Locanda Osteria Sibando in Italixc3xab

Na een erg warme en rommelige treinreis stonden we zomaar opeens op het station in Bologna. Het duurde een eeuwigheid voor de auto eindelijk – met fikse schade, maar dat zouden we in Nederland wel weer in orde maken – van de trein afgereden kwam, dus we besloten de stad direct te verlaten, geen zin meer in. We moesten natuurlijk ook even wennen aan de temperaturen, alhoewel het bij vertrek ook in Nederland nog warm was. Binnen een kwartier waren we xc3xa9n gewend aan de Italiaanse rijstijl xc3xa9n de stad uit. Wel zaten we op de snelweg en dat was de bedoeling niet. Ik zocht dus een alternatieve route op de kaart en al snel tuften we heerlijk door de heuvels van Emilia-Romagna richting Firenze. De magen speelden op, want het ontbijtje in de trein was behalve piepklein ook niet bepaald smakelijk geweest. Nu barst het niet van de restaurants op de niet toeristische binnenwegen in de bergen, dus het duurde even voor we iets tegenkwamen. In een vrij scherpe bocht zagen we opeens een aanlokkelijk – uiteraard overdekt – terras. Parkeerruimte was er ook nog en we zochten een plekje onder de druiventrossen.
Zo, mannen, zo kirde ik, we zijn in Italixc3xab. Jaahaa mam, dat zijn we al enkele uren….

Ondanks de warmte besloten we toch buiten te eten – dat veranderde binnen enkele dagen, want alleen toeristen zijn zo stom om met deze temperaturen niet in de airconditioned eetzalen van de restaurants te gaan zitten – want mam moest natuurlijk roken en dat mag in Italixc3xab alleen nog maar buiten.
Water, veel water wilden we graag. Naturale per favore. En Cola en Fanta en wijn. La Mama, die hier bedient, was ook al zo lekker Italiaans met zo’n lekkere stem – je ziet haar zo aan de katrollen trekken om de was op te hangen, dus ook prettig…
De kaart, handgeschreven en behoorlijk onleesbaar, verhoogde de vakantiepret, want alle Italiaanse klassiekers stonden erop.
We besloten uiteindelijk tot drie keer antipasti: de knapen maar weer eens meloen met ham, zeer naar tevredenheid, ikzelf een caprese, ook naar tevredenheid, vooral vanwege de heerlijke olie en goede mozzarella en echtgenoot nam een primi piatti: spaghetti alio et olio con peperoncini en we waren allevier erg tevreden. De witte wijn was gewoon een witte wijn uit Bologna, een karaf van een liter met keurig een lege en een aangebroken fles ernaast, zodat we en het etiket konden zien en konden checken dat het werkelijk een liter was, niets mis mee, maar niet om te onthouden verder. Als secondo koos Ole voor een penne al ragxc3xba en was direct verkocht: mam, dat moet jij nou ook eens maken (ik hou zelf niet zo van gehaktsauzen namelijk) en de andere drie voor een scaloppine al limone. Prima in orde allemaal. Geen contorni, want dat stelt toch niet veel voor en als afsluiting twee geweldig lekkere espresso en na het betalen van 51.00 vervolgden wij onze rit naar het vakantiehuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s