KorenleiTwee in Gent

Op deze zaterdagavond van het werkgroepweekend in Gent – het was zowaar de hele dag droog geweest – liepen we met de hele groep richting het uitgekozen restaurant. Een restaurant wat ik niet kende. Niet eens van naamxe2x80xa6.

Korenlei2.

Een prachtig pand, mooi xe2x80″ echt Vlaams vind ik dan xe2x80″ ingericht en we werden via het restaurant en via het verwarmde terras naar een zaaltje gedirigeerd. De eerste indruk van het zaaltje was krapjes, maar dat viel uiteindelijk mee. Mooi gedekt met lopers, kandelaars die in eerste instantie niet aanmochten en lichtelijk duister. Een lange, lange tafel. Dat heeft voor- en nadelen wat mij betreft. Het grootste nadeel, wat ook een voordeel kan zijn uiteraard, is dat je omringend aantal  tafelgenoten beperkt is. Wat trouwens helemaal niet betekent dat ik me niet vermaakt heb deze avond, integendeel!

Voor een indruk en een beschrijving van het pand en de ligging en het uitzicht vanaf het terras, wat werkelijk uniek is, verwijs ik naar de website.

We begonnen met een aperitiefje op het terras. Dat was wat ruimer dan het zaaltje en er zit een aantal rokers bij het gezelschap. Over het roken overigens later meer bij mijn recensie van Oud Sluisxe2x80xa6

Voor mij een witte wijn. Een gewone witte huiswijn, een Pays dxe2x80x99Oc. Over het algemeen gewoon in orde, zo ook deze. Op een van de tafels stonden wat schaaltjes met knabbels, die verrassend lekker waren.

Nadat een vrij strenge mevrouw ons had verteld dat we moesten kiezen tussen vlees of vis voor het hoofdgerecht, wat we uiteraard keurig deden, verscheen er een amuse. Korenlei2_gent_oktober_2008_001 Een schaaltje met een mousse van gerookte kip, een lepel met gemarineerde zalm met wat garnaaltjes en een driehoekje toast. De gerookte kip was goed, niet teveel kerrie gelukkig, anders gaat het zo lijken op kipkerriesalade; de zalm was verrassend, want behalve enkele korrels zeezout ontdekte ik ook een prikkeltje van het een of het ander, wat szechuanpeper geweest kan zijn, er verscheen althans een tintelingetje en het toastje was uitstekend. De keren dat ik nl. een akelig droog gebeuren krijg zijn niet op 1 hand te tellen, dus als het dan goed is, moet het ook gemeld worden vind ik.

Een mooi begin.

We werden naar beginnen genood, de glazen werden gevuld met de witte huiswijn, de karaffen water werden aangerukt en broodjes werden neergelegd. Boter xe2x80″ dxe2x80x99Isigny xe2x80″ in kuipjes stond er al. Geen olie verder.

Het voorgerecht, risotto met tuinerwtjes, gebakken barramundifilet en tempura van kochai, verscheen. Kochai is een soort Thaise bosui. Korenlei2_gent_oktober_2008_002 De tempura was goed. Zo ook de vis. De risotto was raar. Veel te compact en klein van structuur. Geen idee welke rijst gebruikt is, maar in ieder geval geen rondkorrel, laat staan arborio. De smaak was overigens wel in orde.

Tussen wat speeches door kregen we nog een sorbetje. Korenlei2_gent_oktober_2008_003Typisch Belgisch ook, bij ons zie ik dat nooit meer. Een sorbetje van watermeloen. Niet onaardig, maar het voegde wat mij betreft weinig toe verder. Ja, een ijskoude mondxe2x80xa6

Het hoofdgerecht was voor de vleeseters gebrande lamskoteletjes met peterseliekorst, tofu van bloemkool en geplette aardappelen met zure room, Jan Breydelham en fijne kruiden. Korenlei2_gent_oktober_2008_004 Flinke porties waren het, maar de borden raakten allemaal leeg, dus het was vast prima in orde. Erbij een rode huiswijn, ook een Pays dxe2x80x99Oc.

Voor de viseters, waaronder ik, een kabeljauwhaasje op stevige compote van tomatenpesto, tagliatelle en een glaasje espuma van waterkers. Korenlei2_gent_oktober_2008_005 De kabeljauw was uitstekend van cuisson (altijd knap met een gezelschap), hoewel van mij het velletje knapperiger mag, maar dat doen ze blijkbaar niet in Vlaanderen (ook bij Het Pakhuis was het velletje naar mijn smaak te zacht), de compote was heerlijk en de tagliatelle was perfect (ook heel knap met een gezelschap). De espuma was waterig en was eigenlijk alleen mooi van kleur.  Maar chapeau dus voor de vis, de compote en de pasta!

We keuvelden nog wat, dat kan deze groep als de beste namelijk en sloten uiteindelijk af met het dessert.  Crxc3xa8me gekarameliseerd op suikerbrood, met bakbanaan en kaneelijs. Korenlei2_gent_oktober_2008_006 Gewoon een lekker dessert vond ik.

Koffie hadden we ook nog, erbij meen ik nog wat bonbonnetjes en al babbelend verlieten we dit aangename restaurant.

Advertenties

6 gedachtes over “KorenleiTwee in Gent

 1. Judith

  Ik kwam via wat googlen op uw site terecht en vind het een toevoeging aan het internet. Ik ga hier vaak komen. Ikzelf woon in Rotterdam en kan wel wat zoekhulp gebruiken, voor mijn favoriete bezigheid : uit eten gaan.

  Heeft u de Sultan al op uw verlanglijstje staan? Vlakbij het Zuidplein. Best de moeite waard. Verfrissend en leuk Turks Restaurant, dat goed loopt. Hieronder de link.
  Verder is een aanrader Currys in Kralingen. En ook Hemel op aarde schijnt goed te zijn, maar daar ben ikzelf nog nooit geweest. Ook deze zit in KRalingen, op; de beneden Oostzeedijk.

  Succes met uw recentieblog.

  Groetjes Judith

  http://www.sultanlounge.nl/lounge.html

 2. Dat zeg je nu wel, pizza’s kun je overal eten in Italië, maar ik kan me nog heel goed herinneren, dat wij, jaren geleden, een dagtochtje vanuit Oostenrijk naar Vipiteno in Italië maakten.

  Onze dochter kwam toen voor de eerste keer op Italiaans grondgebied en moest zonodig hier een “echte” pizza gaan eten.

  Ik heb me destijds bijna wezenloos gezocht om in dit plaatsje een pizzeria te kunnen vinden. Er waren tientallen restaurants met een regionale/lokale/internationale keuken te vinden, echter een pizzeria in geen velden of wegen.

  Na lang zoeken vonden we, in een achteraf straatje, toch nog het “beloofde land” voor onze dochter !

  Ed

 3. Ha Carla,
  Ik dacht al: gaat ze dan nooit meer uit eten? Maar zie hier! Ik vind het altijd weer een prestatie dat een keuken voor een groot gezelschap gewoon goed presteert. Overigens, wat moet ik me voorstellen bij tofu van bloemkool?
  Tanja

 4. Andrea

  Een welbesteed werkgroep weekend komt me zo voor.
  Mooie kabeljauw “in vlokken” heerlijk, maar ook ik heb het liefst een knapperig korstje.
  Groet Andrea

 5. lex en johan

  dat moet ons werkgroepweekend zijn, want we herkenden ons er helemaal in, behalve wat Johan betreft de recensie van het visvoorgerecht in korenlei2. Daar komt hij:
  Ik vond het veelsteveel, zeg maar onverbloemd, naar vis smaken; bovendien had ik de indruk dat de vis diepgevroren was geweest, gezien de textuur, een tikkeltje slappig. dat kan trouwens ook wel kloppen, want de vis kwam uit Vietnam geloof ik, net als de graatloze tilapiafilet.
  Leuk verslag verder en tot spoedig, Lex en |Johan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s