Claude Marco, Lamagdelaine, dep. Lot

gemaakt op 03-SEP-00

Op zondag, 22 juli hebben wij hier gelunchd, binnen, want buiten was het te warm en ik heb een hekel aan lunchen in de volle zon. De omgeving van Lamagdelaine is vreemd genoeg weinig aantrekkelijk, vreemd genoeg omdat de wat wijdere omgeving schitterend is. Het dorpje zelf ziet er ook vreselijk nieuw uit en het hotel/restaurant (er zijn 2 kamers, een Relais du Silence) ligt aan een pas bestraat pleintje, een soort uitloper van een rotonde met eraan vastgeplakt een Hacienda restaurant, wat een wat surrealistisch beeld oplevert, met als achtergrond de mooie groene heuvels. Maar enfin, binnen is het vrij klein, ongeveer 20 couverts, ingericht in een grotidee, niet onaardig, maar zeker niet bijzonder. Wat ronduit irritant is, is de toegang naar de toiletten, die is vreselijk smal, iedereen met een normaal postuur heeft direct de neiging om maar geen dessert te nemen. Ghislaine heeft mij geattendeerd op dit restaurant, zij heeft ook een recept van Claude Marco op haar pagina bonbolleken staan, erg lekker !!!!

Maar goed, de kwaliteit van de keuken was zeer bijzonder. Wij hebben het volgende genuttigd (;-))
Constant een risotto aux truffes en een pigonneau en croute de pommes de terre en ik uiteraard een terrine de foie gras met daarna escalopines de foie gras poeles avec puree de celeri et morilles farcies, alles was uiterst smakelijk en bijzonder qua combinaties.
Als amuse kregen wij vieren overigens een vrij behoorlijk kommetje met een puree de pommes de terres aux truffes, geestige combinatie ! De kinderen vonden dit minder, want het zag eruit als slagroom, maar de smaak viel hen wat tegen, ons niet. De kinderen hadden het menu enfant, vooraf een mooie meloen met wat plakjes serranoham en daarna papardelle met een prachtig stukje kip, ze waren er zeer over te spreken.
Wij hebben daarna het kaasplateau genomen, mooie kaasjes stonden daarop en toen koffie. Claude Marco heeft een uitgebreide koffiekaart, je kunt zelf je melange samenstellen, erg leuk en, voor mij althans, want ik neem over het algemeen espresso, leerzaam. De kinderen hadden sorbet cassis en vanille-ijs, uiteraard zelf gemaakt, dus zij willen niet anders meer, elk ander ijs wordt momenteel afgekeurd, en terecht…..
De wijn was uiteraard Cahors, erg lekker, en bij de foie gras had ik een wat zoetere rose, die wonderwel combineerde.
Wij waren voor deze lunch 340,– kwijt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s