Fong Shou in Capelle aan den IJssel

gemaakt op 30-JAN-02

Omdat we deurkrukken moesten bekijken gingen we (heel onverstandig) zaterdagmiddag 26 januari, naar de woonmall Alexandrium III. Ik wist al dat ik het er vreselijk vond en dat is alleen nog maar eens bevestigd. We parkeerden op het dak, met ons nog 3 miljoen andere mensen….Om een lang verhaal kort te maken, het was een crime om er uit te komen en vanwege het tijdstip gingen we maar eventjes iets onderweg eten.

We kwamen terecht, gewoon omdat het op de route ligt, bij het Chinees Indisch Specialiteitenrestaurant Fong Shou. Constant kent dit restaurant, hij vergadert er weleens met zijn raad van bestuur.
De inrichting is prettig, heel ruim opgezet, een beetje minder Nederlands-Chinees dan elders. De bediening is ook prettig, attent, vriendelijk en met een prima tempo.

De kinderen namen allebei pangsit als voorgerecht, wij genoten van de Dim Sum Speciaal, die werkelijk voortreffelijk was. We dronken er overigens een Chardonnay bij, die was in orde.

Als hoofdgerecht had Maurits Kou Lou Yuk met nasi en Ole had Mau Pah (in boter gebakken ossenhaas met champignons in een pikante tomatensaus). Ze vonden het allebei erg lekker.
Wij hadden de geroosterde pekingeend met chinese mihoen en Tung Kou Gah (roergebakken Chinese garnalen met Chinese champignons in oestersaus), allebei ook prima in orde.
Ik ben doorgegaan met de chardonnay, Constant had een biertje.

Om nog even terug te komen op het tijdstip, we waren hier om kwart voor zes, voor ons doen dus erg vroeg en wat bleek, de parkeerplaats was geheel gevuld en veel tafels waren ook al bezet. Nederland eet toch nog steeds erg vroeg, op de een of andere manier dacht ik dat, zeker op zaterdag, het tijdstip wat verschoven was, maar dat was hier niet het geval.

We hebben geen dessert genomen, wel koffie, gewone koffie, espresso is er helaas niet. Voor dit alles waren wij 110 Euro kwijt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s