Raya Jaya Satehuis in Rotterdam

gemaakt op 13-MAY-02

Vlak voor we op vakantie gingen kwamen we erachter dat de mannen nog wat zomerkleding nodig hadden, dus togen wij richting Rotterdam. Op zaterdag parkeren wij altijd bij het Stadhuis, verbazingwekkend hoeveel ruimte daar toch altijd is…….
Nadat we onze inkopen hadden gedaan moest ik mee naar het favoriete lunchadres van Maurits en Ole. “Mam, als we met pap in Rotterdam zijn, lunchen we altijd hier. Jij vindt het ook vast lekker….” en zo kwamen we terecht bij het Satehouse Raya Jaya..Ik ben hier vooral blij mee, omdat eens te meer duidelijk is dat we (de kinderen dus) de Burger King’s en McDonalds inmiddels ontgroeid zijn, gelukkig !

Wij dus naar binnen en we moesten een plekje bij het raam hebben, want dan konden we nog eens lachen (aldus Ole..). Het is een van die losneergezette, althans zo lijkt het, vierkante, met ramen erin, ruimten. In mijn verre herinnering hangt het meen ik samen met de manifestatie C70 (de huidige Rotterdammers corrigeren me wellicht wel..), destijds stond de hele Coolsingel vol met dit soort dingen. Tegenover het Stadhuis en derhalve ook het Stadhuisplein, vlak bij het raam van het ANWB-kantoor…

De inrichting is bamboe-achtig, nogal dicht op elkaar, maar het was er niet druk, dus niets aan de hand. De stoelen zijn wat raar, voorgeprogrammeerd qua zitten, dus voor Ole, bijna 8, problematisch. Als hij goed gaat zitten kan hij niet bij zijn bord en als hij het puntje gaat zitten, neemt hij nogal veel ruimte in…

Wij namen er een sate, geen schotel, want dat is veel en veel te veel voor een lunch (aldus Maurits…). Ole en Constant hadden de sate Ajam (kip), Ole met friet en Constant met gebakken bami, Maurits de sate Babi (varken) en ik de Sapi(osse(n)haas). Maurits ook met friet en ik ook met gebakken bami.
Gewoon lekker, het vlees was mals, goed gekruid, de bami was lekker gebakken, de frieten van de kinderen waren die dikke, de zgn. Vlaamse frieten, kortom, een lekkere lunch.

De kinderen dronken er wat frisdranken bij, wij wat biertjes en voor het geheel waren we 49,65 kwijt, geen geld dus.

Advertenties

7 gedachtes over “Raya Jaya Satehuis in Rotterdam

 1. Klinkt goed allemaal! Met hoeveel mensen ben je bij Yamazato wezen eten?
  Misschien aardig om te weten dat Hana betekent top- of meesterchef. Dus Hana kaiseki is het kaiseki menu van de hoofdchef, in dit geval Oshira-san. Deze keuken, de Kaiseki ryori stamt af van de Cha kaiseki, de maaltijd die door zen boedhisten genoten werd voorafgaand aan de thee ceremonie. De Cha kaiseki heeft strikte regels en in mindere mate heeft de Kaiseki ryori die ook. Zo wordt altijd begonnen met zensai (starters), dan een heldere soep (suimono), gevolgd door sashimi etc. Wat me verbaasd is dat het hoofdgerecht niet vergezeld of opgevolgd is door (een) rijst(gerecht), want dat is wel de gewoonte.
  Ik ben een maand terug ook bij Yamazato voor de kaiseki geweest. Toen was er ter gelegenheid van een invitatie van een japanse gastchef een speciaal kaiseki menu. En dat was net zo’n feest als jouw avond bij Yamazato als ik dat zo lees.

 2. Trudy van Drunen

  Afgelopen maandag was ik weer eens in Rotterdam met vriendin. We hadden onszelf beloofd na het winkelen weer eens heel erg lekker in het “satehuis”te gaan eten. Dat deden we nl. regelmatig toen we beiden nog in Rotterdam werkten.
  Heel groot was onze teleurstelling toen bleek dat het een kroeg was geworden. We hadden de smaak al in ons mond zitten.
  WAAR IS HET SATEHUIS NAAR VERHUISD ?????
  Zij waren de enige die de smaak van sate wisten te benaderen van die ik uit mijn jeugd in Indonesie herinner.

 3. Bert

  vanavond daar gegeten, maar helaas verre van Raya Jaya, je zit vrij dicht op elkaar en het is er erg rumoerig.
  het is behoorlijk prijzig daar je alles apart moet bestellen, er is bijv geen kombinatie schotel zoals bij Raya Jaya.
  erg jammer dat dit er niet meer is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s