Restaurante Piu in Bilbao

De transfer van San Sebastian naar Bilbao verliep soepel, in die zin dat de twee andere dames in het gezelschap achterin de bus misselijk werden van de rijstijl van de chauffeur, die ook bijzonder akelig was. De mannen moesten vergaderen en deden dat dus onderwijl.San_sebastianbilbao_reisje_072

Het hotel lag mooi in de zonovergoten stad aan de rivier, met naar rechts uitzicht op het Guggenheim en links, zo wisten we, lag de oude stad. We besloten tot wat glazen witte wijn op het vriendelijke terras van het hotel. Lekker in het zonnetje.

Er moest zo rondom drie uur wel geluncht gaan worden vonden we, dus we wandelden richting oude stad. Op een steenworp afstand van het hotel troffen we een restaurant. Restaurante Italiano Piu del Sua (Campo Volantin 23 – het adres schrijf ik er bij, want ze hebben geen website op dit moment). En dat in Bilbao. De kaart was bijzonder aantrekkelijk, zo ook het restaurant. Prachtig ingericht, mooie ruime (ronde) tafels, goed glaswerk en fijn bestek. De keus was dus snel gemaakt, die oude stad zouden we nog wel zien, we gingen hier eens fijn lunchen op deze maandag. Ik moet bekennen trouwens dat we er op de dinsdag ook xe2x80x99s avonds gegeten hebben, ik kom nog terug op het verdere verloop van die dinsdag, maar neem wel direct de maaltijd op dinsdagavond mee in deze recensie.

De ontvangst was bijzonder vriendelijk en natuurlijk konden we nog terecht. We kregen een fijne ronde tafel en besloten eerst maar eens de wijnkaart te bekijken. Ik weet niet wie het restaurant heeft ingericht, maar de stoelen vond ik wel geestig: met slechts aan 1 kant een leuning en nogal zwaar, in de zin van dik, gestoffeerd. Niet iedereen vond ze even lekker zitten geloof ik.

De wijnkaart is hier prachtig. Zonder meer prachtig. We besloten tot een Vintage Tunino 2005, Jermann en die was heerlijk.Na wat knabbels (olijfjes en iets krokanterigs) kregen we zelfs een lepelhapje: San_sebastianbilbao_maaltijden_072

We bekeken de kaart, waar we ook al blij van werden. De keuze was zeer divers, ik beperk de beschrijving tot mijn gerechten.

De tafelgenoten kozen in ieder geval voor een polenta met truffel, een steak tartare, een carpaccio Vittorio en een fregola di Sardegna con funghi. Stuk voor stuk prachtige gerechten. Wel enorme hoeveelhedenxe2x80xa6..San_sebastianbilbao_maaltijden_073 Mijn eigen gerecht heet hier salade Caprese, maar de bijzonder attente mevrouw had al uitgelegd dat de kok een geheel eigen draai aan de salade zou geven en dat er sprake zou zijn van veel vis. En dat klopte. Een gigantische hoeveelheid prachtige rauwe tonijn trof ik aan. Ernaast nog een flink stuk van de kleine xe2x80″ om zomaar te zeggen xe2x80″ tonijn, de bonito en verder wat auberginepuree met erg lekkere (ik ben er niet dol op namelijk) halfgedroogde tomaten, gemengde salade en wat rolletjes ansjovis op toast. Gigantisch lekker allemaal, maar wel heel erg veel.

De meeste van ons bleven bij de witte wijn, dus we gingen over op een Cervaro della Sala, 2005, Castello della Sala, Antinori, Umbria. Een fantastische wijn! Lekkerder nog zelfs dan mijn geliefde Pacherenc. De dag erna overigens dronken we de laatste flesxe2x80xa6.dat gebeurde vaker tijdens deze vakantiexe2x80xa6.

Een paar van ons wilden graag rood en kozen  voor een Montepulciano, Villa Gemma, 2001, Sicilis en waren er zeer over te spreken. De dag erna kozen ze voor nog een mooiere, maar daarvan ben ik de naam helaas kwijt.

De hoofdgerechten waren Pasta Carbonara, die uitstekend was, Filetto Rossini en voor mij een Bistecca Vicente.

Een uitstekende tournedos met wat jus en dat was prima. Dik tevreden was ik. Een van de redenen dat we er dus de dag erna terugkeerden en toen at ik er onder andere een gerecht met buffelmozzarella. Een hele bol, veel te veel dus helaas, met aan tafel erop gestrooid zwarte peper, zeezout, olijfolie en een klein beetje azijn en erbij weer wat ansjovis en tomaatjes. Heerlijk, maar veel en veel te veel.San_sebastianbilbao_maaltijden_084

Bij de uitstekende koffie (espresso en cappuccino) beide keren erg prettige Limoncello, dus ik kan niet anders dan dit restaurant aanraden. Een stuk beter dan ons lunchadres van de dinsdag, maar die recensie volgt nog.

Advertenties

12 gedachtes over “Restaurante Piu in Bilbao

  1. Toen ik jouw reactie bij mij las, dacht ik: Carla is weer ergens gaan eten. En niet zomaar ergens, jemig wat een genot… Lekker zeg. Klinkt goed. Ik begreep dat de nieuwe inrichting wel een stuk warmer is dan de vorige, wat zakelijke van Cees? Een 10-gangen lunch, wat een feest.

  2. Lang gewacht, toch gekomen -)

    Minstens een maal per week kijk ik met de nodige belangstelling naar een nieuwe restaurantrecensie. Het heeft, jammer genoeg, lang geduurd, maar het wachten is nu beloond, met drie recenties op rij.

    Heb weer genoten van je mooie beschrijvingen van plaats, sfeer en last but not least, je herkenbare bewoordingenen, die mij het gevoel geven, dat een door jou omschreven gerecht, imaginair voor me op tafel staat !

    Ed

  3. Ben gisteren (13-7-2007) wezen lunchen in Parkheuvel. Ik was er nog niet eerder geweest, dus van vroeger met Cees Helder kende ik het niet. Mijn mening: het was goed, maar…… De inmiddels obligate kunstwerkjes, meestal vierkant, een soort tompouce-vorm, bij alle gerechten, ik vind het een kunstje… is dat inmiddels niet volledig passé?
    Geen enkel (!) vegetarisch gerecht op het menu. Dat viel me erg tegen. Een beetje restaurant heeft tegenwoordig toch ook wat keuze voor vegetariers? Ik had er vast wel om kunnen vragen, maar ik was de gast van iemand dus dan wil je niet lastig doen. De gerechten waren niet erg warm (lauw). Ik weet niet of dit zo hoort, maar van mij had het iets warmer gemogen. Maar nogmaals, ik heb er niets van gezegd, omdat ik gast was van een ander.
    En dan die omschrijvingen, ik vind het nogal aanstellerig allemaal, Koot en Bie zouden er wel weg mee weten. “op de lijn gevangen zeebaars” b.v…… nou ja…… Moet er misschien ook nog bij met wat voor een mes de baars is gesneden, of wat zijn ogen het laatst hebben aanschouwd? En alles “op een bedje van…” Is dat ook niet erg uit de mode?
    De inrichting vind ik erg formeel (Parkheuvel van vroeger ken ik dus niet, maar ik hoorde dat er nu in vergelijking met voorheen meer sfeer zou zijn aangebracht, maar ik vind het nog aan de formele kant). De bediening was prima, niet te stijfjes en ook niet te populair. De wijnen waren heerlijk en goed passend bij de gerechten. De friandises bij de koffie veel en verrukkelijk. Over de eindrekening weet ik niets, ik was te gast….

    KoppieKoppie

  4. Een eigen draai aan de Caprese, dat kun je wel zeggen. De enorme porties worden zoals Myriam zegt idd duidelijk op de foto, poe. Daarna niet terug met dezelfde chauffeur hoop ik? 😉

  5. Raymond

    Alweer zo’n aangename verrassing. En dat nog wel op de maandag! 😉 Heerlijk zo’n flinke hoeveelheid tonijn. Daar word ik toch altijd weer erg blij van…

  6. Annemargriet van Teeseling

    Knap zoals je die hele lunch weer boven water (of was het wijn?) weet te halen. Wat een aangename verrassing wat het, hxc3xa8? Ik heb na terugkeer in NL 3 dagen bijna niet gegeten; het kwam m’n neus uit, zeg maar…

  7. Ja, het was allemaal wat overdadig. Ik heb ook een week geen wijntje genomen trouwens. Maar genoten heb ik wel. De andere recensies volgen nog hoor, ik geef je wel een seintje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s