Allerlei Visserij in Den Bosch

Op de eerste avond van het werkgroepweekend (op de vrijdagen is er altijd een partnerprogramma, want de werkgroepleden worden ook nog geacht te werken xe2x80″ wat ze overigens ook doen), na een geestige rit op solexjes en heerlijke terrassen in het zonnetje liepen we van het hotel richting Allerlei Visserij. Een beetje een onwijze naam eigenlijk, maar goed. Nu ken ik Den Bosch slecht, maar we kwamen terecht in een straatje wat nogal lijkt op de Beenhouwersstraat in Brussel (waar overigens slechts 1 restaurant het bezoeken waard is en dat is Aux Armes de Bruxelles nog steeds, maar ik eet liever elders als ik in Brussel ben). Ik hield mijn hart vast dus, want al die toeristenrestaurants die ken ik nu wel.

De ontvangst in het nogal duistere restaurant was vriendelijk en we liepen via een trap naar de eerste verdieping alwaar een even duister, maar wel heel gezellig vierkant zaaltje voor ons klaarstond. De tafeltjes waren aan de krappe kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Erg gezellig zijn deze weekenden altijd.

We begonnen met sashimi. Stomverbaasd proefde ik de geweldig verse, absoluut heerlijke vis. Mooie stukjes tonijn en zalm met heel gewoon wasabi en sojasaus geserveerd. Hoe lekker kan eenvoudig toch zijn. Een erg mooi begin. Erbij bijzonder lekkere Chablis (ik ben over het algemeen niet echt kapot van Chablis, maar deze was uitstekend. Op de kaart op de website kan ik hem helaas niet terugvinden xe2x80″ zo ook de andere witte wijn niet xe2x80″ dus ik vermoed dat we een kelderrestant kregen) en ik was dik tevreden.

We vervolgden met een bisque dxe2x80x99homard, waarbij we croutons, rouille en geraspte gruyxc3xa8re kregen. Nu zal dat allemaal wel niet horen, maar zowel de bisque als de bijgerechtjes waren alweer heel erg lekker. Met stip de lekkerste bisque sinds tijden zelfs, kun je nagaan.

Bij het hoofdgerecht, Hollandse zeetong, werd een Meursault geschonken, die geweldig lekker was. De zeetong was zoals het hoort in de boter gebakken en xe2x80″ het wordt saai xe2x80″ was alweer perfect. Echt knap om de gerechten met een gezelschap van 22 mensen (21, maar echtgenoot verscheen net op tijd om het hoofdgerecht nog mee te maken, hij kwam uit Istanbul deze dag) zo in orde te hebben, complimenten dus.

Het dessert was een soort grand dessert, waarvan ik me vooral de heerlijke hangop herinner.

Absoluut heerlijk gegeten hier met prima wijnen en uitstekende bediening.

Een aanrader lijkt me zo.

Advertenties

4 gedachtes over “Allerlei Visserij in Den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s