Poached soy chicken

Zo af en toe kom ik recepten tegen, waarvan ik vind dat ik ze absoluut moet proberen. Het geestige van dit recept was ook nog eens dat het halve forum waar ik wel kom in zo ongeveer anderhalve week tijd in de ban ervan raakte.

Poached soy chicken van Kok Robin. Sowieso een blog wat ik regelmatig bezoek.

Voor een beschrijving van het recept verwijs ik natuurlijk naar haar, de foto’s van the making of zie je hieronder.

Poaches_soy_chicken_002_2

Omdat ik een vrij grote kip had (ruim anderhalf kilo) heb ik hem 30 minuten gepocheerd aan de borstkant en daarna nog 15 minuten aan de rugkant.

Poaches_soy_chicken_004_2

Daarna zoals aangegeven in het recept nog een minuutje of

20 in

de oven en toen was het smullen.

Poaches_soy_chicken_005

Ik persoonlijk vond de kip niet hartig genoeg (ik hou wel van hartig), maar daar is aan tafel natuurlijk vrij rap een mouw aan te passen.

In ieder geval een zeer aan te raden recept wat mij betreft.

Advertenties

8 gedachtes over “Poached soy chicken

  1. Marja

    Zalige kwartel inderdaad, al 4 x genoten inmiddels, ook te bestellen als hoofdgerecht. (Laatst voor het eerst bij brasserie golfbaan geweest, niet echt over te spreken, maar dat lag meer aan de sfeer dan aan het eten, verdedelde kantine-achtig(systeemplafond en geverfd houten cafékitsch), het terras lijkt me wel aangenaam)

  2. Leuk die sojakiphype. 🙂
    Ik had de eerste keer ook een sterkere smaak verwacht, hartiger dus, maar het is juist heel subtiel. Was ook verbaasd dat anderen vonden dat de smaak van de mastersauce helemaal in de kip was getrokken, dat heb ik nog nooit meegemaakt.
    Maar ja, het hangt misschien af van je verwachtingen en voorkeuren? Evengoed een lekker kippetje.

    En oja, je kunt dippen in gemalen zeezout/sichuanpepermengsel. Hoewel ik dat dan vaak weer net te sterk vind.

  3. Klopt ja, de subtiliteit verbaasde me, maar we hadden ook een flink gesprek (want ik had natuurlijk behoorlijk reclame gemaakt vooraf) over verwachtingen en voorkeuren. Gewoon leuk dus! Ik had inderdaad een vergelijkbare dip, maar die was me dus te sterk. Nu is het zeezout wat ik momenteel heb (iets onbekends hoor) achterlijk sterk helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s