Seeyouseeme in Rotterdam

De nieuwe Bond moest bekeken worden. En zoals gebruikelijk de laatste jaren, erna een hapje eten. Altijd een behoorlijke zoektocht. Ik kwam uit op See you see me, eigenlijk vooral omdat de recensies her en der behoorlijk positief waren en ik trek had in Aziatisch eten. Ik had dan weer geen zin in die zgn. authentieke Chinezen, het mocht van mij wat breder.

De film was wat mij betreft onderhoudend, maar miste het geestige en chique wat Bond nu net zo leuk maakt, maar daarop was ik al voorbereid door de kritieken.

Het restaurant ligt naast de parkeergarage in de Hartmanstraat, dus parkeren is geen punt. Dat ze uitrijkaarten voor 5 euro hebben is dan weer een pluspunt, want parkeren daar is behoorlijk kostbaar.

De ontvangst was vriendelijk en we werden naar de door mij verzochte ronde tafel geleid. Het restaurant is leuk. Doelmatig en ruim ingericht, niet al te Chinezerig en het personeel spreekt uitstekend Nederlands. Ze serveren hier gerechten uit China, Maleisixc3xab, Thailand, Indonesixc3xab en Vietnam. Wel een beetje weinig Vietnamees helaas, maar goed, de intentie is denk ik goed.

Er zijn ook wat menuxe2x80x99s, maar a la carte beviel ons beter. Voor een indruk verwijs ik naar de website.

Ook de wijnkaart is redelijk uitgebreid overigens.

We begonnen met wat biertjes en wat frisdranken, erbij lekkere pittige kroepoek.

Een amuse verscheen, grappig!  Blokjes groente aan een prikkertje met een blaadje munt erop. Ik verkeerde direct in de Vietnamese eetsferen, zoals ik die ken van de restaurants in Parijs. Erg lekker dus.

Na een behoorlijk lange tijd, het restaurant was geheel gevuld, verschenen de voorgerechten.

Voor 2 mannen de satxc3xa9 ajam met pindasaus, voor de andere man de Asian Pan Tapas en voor mij de zeebanket salade.

De satxc3xa9 beviel uitstekend,

Voorgerecht_ole_see_you de tapas (rare benaming!) betrof hier een aantal gestoomde, gebakken en gefrituurde hapjes (6) met diverse sausjes apart erbij en werden lekker bevonden en mijn salade was helemaal goed.

Zeevruchtensalade_carla Lekker veel vis, prettig veel groentjes en heerlijk pittig.

De hoofdgerechten waren al even lekker.

Voor 2 mannen de pekingeend, voor de andere man de Pha naeng neau, een rundercurry en voor mij de gegrilde garnalen en lemongras.  (geen foto’s vanwege de helaas abominabele kwaliteit).

De eend was echt heerlijk, krokant van vel en heerlijk mals van vlees, de curry was lekker scherp en mijn garnalen waren heerlijk fris. Erbij op de witte rijst na alle bijgerechten, waarvan ik met name benieuwd was naar de Ngan Chan Fan  (handgerolde naaldbami met varkensvlees, garnalen en groenten) en die was dus heerlijk. Ook de andere bijgerechtjes bevielen goed.

Kortom: uitstekend eten hier. Een prettig restaurant dus met een goede bediening.

Advertenties

8 gedachtes over “Seeyouseeme in Rotterdam

  1. mandy

    het is een veelgemaakte fout om te denken dat Saké bij de sushi gedronken wordt. Saké is gebaseerd op rijst, en Japanners vinden én sushi (met veelal rijst) én op rijst gebaseerde saké teveel van het goede.

  2. Gek is dat, ik zie en lees schitterende foto’s van de gerechten bij de Bokkedoorns en dan hierbij zit ik te watertanden :-S
    Over Bond ook al veel gelezen (als in ‘grimmig’), ik wacht wel even op de blue rayversie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s