Sumo in Rotterdam

xe2x80x98Gaan we nog een filmpje pakken vanavond?xe2x80x99

Na internet te hebben geraadpleegd (niet doorhebbend dat het filmfestival was in Rotterdam trouwens) bleek dat er niets draaide wat ons allevier zou kunnen boeien.

Eten dus!

Mam mocht kiezen. Mam wilde naar Sumo. Sumo is al een hele tijd verhuisd van het Schouwburgplein naar de Mauritsweg en heeft behalve teppanyaki xe2x80″ waar wij niet van houden xe2x80″ ook een andere formule. Een all-you-can-eat-formule. Doet wokkerig aan qua idee. Het geestige ervan is dat je voor 19.50 (in het weekeinde 21.50) in negen rondes telkens 5 gerechten kunt bestellen. Ongelofelijk veel dus. Nu komt de lol: wat je laat staan, kost je geld. Elke sushi (en die bestel je hier per 6, er zijn mensen die dat niet goed begrijpen) kost je 1 euro, elk ander gerecht kost je 2 euro. Zeer terecht deze formule, je houdt de Japanner betaalbaar op deze manier (want ik vind ze toch vrij kostbaar vaak, wat ik ook wel begrijp gezien de ingredixc3xabnten natuurlijk) en ogen-die-groter-zijn-dan-de-buikmensen leren het wel af om te veel te bestellen. Ook voor sommige kinderen lijkt me een bezoekje heel leerzaam. Als ze tenminste van Japans houdenxe2x80xa6.

Goed. Het koste enige moeite om voor 4 personen te reserveren, maar het lukte min of meer (de mevrouw aan de telefoon sprak niet heel geweldig Nederlands en nauwelijks Engels). Als vluchtmogelijkheid hadden we overigens Tai Wu of Grand Palace ingebouwd. De ontvangst in het afgeladen restaurant xe2x80″ rechts de bekende kale Japanse inrichting: houten tafeltjes en stoeltjes, links teppanyaki platen met stoeltjes en nog een aantal donkere houden tafels met stoelen, krap, krap, krap xe2x80″ was vriendelijk. Of we even wilde wachten. Slechts 2 seconden later kregen we 4 stoelen toegewezen aan een van de twee teppanyaki-platen (voor degenen die het niet kennen: normaliter staat hier een kok zijn kunsten vertonen, waarna na garing het eten op je bord wordt geschoven). Toen ik aangaf absoluut geen teppanyaki te willen brulde de meneer dat er vanavond ook geen teppanyaki was, want het was Filmfestival in Rotterdamxe2x80xa6Ai, zoals hierboven al geschreven: helemaal vergeten.

Of we de formule kenden. Ja, min of meer. Kort werd hij dus nog uitgelegd en we bogen ons over de kaart. Er waren ook nog wat menuutjes (filmfestivalmenuutjes ja), maar die wilden we niet. We kregen een papiertje. Een bestelformulier all-you-can-eat stond erop. Uiteraard begonnen we met de koude gerechtjes. Sushi en sashimi. Eerst wat sashimi: Maguro (tonijn), Sake (zalm), Saba (makreel), Ebi (garnaal), Ama Ebi (zoetwatergarnaal), Ika (inktvis), Tai (roodbaars), Unagi (gegrilde paling), Chuka Wakame (zeewier), Hokkigai (surfmossel) en Tamago (zoete omelet).

Stuk voor stuk plaatjes, geweldig vers, absoluut smullen. Erbij een bakje met gember en wasabi en overal stonden flesjes Kikkoman. Zonodig nog aparte bakjes met sausjes, waarvan men hier vindt dat ze erbij horen. Genieten dit!

De tweede ronde wilden de jongens wat sushi: Tekka maki (tonijn), sake maki (zalm rol) en wij wilden de Shinchen maki (avocado-tonijn roll) en de Californian roll (omgedraaid gerold) weleens proeven. Wederom bijzonder smakelijk allemaal.

Geen misosoepje wilden we, gewoon geen trek in, we stapten over op de gegrilde gerechtjes.

Die aten we in drie ronden, zodat we heerlijk rustig van de gerechten konden genieten. Achtereenvolgens hadden we Yakitori (kipspiesjes), Fish Balls (visballetjes), Ika (inktvisspies), Tori Karaage (gefrituurde kip), Usayaki Beef (gevulde biefballetjes), Hibachi terriyaki (gegrilde ossenhaas), Tempura (gefrituurde garnalen), Salmon Terriyaki (gegrilde zalm) en Fish Pie (viskoekjes). Ontzettend lekker, ik kan niet anders zeggen. Heerlijk licht, perfect klaargemaakt en van die tempura kan ik dromen. Behalve garnalen zaten er ook nog wat plakjes courgette bij, met dat heerlijke deegjasjexe2x80xa6mens wat lekker!

Dessert wilden we niet, koffie ook niet, dus na het betalen van de rekening verlieten we Sumo. Om regelmatig naar terug te keren. Ik vraag dan wel een tafeltje langs de wand, hoewel een keertje aan zoxe2x80x99n plaat eten met allerlei mensen om je heen ook best geestig is om mee te maken.

Advertenties

7 gedachtes over “Sumo in Rotterdam

 1. mandy

  het is een veelgemaakte fout om te denken dat Sakxc3xa9 bij de sushi gedronken wordt. Sakxc3xa9 is gebaseerd op rijst, en Japanners vinden xc3xa9n sushi (met veelal rijst) xc3xa9n op rijst gebaseerde sakxc3xa9 teveel van het goede.

 2. vincent

  Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent
  http://nl.petitchef.com

 3. Wat doe jij?

  Wij in Nederland kunnen elke dag veel en lekker eten. Maar toch is er veel exreme hobger in de wereld. Zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Op deze dag komen jaarlijks miljoenen mensen in ruim 100 landen op voor hun recht: een leven zonder armoede! Jij kunt ook meedoen. Leg op http://www.EEN.nl een virtuele steen. Hiermee laat je zien wat jij al doet voor minder armoede en breng je familie, vrienden en bekenden op het idee om ook iets goeds te doen. Bovendien gaat er voor elke 10 stenen die worden gelegd, 1 kip naar een gezin in een ontwikkelingsland.

  Meedoen met de campagne ‘Steengoed wat jij doet!’ is supersimpel: kies op EEN.nl hoe je wilt inloggen (bijvoorbeeld via Facebook of Twitter) en leg met een paar clicks jouw eigen steen. Deze steen laat zien hoe jij meebouwt aan een betere wereld. Dat kan fair trade koffie drinken zijn of spaarlampen gebruiken, maar je kunt ook een eigen actie of project invullen. Wellicht brengt dit anderen ook op het idee om iets goeds te doen. En als je nu je steen legt wordt er per 10 gelegde stenen 1 kip weggegeven aan een arm gezin in een ontwikkelingsland. Dit betekent eten voor vandaag, eten voor morgen, en klinkklare munten als het nodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s