De Hermitage in Ridderkerk

Het was eigenlijk de eerste keer dat ik gebruik maakte van de Restaurantweek. Het reserveren was soepel verlopen en ik verheugde me op de hernieuwde kennismaking met De Hermitage. Een paar jaar was ik er al niet geweest, gewoon eigenlijk omdat het niet echt op de route ligt. Puur luiigheid dus.

Ik pikte mijn tafelgenoot thuis op en we reden richting pont. Die net de kade losliet en het verdomde om even terug te komen. Dat deed ie vroeger wel, tegenwoordig helaas niet meer. Omdat we geen zin hadden om een kwartier te wachten pakten we de provinciale weg en reden om Rotterdam heen richting Rijsoord.

De parkeerruimte van het uiterst charmant gelegen restaurant was behoorlijk gevuld. We liepen de mooie tuin en de deur zwaaide al voor ons open. De ontvangst was allerhartelijkst en we werden naar onze tafel begeleid in een ruimte die ik nog niet kende. Een prachtige ruimte. Mooie ruime opstelling, mooi linnen, mooie glazen, mooie kunst. P1020171 Prettig personeel. Vxc3xa9xc3xa9l personeel ook. Maar ook veel gasten, we waren zeker niet de enigen die de restaurantweek hadden aangegrepen om hier te lunchen.

We begonnen met voor tafelgenoot een glas witte wijn, een Pxc3xaache de Vignes, Pays dxe2x80x99Oc en ik probeerde het aanbevolen aperitief Hochriegl sekt,  Johann Kattus, Wenen, Oostenrijk. Een Oostenrijkse bubbel dus, die ik erg lekker vond.

Erbij een amuse.P1020168  Een bitterbal van Reypenaer V.S.O.P. kaas met huisgemaakte piccalilly, gemarineerde rode kool en gelei van gember. Een prachtamuse, geweldig lekker. Lang geleden dat ik zulke lekkere piccalilly heb gegeten. Ik ben nu eenmaal erg dol op piccalilly en vind het altijd erg leuk om in restaurants als deze een beetje ervan te proeven. De bitterbal was ook heerlijk en het geleitje van gember was er erg mooi bij.

Het menu van de restaurantweek lag overigens al keurig klaar op tafel. Bij elk bord een mooi opgerold, perkamentachtig menu. Drie gangen, met per gang een aanbevolen glas wijn en de mogelijkheid tot uitbreiding van het menu met een tussengerecht voor slechts 7.50.  Waarmee de prijs van het menu dan in dit restaurant, want het heeft een ster, op 32.50 uitkomt.

We besloten een fles wijn te kiezen, telkens een ander glas wijn is eigenlijk wat te veel als je nog moet rijden vind ik.

We kwamen uit op een favorietje van me, de Semillon/Sauvignon Blanc, Chalice Bridge, Margaret River, Australixc3xab en die was natuurlijk gewoon weer heel erg lekker. Een karaf water is ook geen enkel punt hier gelukkig.

Het menu begon met geroosterde coquilles Saint Jacques met een taartje van aardappel en bouillon van gerookte biet. P1020170

Een prachtig gerecht, zowel voor het oog als voor de mond. De bouillon van gerookte biet (opzienbarend van smaak!) werd er aan tafel bij geschonken.  De coquilles waren heerlijk, het taartje van aardappel trouwens ook. Lekker fris en de gronderige rooksmaak van de bouillon paste er heel goed bij.

Uiteraard wilden we ook het extra gerechtje en ik begreep later van echtgenoot dat dat een signatuurdish van de chef is, en terecht. P1020172 Een truffelrisotto met paddestoelen en truffelsaus.

Geweldig lekkere risotto troffen we aan, met een heel zachte truffeltoets. Precies zoals ik het graag heb. Erop een flinke berg paddestoelen, rucola en een groene asperge en eromheen goddelijk lekkere romige truffelsaus. Dit is nu zoxe2x80x99n gerecht waar ik voor terugkeer.

Het hoofdgerecht van deze middag was tongfilet met kleine groenten, champagnesabayon en vinaigrette van paprika. P1020173 Alweer een mooi gerecht. Om te zien en om te proeven. Twee rolletjes tong, gepocheerd (wat niet mijn voorkeur heeft, maar okay) met erin nogal veel brunoise van groentjes. Erbij bloemkoolcrxc3xa8me  en 2 pietepeuterige stukjes groente en dat alles werd omgeven door de vinaigrette van paprika. In het midden van de rolletjes nog wat groentjes met de erg lekkere champagnesabayon. We waren het erover eens dat we eigenlijk schandalig verwend werden hier.

Het dessert was pistachecrxc3xa8me met Szechuan peperijs, amandeltaart en ananas hangop.

Het wordt saai, maar ook dit was een lust voor het oog en voor de maag. P1020174 Mooie bolletjes pistachecrxc3xa8me, heerlijk peperijs met eronder nog wat geschaafde amandelen en een zeer machtig reepje amandeltaart met erop de hangop van ananas. Gewoon heel erg lekker.

We sloten af met wat espresso. Ons werd keurig gevraagd, je ziet het gelukkig steeds meer, of we friandises wilden. Die wilden we niet, het was goed zo.

Met een zeer tevreden gevoel verlieten we dit gastvrije restaurant. We hebben werkelijk heerlijk gegeten en ik keer er zeker terug.

Advertenties

10 gedachtes over “De Hermitage in Ridderkerk

  1. Een eigen draai aan de Caprese, dat kun je wel zeggen. De enorme porties worden zoals Myriam zegt idd duidelijk op de foto, poe. Daarna niet terug met dezelfde chauffeur hoop ik? 😉

  2. Raymond

    Alweer zo’n aangename verrassing. En dat nog wel op de maandag! 😉 Heerlijk zo’n flinke hoeveelheid tonijn. Daar word ik toch altijd weer erg blij van…

  3. Annemargriet van Teeseling

    Knap zoals je die hele lunch weer boven water (of was het wijn?) weet te halen. Wat een aangename verrassing wat het, hè? Ik heb na terugkeer in NL 3 dagen bijna niet gegeten; het kwam m’n neus uit, zeg maar…

  4. Ja, het was allemaal wat overdadig. Ik heb ook een week geen wijntje genomen trouwens. Maar genoten heb ik wel. De andere recensies volgen nog hoor, ik geef je wel een seintje.

  5. john golsteijn

    Nou Carla over genieten gesproken. Pracht menu in de restaurantweek. Elk gerecht ziet er ook top uit. Risotto lijkt me heerlijk.
    Jammer genoeg geen gebruik kunnen maken van de restaurantweek helaas!!
    John

  6. Raymond

    Klinkt inderdaad erg lekker en de gerechten zien er mooi uit. Ben blij dat je een goede ervaring hebt hier… misschien moet ik mijn oordeel dan toch eens gaan herzien!

  7. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op xe2x80x9cUw eigen blog toevoegenxe2x80x9d te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s