goed kom ik niet.

Advertenties

13 gedachtes over “Artusi in Delft

 1. john golsteijn

  De jongens waren tevreden, dat was de hoofdzaak. Inderdaad ben niet zo onder de indruk. Behalve dan het laatste visgerechtje.Presentatie ziet er goed uit, mede natuurlijk ook door de goede foto’s.
  En Carla, recensies zijn leuk om te lezen en zeker om op te reageren.
  Gr. john

 2. Anne.

  Was de link weer eens kwijt, PC 2x geformateerd en dan verlies je, ondanks veel voorzorgsmaatregelen, telkens wel iets.
  Weer een gevalletje, bediening niet van het niveau van de keuken, dat begrijp ik domweg niet, maar goed.
  Een redelijk diner voor twee jarigen, gefeliciteerd allebei, jammer dat er zoveel kritische noten gekraakt moeten worden.
  Niet slecht, maar het kan veel beter, dat is duidelijk.
  Dank voor de recensie, ga weer regelmatiger lezen. Anne.

 3. piet

  Crapaudine is een hele oude SOORT rode biet. Hij is wortelvormig en heeft een dikke leerachtige ietwat grijze schil. Hij is bijzonder populair bij de eenvoudige plattelandsbevolking in Frankrijk omdat hij zeer goed te bewaren is. Ik hen hem zelf geteeld in mijn Gemertse volkstuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s