Louis in Rotterdam

Nadat we I am legend, een film met Will Smith, hadden bekeken xe2x80″ geen aanrader wat mij betreft xe2x80″ zouden we gaan eten. Ik had gereserveerd, dat kan tegenwoordig blijkbaar, bij Louis. Louis zit in het pand waar voorheen Foodyxe2x80x99s zat. Foodyxe2x80x99s schijnt verhuisd te zijn naar Zoetermeer. Nu kom ik nooit in Zoetermeer en ook Foodyxe2x80x99s zal ik er dus niet bezoeken.

Niets is er veranderd aan de inrichting. Nog steeds de bruine banken, de witte stoelen, de witte muren, de ijzeren trap naar beneden naar het toilet en de rommelige kapstokken bij de in-/uitgang. Je hoeft alleen niet meer te bellen, je kunt nu zo binnenlopen.

Twee vierpersoonstafels waren nog vrij in de niet-rokenafdeling, we mochten kiezen. Ole koos voor een tafeltje bij het raam. Op zich prettig, ware het niet dat er een tochtje langs de verwarming liep en dat je er wel ingebouwd zat. Maar goed. We zaten.

Voor de jongens Orangina (op zijn Frans, want Louis zegt dat het een authentiek Franse restaurant is). Voor ons een glaasje witte wijn, echtgenoot koos voor de Sauvignon, ik voor de Gascogne. Het gekke was dat ze precies hetzelfde smaaktenxe2x80xa6.De Sauvignon zou overigens een Touraine moeten zijn.

Flessen koel water komen hier automatisch op tafel en worden keurig vernieuwd, een pluspunt!

We kregen de kaart en apart velletje met daggerechten, een bordje met vier bolletjes vers brood en twee rondjes Beurre dxe2x80x99Isigny xe2x80″ verpakt xe2x80″ werden op tafel gezet.

De kaart is hier simpel.

Maar liefst 25 voorgerechten (erg prettig voor de kleine eter), waarvan de komkommersalade (2 euro) het goedkoopst is, de langoustines (12.60) het duurst. Oesters kosten 2.50 per stukxe2x80xa6.

13 hoofdgerechten, waarvan 4 vis en de rest vlees in alle soorten en vormen.  Vis doet 15.40 18.20, vlees 14.00 xe2x80″ 21.00. Drie hoofdgerechten zijn ook in een kleine versie te krijgen.

Groenten (ook aardappelen dus) bestel je apart, rond de 3.00 per portie.

Desserts zijn er uiteraard ook, zo ook een kaasbordje.

Het wijngedeelte van de kaart lijkt redelijk, maar valt nogal tegen naar mijn mening. Op de een of andere manier vond ik het ook nogal prijzig allemaal.

We besloten tot een voorgerecht en een hoofdgerecht, dessert zouden we nog wel zien (afhankelijk van de porties). Echtgenoot en Ole kozen voor de Oeufs Mayonnaise (spelling restaurant!), Maurits voor de coeur de laitue, ik voor 6 oesters. Drie halve eieren met een kwak (ja pardon, maar zo zag het er echt uit) mayo erover kregen ze. Matig tevreden maar, want de mayonaise was dan weliswaar zelfgemaakt, maar hij was en veel te zout en veel te dun. Het zag er in ieder geval onappetijtelijk uit, ik hoefde geen hap. De slaharten van Maurits vielen in goede aarde. Heel simpel 4 slaharten (echt harten hier, geen hartjes) met een lekkere vinaigrette. Mijn oesters waren in orde, gewoon. Zonder vinaigrette, zonder pepermolen, wel met 1 schijfje citroen. Nu eet ik mijn oesters altijd gewoon zonder wat dan ook, maar ik vond het wel kaalxe2x80xa6.

Erbij een glaasje Cremant de Loire overigens, die ik weleens beter geproefd heb.

Na een pauze, waarin we uiteindelijk vanwege de uitermate slechte akoestiek (de vorige keren bij Foodyxe2x80x99s zat ik aan het begin van het restaurant, nu helemaal tegen de achtermuur aan) ons gesprek maar staakten, kwamen onze hoofdgerechten.

Voor alle drie de mannen een tournedos. Tweemaal met bearnaisesaus, eenmaal met pepersaus. Maurits had bij het bestellen gevraagd of zijn tournedos bien cuit kon, maar dat kan hier nietxe2x80xa6.Dus waar we al bang voor waren, was het geval. Men werkt hier met halffabricaten en dat proef je met name bij tournedos/ossenhaas/biefstuk heel erg goed helaas. Op de een of andere manier wijzigt de structuur van het vlees. De sauzen waren in orde overigens, zo ook de bakjes friet die besteld waren. De mayonaise erbij was dan weer erg Nederlands helaas, veel te zoet dus.

Mijn  confit de canard, een halve portie, leek gefrituurd en was een stuk minder lekker dan die ik thuis (uit blik!) heb. De courgette die ik als bijgerecht had besteld, was wel erg lekker.  Erbij dronken we een flesje rode Saumur, die wel aardig was.

Omdat we de herrie zo langzamerhand zat begonnen te worden en omdat de bediening wel erg vaak uit zicht was en bleef besloten we geen dessert te nemen (we dachten ook niet dat we erg veel zouden missen) zodat we na het betalen van de rekening (ietsjes minder dan 150 euro) Louis verlieten.

Om er ook niet meer terug te keren, dat is een ding wat zeker is.

Advertenties

11 gedachtes over “Louis in Rotterdam

  1. Mooie verslag Carla.

    Zeker maakt men in Anjou mooie witte wijn, welke apsoluut de moeite waard is. Onbekend dus onbemind, maar geheel ten onrechte !

    ‘getweëenlijk’,heel mooi poëtisch geschreven, bestaat dit woord echt ?

    Ed

  2. Bedankt voor je reactie Jaartal! Tweemaal vier personen klopt niet hoor, we zijn gewoon met zijn vieren wezen eten. 50 euro p.p. dus. Zonder dessert en koffie en met 1 flesje wijn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s