Lepels in Schiedam

Beter laat dat nietx85.

Lepels! In Schiedam. Tijdens de restaurantweek nog. Shame on me dat ik er niet eerder over geschreven heb, want het was een uitstekende ervaring.

Op de zonnige zondagmiddag ging het parkeren langs de charmante gracht soepel, de ontvangst in het oude pakhuis met zijn fijne hoge ruimten, de hypermoderne en toch warme lounge en mooie eetruimte was ondanks de jeugdigheid van het personeel attent en vriendelijk.

We kregen een gigantische ronde tafel toegewezen, dusdanig groot zelfs, dat als we onze armen uitstrekten naar elkaar, we elkaar nauwelijks konden raken. Ik wil zeker niet zeuren, want ik hou veel van ronde tafels, maar we moesten wel erg hard praten, voor ons doen dan, om elkaar te verstaan. Maar goed, beter te groot dan te klein nog steeds.

Voor een indruk van het restaurant verwijs ik naar de website van Lepels.

Ook hier een speciaal Restaurantweekmenu, met de mogelijkheid van een extra tussengerecht voor 9.50. Waarmee een viergangenmenu op 29.50 komt, wat een keurige prijs is. Een wijnarrangement kost voor 3 glazen 16,00 en voor 4 glazen 21,00. De Prosecco doet 7,00 per glas en koffie/thee 3.00.

Eerst wat brood. P1020212 Mooie hompen (en dat bedoel ik positief) en zeker niet karig gelukkig. Heerlijke olijfolie (de mannen hebben de nodige flesjes verbruikt tijdens de maaltijd), die er ook te koop is. Boter, zout en peper ook op tafel, prima dus.

Wat knabbels. P1020213 Lolly’s van komkommer, gedrenkt in een crème van noten en die lekkere grote knalgroene olijven.

We besloten tot tweemaal het wijnarrangement, nadat we ons wel allevier hadden gelaafd aan de prosecco, die in orde was. IJswater is hier gelukkig geen probleem, fijne koele karaffen worden gewoon telkens vervangen.

Het voorgerecht, wat er op de foto wat zompig uitziet, was dorade.P1020215  Filet, gemarineerd, coulis van gebrande paprika, groene olijven en crème van artisjok. Rauwe dorade dus. Veel dorade ook. De coulis was heerlijk, zo ook de crème van artisjok en ook de vis was gewoon lekker. De dikkere stukken vielen niet bij iedereen even in de smaak, omdat deze waarschijnlijk net een tikkie langer in de marinade hadden mogen liggen.

Erbij een glas Rothschild, Reserve Spéciale, Bordeaux Frankrijk. In mijn herinnering een relatief ‘gewone’wijn.

Het tussengerecht, optioneel dus, maar natuurlijk moesten we dat proberen, was coquilles. P1020218 Gebakken, risotto van parelgort, geweckte wintertruffel en saus van witlof. In zo’n toch wel onhandig diep kommetje twee mooie coquilles met smeuxefge parelgort, een lichte truffeltoets en een mooi sausje, waarin ik eigenlijk de witlof niet geheel detecteerde, maar dat zal vast aan mij hebben gelegen. Erbij een glas Raimat, Chardonnay, Costers del Segre, Spanje. Deze wijn beviel me goed.

Het hoofdgerecht van het menu deze week en dus ook deze zondagmiddag was Bommerig hoender. P1020219 Biologische hoender; rouleau gepocheerd, gevuld met een farce van gekonfijte bout, gebakken polenta, jus van bospaddestoelen.  Drie rollen dus troffen we aan. Op zich ben ik niet kapot van gepocheerd vlees en vond het eigenlijk ook wel een beetje zonde dat de gekonfijte bout uit elkaar gerukt was tot een farce, maar toch moet ik zeggen dat de smaak in orde was. De polenta was wonderbaarlijk lekker (ik ben geen polentafan) en de jus was heerlijk.

Erbij een glas Ammiana, Santa Cristina, Italië.  (de wijn komt van een eilandje bij Venetië). Een lekkere wijn.

Echtgenoot en ik besloten geen dessert te nemen, maar kaas en dat was mogelijk. P1020234 Supplement 4.50 overigens. Nadat men ons naar onze voorkeur had gevraagd kregen we een fijn bord met prettige kaasjes. Erbij nog wat Kletzenbrood en een paar chutneys, die erg lekker waren. En een glaasje Port, Six Grapes, Graham’s.

De jonge heren wilden zeker wel het dessert. Hemelse modder. P1020231 Hemelse modder dus van 75% Tanzania cacao (fairtrade), geserveerd met tuinkers, gelei van PX sherry, waterijsje van chocolade en Rémy Martin VSOP. Het begeleidende glaasje Moscatel sloegen ze af. Dik tevreden waren ze over dit dessert.

In de lounge P1020238 namen we nog de nodige koffie en thee met leuke versnaperingen in een doosje P1020242 en na het betalen van de rekening kregen we tot onze verrassing een fles Prosecco mee naar huis en ook nog eens een bon van 25 euro, te besteden tot en met 30 september van dit jaar. Een zeer attente geste. Maar ook zonder al deze vriendelijkheden vond ik dit al een restaurant om zeker naar terug te keren.

Advertenties

10 gedachtes over “Lepels in Schiedam

 1. john golsteijn

  Mooi menu in de restaurant week. Vooral het gerecht met coquilles spreekt me aan. Zo te zien ook een gezellig restaurant. En dan na afloop niet alleen korting, maar ook nog een presentje! Waar krijg je dat.
  Gr. John

 2. Kai Metsch

  Nou Carla deze site ziet er strak uit! Je hebt in de loop der jaren toch al een hele verzameling restaurants bij elkaar gescharreld.Duidelijk beschreven met scherpe foto’s.Op deze manier is het makkelijk om je hobby te delen met anderen en de do’s en dont’s aan te geven.Tot kijk maar weer op Smulweb!Groetjes Kai

 3. Ook shame on me dat ik al zo lang van plan ben terug te keren naar Lepels, want wat klinkt dit goed zeg. Die komkommerlolly’s waren vast aan jou besteed 😉 (grappig gevonden ook).

 4. Ik weet niet of je weleens bij O’Pazzo bent geweest Agnes, maar daar hebben ze een soort griezelkelder van de toiletten gemaakt. Doodeng. Zo eng, dat ik per ongeluk de herentoiletten in schoof. Ook Maurits, die er toen bij was vond het doodeng. Ik begrijp daar niets van hoor.

 5. Patrick

  wat een leuke recensie. Het menu is niet geheel mijn smaak, maar lijkt me een adres om te onthouden. Het voorgerecht lijkt me erg lekker. Net als C ben ik ook gek van wasabi. Gelukkig viel de wasabi voor jou mee in dit gerecht.
  Ps ik zie je in gedachten al dat herentoiliet in komen…..;)

 6. john golsteijn

  De coquilles spreken me wel aan. Als ik je verhaal zo lees denk ik, ja lijkt me wel wat. Maar heb toch mijn twijfels. Denk zelf dat jij er ook niet gauw terug zult gaan? Maar heeft wel potentie dit restaurantje. Dank weer voor je duidelijke verhaal.
  Gr. John.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s